Transport gratuit pentru comnezile mai mari de 150 de RON.
typewriter TGL

Jurnalul

The Groom Lab

Aftershave un moment, nu doar un produs
Aftershave un moment, nu doar un produs

Aftershave: un moment, nu doar un produs

Aftershave: un moment, nu doar un produs

Bărbatul modern are o imagine compusă atât din performanțe profesionale cât și din felul în care se îmbracă sau socializează. Contează la fel de mult încrederea în sine, care face hainele să pară că au fost create pentru el, pe măsura lui – la propriu – dar și pe măsura personalității sale.

Pornind de aici, trebuie să stim că fiecare bărbierit are nevoie de un aftershave – o loțiune, un gel, un balsam, care uneori se mai poate numi și cremă, sau o pudră folosită de bărbați imediat după ras.

De ce nu putem sări peste aftershave?

Rolul principal al aftershave-ului este acțiunea antiseptică pentru prevenirea infecțiilor, adică sterilizarea sau îndepărtarea completă a tuturor bacteriilor, care se agață de crema de ras sau de lama de ras, în porii deschiși ai pielii, în urma bărbieritului.
În al doilea rând aftershave-ul poate acționa ca astringent pentru a reduce iritația pielii, sigilând porii pentru a înlătura posibilitatea apariții altor bacterii.
Aftershave-ului i s-au adăugat și alte propietăți cum ar fi hidratarea sau regenerarea pielii.

 • (O recenzie)
  43,00 lei
 • (2 recenzii)
  120,00 lei
 • 150,00 lei

Aftershave-ul a devenit pentru foarte mulți bărbați mai important decât crema sau spuma de ras, deoarece are un efect de durată nefiind îndepărtat cu apă. De aceea multe aftershave-uri conțin parfumuri, uleiuri esențiale sau alcool.

Când ne-am prins că aftershave-ul e important?

Aftershave-ul se folosește încă de pe vremea Imperiului Roman, iar primele produse comerciale s-au bazat pe hamamelis (Hamamelis virginiana) și rom.

Aftershave-ul ca loțiune pe bază de alcool în amestec cu apă, având o concentrație foarte mică de 1% până la 3% esență pură de parfum, a apărut în saloanele bărbierilor din marile orașe, pe la începutul secolului al XX-lea. Acestă loțiune conținea cam 90% alcool, în principal pentru a evita răspândirea bacteriilor și pentru a se evita transmiterea potențialelor boli de la un client la altul. Marele succes a făcut ca produsul să fie preluat și de utilizatorii casnici.

După 1980 diversele studii care au început să apară au arătat impactul negativ al alcoolului asupra pielii bărbierite. Aceste soluții pe bază de alcool putând cauza senzații de arsură pe o perioadă de până la câteva minute, motiv pentru care s-a dezvoltat o piață diversificată de produse fără alcool.

 • (2 recenzii)
  70,00 lei
 • 125,00 lei
 • 115,00 lei
 • 140,00 lei

Aftershave-ul zilelor noastre, tipuri și ingrediente folosite

Loțiunea de după ras are cel mai mare conținut de alcool, de până la 70%, fiind un sterilizant foarte bun. Conținutul ridicat de alcool închide porii, irită pielea și o deshidratează. Daunele produse pielii sunt atenuate de introducerea a numeroase ingrediente pentru hidratarea și catifelarea pielii. Produsele naturale ca untul de shea, uleiul de cocos, avocado, migdale jojoba și alte uleiuri esențiale vor ajuta la regenerarea celulelor pielii.

Este lesne de înțeles că produsele premium nu folosesc alcool ci uleiuri esențiale de hamamelis pentru a nu usca pielea, dar păstrând aceleași proprietăți în lupta împotriva bacteriilor. Hamamelis (Hamamelis virginiana) sau „nucul vrăjitoarelor” este un ingredient grozav când vine vorba de aftershave, infuziile, extractele, pulberile și tincturile de hamamelis având un puternic efect antiinflamator, antimicrobian, vasoconstrictor şi tonic vascular. Aftershave-ul astfel obținut are marea capacitate de a contracta porii, fiind un astrigent natural, dar care nu va usca pielea. Uleiurile esențiale ale arborelui de ceai sunt folosite ca ingrediente pentru aftershave-uri, având un bun efect antiseptic, de a închide porii prevenind orice fel de infecții ale pieli. Aloe Vera are un efect calmant și liniștitor asupra pielii iritate.

Majoritatea balsamurilor și gelurilor aftershave conțin o cantitate foarte mică de alcool sau chiar deloc.

Clubman Pinaud After Shave Liliac este un after shave clasic ce te duce în timp în barber-shopurile clasice. Răcorește pielea instant cu o aromă revigorantă, oferind o senzație confortabilă. Poate fi aplicat ca body splash pe tot corpul după duș.

 • 79,00 lei
 • 135,00 lei

Aftershave-ul Cubebe ediție specială conține ingrediente active în concentrație mare ce acționează instant, îngrijind pielea după bărbierit.

Printre ingredientele active se enumeră:

 • extractul de larice cu efect emolient ce hrănește pielea
 • aloe-vera ce vindecă pielea
 • gălbenele: hrănește, netezește, calmează
 • eucalipt: antibacterian, balsamic, revigorant
 • nalbă: hrănește și netezește
 • lavandă: antibacterian, netezește pielea
 • vitamina E: emolient și anti-inflamator
 • mușețel: netezește, hrănesște și reîmprospătează pielea
 • 135,00 lei
 • (O recenzie)
  135,00 lei
 • 135,00 lei
 • 125,00 lei

Aplicarea unui balsam după ras se poate face imediat după bărbierit, sau uneori chiar înainte de culcare, pe toată suprafața feței și a gâtului și se așteptă uscarea naturală a pielii. Pentru că este un produs ce acționează în profunzime și se îmbibă în piele este de preferat să căutați doar game ce pun accent pe ingrediente naturale. Produsele naturale vor ajuta la regenerarea celulelor de aceea tot mai mulți bărbați folosesc un balsam aftershave atât dimineața cât și seara, ca pe un moment de răsfăț maxim.

Alegerea aftershave-ului

La fel ca un parfum, un aftershave trebuie să se potrivească, „mireasma” persoanei trebuind să fie în ton cu personalitatea și cu modul ei de a fi. De aceea, este foarte important să te cunoști, iar o astfel de alegere să nu fie intâmplătoare.

O fire energică poate merge pe „nuanțe” proaspete, pe citrice, dacă este o persoană sigură pe sine și încrezătoare, poate încearca ceva puternic, lemnos.

Există arome florale, lemnoase, marine, multiple combinații ale acestora în diverse proportii, iar alegerea after-shave-ului trebuie sa fie una perfectă.

Se poate merge și pe varianta „dragoste la prima vedere”, pentru că dacă o anumită aromă va plăcută de prima dată, sunt toate șansele ca aceasta să fie alegerea perfectă.
Mai toate marile branduri de parfumuri bărbătești fac seturi de esențe unde aftershave-ul există alături de apa de colonie și apa de parfum.

Tipul de piele afectează durata longevității mirosului de after shave, o piele uscată absorbind mai repede after shave-ul comparativ cu tenul gras.

Stilul de viață personal este de luat în considerare când alegi un after shave; intensitatea și durata lui contează foarte mult. Dacă totuși doriți o combinație unică, puteți „mixa” mai multe esențe, dar ele trebuie să fie complementare. Nu poți amesteca esențele dulci cu cele fresh, în schimb, o combinație între cele dulci și mosc poate fi foarte bună.

Nu ignorați sub nicio formă opinia persoanelor de sex feminin. Dacă sunteți nehotărâți, ele cu siguranță vor avea o părere sinceră în momentul în care veți alege un aftershave.

Datorită proprietăților hidratante și de regenerare a pielii aftershave-ul este inclus atât în categoria produselor pentru bărbierit cât și în categoria produselor de îngrijire a pielii.

Aftershave-ul nu este numai un produs, ci un un moment esențial în ritualul îngrijirii zilnice. Unul care se învârte în jurul stilului vostru de viață.

 • (O recenzie)
  140,00 lei
 • 180,00 lei
 • 89,00 lei
 • (O recenzie)
  115,00 lei
The g r o om l ab E S T ABLISHED 2015

PRODUSE POPULARE

 • (5 recenzii)
  3,60 lei
 • 4,50 lei
 • (6 recenzii)
  9,50 lei
 • (3 recenzii)
  4,90 lei
 • (3 recenzii)
  7,00 lei
 • (3 recenzii)
  18,00 lei

ULTIMELE ARTICOLE DIN JURNAL