Transport gratuit pentru comnezile mai mari de 150 de RON.
house of bijan
house of bijan

House of Bijan – Cel mai scump magazin pentru bărbați din lume

House of Bijan – Cel mai scump magazin pentru bărbați din lume

Populismul este ascendent. Paul Manafort, client, a fost găsit vinovat de fraudă fiscală. Dar afacerile sunt în plină expansiune la Casa Bijan, situată pe Rodeo Drive.

Există o fraternitate internațională, care cuprinde în număr egal bărbați și femei, aproximativ 40.000 de oameni puternici, care controlează o cantitate vastă de resurse și dețin puterea politică a planetei. În acest club îl găsim și pe prințul saudit moștenitor Mohammed bin Salman, Jeff Bezos, cinci dintre ultimii șase președinți ai Statelor Unite și nenumărați titani din industria finanțelor, culturii și sportului. Dacă un teoretician al conspirației ar fi săpat în rețeaua care leagă membrii acestei ordini mondiale, ar fi descoperit că fiecare are o legătură cu un conac decorat cu iederă, situat pe Rodeo Drive, în Beverly Hills, California. Acesta este și cazul Casei Bijan ( House of Bijan ).

House of Bijan – Cel mai scump magazin pentru bărbați din lume

De la sfârșitul anilor 1970, Bijan și costumele sale (în valoare de 10.000 USD bucata), cravatele (în valoare de 1.000 USD bucata) și jachetele din piele exotică (cam cât ar valora plata ipotecii tale) au reprezentat o afacere secretă pentru mulți dintre cei mai bogați și cei mai influenți oameni de pe planetă. „O persoană care face cumpărături de la Bijan, își va vedea prietenii purtând un costum negru, dar va observa că nuanța căptușelii este galbenă, asemeni unui cod cunoscut doar de ei. „Este neintenționat din partea noastră, dar există un fel de aură în jurul Casei Bijan, care cu siguranță joacă un rol în psihicul clienților noștri.” spune Nicolas Bijan, tânărul de 27 de ani, îmbrăcat impecabil, care stă la cârma casei Bijan.

Desigur, sunt multe de spus despre Casa Bijan – obiectele care o diferențiază chiar și de cea mai înaltă poziție a modei de lux – sunt intenționate. Când vă prezentați la Casa Bijan, care împarte aceeași clădire cu Chanel, Hermes și Giorgio Armani, veți fi singurul client acolo. Un semn proeminent, poziționat pe ușa extrem de înaltă, spune „Doar cu programare”. Dacă ești un client de top, numele tău ar putea fi afișat chiar în fereastră. Și, dacă aveți noroc, veți fi întâmpinat de Nicolas, al cărui tată, Bijan Pakzad, a fondat imperiul luxului nestăvilit în anul 1974.

Nicolas locuiește în Beverly Hills și petrece foarte mult timp în magazin. „Nu știi niciodată cine apare la magazin, așa că este întotdeauna important să fii aici”, spune el. „A pierde o zi fără să fii în acest loc ar putea fi ca a pierde o lună întreagă la un alt magazin.” (Când vinzi costume care încep de la 9.500 de dolari unor oameni care au resursele necesare pentru a cumpăra 20…

A crescut „printre afaceri”, spune el, și a fost imaginea brandului de când tatăl său a murit în 2011. Sarcina lui este să se asigure că Bijan rămâne nu doar un loc unde să se cheltuiască o sumă enormă pe haine obsesiv-artizanale, dar și magazinul unde se face bine acest lucru. Cea mai mare provocare a lui Nicolas ar putea fi convingerea următoarelor generații că jachetele aurii de motociclist, din piele de aligator, la comandă, reprezintă adevăratul lux – și că, da, este în regulă să fii suficient de bogat pentru a-ți permite una.

