Transport gratuit pentru comnezile mai mari de 150 de RON.
typewriter TGL

Jurnalul

The Groom Lab

aparat de ras clasic
aparat de ras clasic

Aparat de ras clasic sau brici de bărbierit? Cum alegi metoda de bărbierit potrivită

Aparat de ras clasic sau brici de bărbierit? Cum alegi metoda de bărbierit potrivită

Ce alegem: aparat de ras clasic sau brici de bărbierit?

Că vrem să recunoaștem sau nu, unul din punctele în jurul căruia se învârte viață bărbaților este bărbieritul. O parte dintre noi au scăpat pentru că poartă barbă, dar și barba trebuie îngrijită cu atenție, așa că nu vă lăsați păcăliți. 🙂

Bărbieritul, zilnic sau nu, este un proces în urma căruia trebuie să ieși în lume fără tăiaturi, iritatții, urme, zgârieturi – ca și cum tenul tău ar fi trecut printr-un lung război. O parte dintre aceste probleme se datorează, în principal, alegerii unor unelte de bărbierit și, implicit, a unor metode de bărbierit nepotrivite.

 • 325,00 lei
 • (4 recenzii)
  150,00 lei
 • (4 recenzii)
  255,00 lei

Briciul de bărbierit și aparatul de ras clasic au ajuns obiecte mult apreciate de cei care adoră lucrurile vintage și asta pentru că o lamă tradițională, de bună calitate, va oferi totdeauna un bărbierit mai mult decât satisfăcător.

Bărbieritul prin aceste metode este un bărbierit „umed”, care necesită „să nu te grăbești”, să pregătești pielea cu atenție pentru ras, începând prin spălarea feței cu produse speciale care ajută la înmuierea firelor de păr, apoi aplicarea săpunului de ras, cremei sau gelul, după care se așteaptă încă 2 – 3 minute până la bărbieritul propriu-zis.

Brici de bărbierit

Briciul a fost principala unealtă de bărbierit din vremurile de demult, când bărbații se foloseau de lama cuțitului de vânătoare pentru a se bărbieri. Astăzi, pare să revină din nou în trend, briciul clasic oferind un control mai bun al mișcărilor și mai multă precizie în bărbierit.

În funcție de așteptările pe care le ai de la un astfel de instrument, achiziția inițială poate presupune o investiție relativ semnificativă, un brici la un preț bun nu este neapărat unul ieftin. Investiția se amortizează foarte ușor.

Un brici de bărbierit are tăișul lung și liber, pentru o bună acoperire a suprafeței de ras. Cele mai rezistente lame sunt cele confecționate din oțel bogat în carbon, cu conținut între 0.4 și 0.

Briciul Dovo Straight Razor 100 581 are o lamă elegantă de 5/8“ perfectă pentru îndepărtarea totală a bărbii, cu mâner negru, simplu, realizat cu meticulizitate de maeștrii Solingen din Germania.

Briciul Dovo Solingen 25 5831 silver steel genuine ebony este unul dintre cele mai cunoscute produse marca Dovo fiind fabricat din oțel de carbon aurit de cea mai bună calitate. Lama sa este de 5/8“, profilul este drept și formează un vârf foarte ascuțit perpendicular pe muchia lamei. Acest tip de lamă este utilizat pentru barbieritul de precizie.

 • (2 recenzii)
  875,00 lei
 • 650,00 lei
 • 875,00 lei

Un brici cu lamă schimbabilă se poate dovedi a fi o investiție înțeleaptă, fiind bineinteles mai convenabil la achiziționat și mai ușor de deprins mânuirea sa.

Briciul Bluebeards Revenge este perfect pentru cei care doresc un bărbierit cât mai aproape de piele. După câteva utilizări lama se înlocuiește. Briciul Bluebeards Revenge are suportul pentru lamă confecționat din metal iar mânerul este din plastic.

Briciul Dovo Solingen 081 este perfect pentru călătorii sau pentru cei care vor să înceapă să se bărbierească cu briciul. Acest tip de brici are suportul pentru lamă confecționat din aluminiu iar mânerul este din plastic. Folosind lame de unică folosință, este compatibil cu orice lamă clasică dublă prin intermediul adaptorului de culoare roșie. Lama trebuie ruptă în două jumătați care se potrivesc perfect în adaptorul dedicat.

Briciul Parker PTB Negru straight edge are suportul pentru lamă confecționat din otel de cea mai bună calitate, iar mânerul este din plastic. Cu acest brici poți aplica tehnica bărbieritului straight-edge.

 • 325,00 lei
 • 105,00 lei -30% 73,50 lei
 • (O recenzie)
  130,00 lei
 • 180,00 lei

Singurul impediment ce apare în folosirea briciului de bărbierit este că utilizarea lui este ceva mai periculoasă și necesită un timp mai îndelungat de învățare pentru a putea fi manevrat cum se cuvine.

Aparat de ras clasic

Un aparat cu două lame este unul cu capăt detașabil, în care se montează o lamă de bărbierit, cu marginile ascuțite la vedere, pentru a tăia barba. Aceste aparate nu dispun de flexibilitatea capului, care le-ar permite urmărirea conturului feței. Ca să le folosești, ai nevoie de dexteritate și de un timp de adaptare ce constă în găsirea unghiului optim pe care lama să alunece pe față fără a te tăia. Prețurile acestor aparate nu sunt mici, ele variind în funcție de calitate.

Aparatul de bărbierit Parker 99R Safety Razor este un aparat de bărbierit frumos finisat, cu piaptăn închis având caracteristică deschiderea prin răsucire, sistem fluture, sistem care permite înlocuirea rapidă și în condiții de siguranță a lamei, este un aparat de bărbierit elegant și popular.

 • (6 recenzii)
  299,00 lei
 • 180,00 lei

Aparatul de bărbierit Merkur face parte din categoria grea a aparatelor de bărbierit, este ajustabil, astfel îl poți regla pentru un bărbierit mai blând sau mai agresiv. Ideal atât pentru pielea normală cât şi pentru cea sensibilă.

Rezervele de lame de bărbierit sunt însă relativ ieftine, oferind un bărbierit economic. Toate lamele de bărbierit sunt fabricate respectând dimensiunile standard, calitatea metalului folosit făcând diferența. Din cauza faptului că pielea și tipul de păr al fiecărei persoane sunt unice, este foarte dificil ca un anumit model de lamă să fie recomandat în detrimentul alteia.

O lamă care oferă un bărbierit fin și confortabil pentru o persoană, poate fi incomodă pentru altcineva.

Lamele de bărbierit Feather Platinum Black sunt cele mai ascuțite lame existente pe piață, fabricate de japonezi, potrivite chiar și pentru cea mai deasă și aspră barbă. Deoarece Feather sunt atât de ascuțite, nu sunt recomandate bărbaților cu pielea foarte sensibilă, fiind un pic inconfortabile și prea agresive.

 • (2 recenzii)
  6,90 lei
 • (6 recenzii)
  9,50 lei
 • (3 recenzii)
  7,00 lei
 • (4 recenzii)
  16,90 lei

Lamele de bărbierit Gillette 7 O Clock Sharp Edge sunt lame din oțel inoxidabil, foarte ascuțite și rezistente ce oferă un bărbierit neted și comfortabil. Sunt cele mai potrivite lame raport calitate-preț de pe piața internațională. Comercializate în special pentru bărbații cu o piele mai sensibilă, dar pentru toate tipurile de barbă, indiferent că este vorba despre o barbă mai rară, cât și pentru una deasă și aspră. Nu sunt mai ascuțite decât lamele Kai sau Feather.

Lamele de bărbierit Kai Double Edge sunt mai puțin cunoscute, produse tot de japonezi. Structura metalică a lamelor Kai este dintr-un oțel puțin mai gros, având o muchie de tăiere foarte bine lustruită, care oferă un bărbierit foarte confortabil.
Când vine vorba de bărbierit și de îngrijirea aspectului fizic, nu e niciun secret că toți preferăm stilul clasic. Pentru mulți bărbați, alegerea modului potrivită de bărbierit chiar face viața mai puțin dificilă.

The g r o om l ab E S T ABLISHED 2015

PRODUSE POPULARE

 • (5 recenzii)
  3,60 lei
 • 4,50 lei
 • (6 recenzii)
  9,50 lei
 • (3 recenzii)
  7,00 lei
 • (3 recenzii)
  4,90 lei
 • (3 recenzii)
  18,00 lei

ULTIMELE ARTICOLE DIN JURNAL