Transport gratuit pentru comnezile mai mari de 150 de RON.
Proprietățile-unui-săpun-de-bărbierit-de-calitate
Proprietățile-unui-săpun-de-bărbierit-de-calitate

Proprietățile unui săpun de bărbierit de calitate

Proprietățile unui săpun de bărbierit de calitate

Bărbieritul este un ritual masculin, este pentru mulți bărbați un obicei cotidian și un mod prin care își pot personaliza stilul și aspectul fizic.

Un necesar al acestui proces este un săpun de bărbierit de calitate

Săpunul de bărbierit are rolul de a produce o spumă bogată și persistentă, care să ajute la alunecarea lamei de ras pe față, să hidrateze și să protejeze fața. Dacă nu folosim un săpun de calitate, degeaba avem cel mai performant aparat de bărbierit sau cel mai bun pămătuf. Pentru un bărbierit de calitate se folosesc doar săpun de bărbierit și, eventual, cremă de bărbierit – densitatea spumei e foarte importantă.

Cum arată săpunul de bărbierit

Săpunul de bărbierit a apărut în secolul al XIV-lea și reprezintă produsul de bază pentru tradiționaliștii adepți ai bărbieritului umed. Săpunul de bărbierit sub forma lui modernă a existat încă de la începutul secolului al XIX-lea. Săpunul tradițional de bărbierit este adesea vândut ca un puc de hockey, fie cu fund rotunjit, destinat utilizării cu un bol de ras, fie cu un fund plat pentru a fi folosit într-o cană. Săpunurile de calitate superioară pot fi vândute cu boluri proprii, făcute din lemn sau ceramice, și formate pentru a se potrivi cu vasul cu care sunt vândute.

Ingredientele săpunului de bărbierit

Săpunul de bărbierit este produs ca un săpun tradițional, cu o selecție de ingrediente orientate spre producerea unei spume stabile și care să ușureze alunecarea lamei pe față. Fabricarea sa diferă adesea de săpunul de baie, prin faptul că hidroxidul de potasiu și hidroxidul de sodiu pot fi utilizați ca agenți de saponificare. Hidroxidul de sodiu creează un săpun mai dur, cum este cel comercializat sub formă de pucuri, iar hidroxidul de potasiu facilitează crearea unui săpun mai moale, care se încarcă mai ușor pe pămătuf, cum este cel stick.

Din punct de vedere istoric, seul a fost ingredientul popular în săpunurile de ras și este încă utilizat în unele produse tradiționale. Uleiul de palmier este utilizat frecvent ca înlocuitor al acestuia, când nu se dorește folosirea de grăsimi animale. Alte uleiuri, cum ar fi uleiul de cocos sunt utilizate în mod obișnuit, alături de untul de shea, uleiul de măsline sau de migdale dulci. Acizii grași componenți, cum ar fi acidul stearic, sunt utilizați în săpunurile de bărbierit contribuind la crearea unei spume dense și mai stabile.

Datorită controverselor față de conservanți și datorită umidității scăzute mulți producători consideră că săpunurile de bărbierit nu necesită conservanți.

Săpunul de bărbierit Razo Rock are un parfum spectaculos ce te duce cu gândul la un bar de pe o plajă din Caraibe: soare, rom, cocos, ananas. Are o formulă netedă și mătăsoasă care nu irită fața și face bărbieritul ușor și comfortabil. Creează foarte ușor o spumă densă, cremoasă pentru un bărbierit confortabil, hidratând totodată pielea.

 • 108,00 lei
 • 69,00 lei
 • (O recenzie)
  67,00 lei

Săpunul de bărbierit Saponificio Varesino Stella Alpina cu extract de floare de colț și ulei de alune, conferă o aromă sofisticată și elegantă. Săpun realizat manual, 100% vegetal oferă o performanță excelentă, având grijă de pielea ta. Aroma sa te va duce într-o nouă dimensiune a bărbieritului umed, având o formulă bogată în ingrediente active cu proprietăți emoliente, hidratante, tonice și anti-inflamatoare.

SĂPUN DE BĂRBIERIT FINE ACCOUTREMENTS L’ORANGE NOIR 100GR este un produs ce conține un mix de uleiuri creând o spumă bogată ce permite aparatului de ras să alunece foarte ușor, dar care în același timp face ca bărbieritul să fie unul sigur. Săpunul îmbină arome de grapefruit, lămâie, lavandă, ambră și cedru. Săpunul vine însoțit de un bol de lemn ce păstrează aromele perfect.

 • (3 recenzii)
  21,00 lei
 • 225,00 lei
 • (O recenzie)
  108,00 lei

Cum se folosește săpunul de bărbierit

Înainte de a începe să te gândești la bărbierit, trebuie să începi cu fundamentele bărbieritului tradițional, adică spumarea cu un săpun pentru bărbierit.

Este necesar să înțelegi cum se crează spuma și când / cum să o aplici pe față pentru a avea o sesiune ușoară și plăcută de bărbierit.

Există două metode comune de a construi spumă cu un săpun de bărbierit. Un mod este să-l pregătiți într-un bol de ras și să-l aplicați pe față. Cealaltă este să construiți spuma direct pe fața dumneavoastră.

Metoda de formare a spumei în bolul pentru bărbierit

Umpleți bolul cu apă fierbinte și înmuiați pămătuful pentru unu sau două minute. Goliți bolul de apă, lăsând cca. o linguriță de apă. De asemenea, va trebui să scăpați de excesul de apă de pe pămătuf, pe care îl agitați de câteva ori până când nu mai picură. Adăugați puțină apă caldă pe săpun, câteva picături sau o linguriță, acest lucru va face săpunul mai moale. În mod ideal, acest pas este finalizat în același timp în care pămătuful se va înmuia în apă fierbinte. Luați pămătuful și începeți să-l rotiți pe săpun de câteva ori timp de 10-15 secunde. Odată ce ați terminat răsuciți pămătuful deasupra săpunului, este timpul să faceți spuma în castron. Răsuciți pămătuful în bol cam un minut, ceea ce va duce la acumularea spumei, care la început va fi mai subțire, dar va deveni în curând mai groasă.

Odată ce aveți o spumă consistentă este timpul să începeți să-l aplicați cu pămătuful pe fața, până când acoperă toate zonele pe care

Metoda de formare a spumei direct pe față

Această metodă pare puțin mai simplă. Se înmoaie pămătuful în apă fierbinte și se agită de câteva ori până când cea mai mare parte a apei dispare, dar aveți grijă să nu-l uscați prea mult. Se toarnă cîteva picături de apă pe săpun pentru a-l înmuia, se răsucește de câteva ori pămătuful pe săpun, cam 10-15 secunde, fără să apăsați, până când vârfurile pămătufului primesc săpun. Fața trebuie să fie umezită corespunzător. După 30 de secunde de rotire pe fața voastră umedă a pămătufului, veți avea o spumă frumoasă și groasă. Dacă spuma este prea groasă mai adăugați apă, iar în cazul unei spume subțiri se mai adaugă săpun.

 • (O recenzie)
  150,00 lei
 • 175,00 lei

Pe lângă avantajul de timp, formarea spumei direct pe față dă impresia că bărbieritul este mai plăcut, iar spuma intră mai profund în pori și face ca rasul să fie mai confortabil.

Avantaje și dezavantaje în folosirea săpunului de bărbierit

Marele avantaj al folosirii săpunului de bărbierit în fața gelurilor și a spumelor de ras este hidratarea suplimentară asigurată. Pentru o înmuiere optimă a bărbii, săpunul și pămătuful vor acționa în primă fază pentru îndepărtarea celulelor moarte ale pielii și a urmelor de grăsime de pe aceasta, apoi apa putând pătrunde mai ușor în porii pielii pentru hidratare, făcând ca firele de păr astfel înmuiate să fie mai ușor tăiate.

Săpunul de bărbierit este ușor de transportat în bagajul de mână, neexistând interdicții ale autorităților aeroportuare în acest sens, spre deosebire de spuma sau gelurile din sprayuri.

Principalul dezavantaj al săpunului pentru bărbierit este lipsa de confort și spațiu. Crearea spumei și pregătirea feței este mare consumatoare de timp decât cu alte creme de ras. În plus, utilizarea unei căni de ras și, opțional, a unui castron de spumă, consumă mai mult spațiu decât majoritatea cremelor de bărbierit.

Deși costurile inițial par mai mari, necesitând procurarea săpunului de bărbierit împreună cu pămătuful și bolul pentru spumă, pe o perioadă mai lungă de timp, aceste costuri sunt comparabile sau chiar mai ieftine decât pentru multe creme de ras.

Săpunul de bărbierit are un impact ecologic mai mic decât cremele de bărbierit cu aerosoli.

The g r o om l ab E S T ABLISHED 2015

PRODUSE POPULARE

 • (5 recenzii)
  3,60 lei
 • 4,50 lei
 • (6 recenzii)
  9,50 lei
 • (3 recenzii)
  7,00 lei
 • (3 recenzii)
  4,90 lei
 • (3 recenzii)
  18,00 lei

ULTIMELE ARTICOLE DIN JURNAL