Deci, există o anumită continuitate în experiența Bijan, de la tată la fiu. Aranjamente florale proaspete însoțesc și acum produsele de îmbrăcăminte ingenioase. O pictură a lui Fernando Botero (numitul „Bogatul”, din anul 1968) are încă un loc de fală pe pereții buticului. Fiecare capriciu al clientului este satisfăcut. „Nu avem voie să le spunem NU clienților noștri”, spune Nicolas. „Am avut un client din familia regală a uneia dintre aceste țări din Orientul Mijlociu, carre și-a cumpărat un frumos Porsche 959 la o licitație din Pebble Beach. M-a întrebat, te rog, poți realiza interiorul mașinii mele? Vreau ca interiorul mașinii să fie complet realizat de Bijan. Și i-am spus, Excelență, nu avem nicio experiență în a face asta. Dar el a insistat și a insistat, așa că am realizat întregul interior al neprețuitului Porsche de epocă al acestui domn. Acum, are o piele frumoasă, cu mici detalii din piele de aligator. Adică, chiar și orificiile de aerisire sunt căptușite cu astfel de mici detalii. ” Croitorii lui Bijan vor zbura oriunde în lume pentru a croi, pentru clienții care, din motive personale sau geopolitice, nu pot vizita personal magazinul.

house of bijan

În afara Casei Bijan, lumea modei a răspuns la tumultul economic și politic din epoca post-recesiune recompensând luxul discret, mai degrabă decât flexibilitatea neîngrădită, ostentativă. Mărci precum Lemaire și The Row sunt în creștere, în timp ce etichetele care vând o viziune tradițională aspirațională au căzut în vremuri mai grele. Multe dintre simbolurile statutului modei de astăzi, articolele care sunt promovate de cei bogați și faimoși pe Instagram, au elemente de subversiune ( supremă ) sau de justiție socială (alb-negru) inserate.

Dar, mai degrabă decât să lupte pentru a-și găsi locul într-o lume în schimbare, Casa Bijan a crescut mai mult decât niciodată. Atât de mult încât Bijan se îndreaptă spre o evaluare de 1 miliard de dolari, spune Nicolas – un număr uluitor pentru o companie cu doar 50 de angajați. Atât de mare încât LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy) a cumpărat boutique-ul Rodeo Drive cu două etaje în 2015 pentru 110 milioane de dolari. De fapt, atât de mare, încât Nicolas susține că magazinul Rodeo Drive are acum cele mai mari vânzări pe metru pătrat din orice magazin de îmbrăcăminte pentru bărbați, din lume. (Bijan are în prezent un contract de închiriere de 5 ani și se va muta în curând într-un spațiu chiar mai mare).

Creșterea este determinată, în mare parte, de viziunea lui Nicolas. El a introdus o croială mai modernă și a extins gama de îmbrăcăminte sportivă Bijan pentru a atrage un client mai tânăr care nu are nevoie sau nu dorește să poarte un costum de 10.000 de dolari. „Vedeți, mulți dintre acești oameni care se ocupă cu tehnologia, de exemplu, sau mulți dintre acești tineri miliardari, poartă jachete casual foarte elegante și totuși foarte scumpe”, spune Nicolas. Vârsta medie a clienților Bijan era de aproximativ 50 de ani; astăzi, spune el, „este mult sub 50. Avem atât de mulți clienți care provin din Asia îndepărtată, China continentală, unde vedeți o mulțime de indivizi bogați la vârsta de 30 sau 40 de ani. ” Pentru a satisface această nouă pătură de oameni bogați, Nicolas a deschis două avanposturi Bijan – unul la Beverly Hills Waldorf Astoria și unul la Wynn Las Vegas. Aici, clienții nu au nevoie de programări. Deși compania nu dezvăluie cifrele exacte ale veniturilor, îmbrăcămintea sport a reprezentat o lovitură considerabilă, iar articolele din piele reprezintă acum jumătate din vânzările mărcii.

Dar, în mijlocul acestei fascinații pentru cel mai scump magazin din lume, există un indiciu că visul american a fost – și poate fi în continuare – o viziune realizabilă. Vorbim despre Bijan Pakzad, tatăl lui Nicolas, care, în celebrele sale reclame din anii ’80 și ’90, în care apărea aproape întotdeauna cu un zâmbet strălucitor și plin de viață pe față, arăta ca cel mai fericit om din lume. „Tatăl meu nu a avut prea multe când a venit în această țară, din Iran, și a avut o idee de a construi această companie”, spune Nicolas. „Și este exact ceea ce a făcut. El a început brandul în 1976 cu 50.000 de dolari. