Transport gratuit pentru comnezile mai mari de 150 de RON.
typewriter TGL

Jurnalul

The Groom Lab

Saponificio Varesino Desert Vetyver
Saponificio Varesino Desert Vetyver

Desert Vetiver

Desert Vetiver

Se spune că opt din zece italieni au voce bună, pot cânta cu ușurință orice aud și, cu puțin antrenament, pot impresiona dacă nu la Scala din Milano, atunci la San Remo. Se mai zice că italienii se uită întâi la calitate, nu la cantitate.

Din artă și stimă de sine nu poate ieși ceva rău sau greșit.

Pe ideea asta am mers atunci când am cumpărat pentru prima dată un produs Saponificio Varesino (🇮🇹) și după ce l-am folosit am știut că voi reveni la ei. Cum mijlocul de decembrie e o bună perioadă în care suntem dispuși să cumpărăm mai serios (vezi și partea de investiție în toată povestea asta) vă fac atenți la propunerea atrăgătoare și deșteaptă a celor de la Groom Lab: seturile cadou.

Am folosit toate cele cinci produse din setul Desert Vetiver (alegerea a fost ușoară, abia m-am reîntors din Dubai) și sunt foarte bune. High-class. Cât despre săpunul de bărbierit, after shave și apa de parfum, cred așa:

 • (2 recenzii)
  135,00 lei
 • (2 recenzii)
  400,00 lei
 • (2 recenzii)
  225,00 lei
 • 962,00 lei

Apa de parfum Saponificio Varesino Desert Vetiver (100ml)

Cei de la SV spun că sunt douăzeci de note în acest parfum, de la piper negru la portocală, prin oregano, grapefruit și cuișoare către paciuli și ceva ce ei numesc misterios și vag ”precious woods”.

Dar ce este fascinant e felul în care se transformă acest parfum la minute după ce a ieșit din sticlă; e o deosebire de la cer la pământ – o singură dată am mai pomenit o asemenea metamorfoză, la calul lui Făt Frumos care mânca jăratic și din gloabă se transforma în abraș.

Așadar, prima impresie nu e cine știe ce (asta cu ”nu e cine știe ce” se spune când ți-e jenă să zici adevăruri care dor); concret, împărțeam un chioșc de lemn cu tipul în maieu care vinde limonadă, vara, pe caniculă, în buza unei plaje de nudiști – mirosind imediat după pulverizare am găsit indicii evidente care m-au dus către imaginea asta. Dar am așteptat. În doar câteva minute totul s-a transformat, parfumul a arătat ce poate, eram un bărbat care putea intra să-și bea cafeaua în orice hotel de cinci stele, de oriunde, îmbrăcat oricum, atâta vreme cât mirosea așa.

Pe scurt, apa de parfum Desert Vetiver are un miros viril și de neuitat.

Despre persistență pot spune că în seara în care m-am dat cu el s-a întâmplat să ies la un restaurant unde am stat la o masă fix în drumul chelnerilor care se mișcau încoace și încolo încărcați cu platouri de cârnați, tone de cartofi prăjiți, pești sau papanași; la întoarcerea acasă, pe zonele mele cu puls, încă se mai simțea mirosul de parfum.

Biruisem.

Săpunul de bărbierit Saponificio Varesino Desert Vetiver

Mulți bărbați refuză să se bărbierească pentru că nu știu s-o facă (oare trebuia s-o spun mai delicat?; în genul ”Mulți bărbați nu se bărbieresc cât de des ar trebui numai la gândul tăieturilor, arsurilor sau iritațiilor pielii”. În fine, aceste neplăceri pot fi eliminate complet dacă se ține cont de mai mulți factori: pregătirea feței cu apă caldă, cremă sau ulei pre-shave, tăișul lamei, pămătuful folosit, sau (drums, please!) săpunul de bărbierit – aici voiam să ajung, da.

desert vetiver

Săpunul Desert Vetiver este descris de cei de la SV drept ”O compoziție cu note calde și învăluitoare. Amestecul de Elemi (n.m. un extract obținut dintr-un copac tropical, utilizat în aromoterapie; vine din arabicul al-lāmī), Tămâie, Portocală și Artemisia (n.m. o plantă aromatică înrudită cu pelinul și salvia) se manifestă în inima înflorită, piperată și condimentată.”

În opinia mea, mai important decât mirosul unui săpun de bărbierit este felul în care se folosește pentru obținerea celui mai bun rezultat. De pildă eu pun apă fierbinte cât să acopere total săpunul, pun capacul cutiei și las așa câteva minute. Arunc apa apoi, cu mișcări circulare timp de 15-20 de secunde, încarc pămătuful care a fost înmuiat în prealabil în apă caldă apoi stors.
Rezultatul unui bărbierit cu săpunul Desert Vetiver este o spumă densă, o piele hidratată, plăcut mirositoare și sănătoasă.

Aș adăuga aici ceva via SV : ”săpunul este 100% vegetal, fără ulei de palmer. Pentru saponificare folosim numai uleiuri vegetale alimentare, din care 50% ulei de cocos.”

Iar asta este foarte important de știut.

After Shave Saponificio Varesino Desert Vetiver 125ml

Aftershave-ul este cel mai puțin concentrat în compuși aromatici, miroase cel mai slab – dar noi îl folosim pentru a hidrata și a dezinfecta pielea după bărbierit, nu (sau nu în primul rând) pentru miros; pentru asta sunt Apa de Colonie, Apa de Toaletă și Apa de Parfum (în ordinea asta).

Asta fiind lămurită, n-aș putea împărți în ”de dat vara sau iarna” sau diseca mirosul în mai multe arome. De la aftershave Desert Vetiver am primit ce m-am așteptat: o senzație plăcută, răcoritoare și bogată în ingrediente active. Și, dată fiind vâscozitatea, nu am pus în palmă o cantitate mai mare ca un sâmbure de migdală.

desert vetiver

Într-o postare trecută, spuneam despre GroomLab (🇷🇴) că e locul de unde-mi cumpăr toate produsele de bărbierit. Pentru că sunt atenți, rafinați și eficienți. De-atunci și până acum nu s-a schimbat nimic, au rămas la fel.

Și eu față de ei.

Sursa: mircea-radu.ro
Instagram: @themircearadu

 • 752,00 lei
 • 962,00 lei

The g r o om l ab E S T ABLISHED 2015

PRODUSE POPULARE

 • (5 recenzii)
  3,60 lei
 • 4,50 lei
 • (6 recenzii)
  9,50 lei
 • (3 recenzii)
  7,00 lei
 • (3 recenzii)
  4,90 lei
 • (3 recenzii)
  18,00 lei

ULTIMELE ARTICOLE DIN JURNAL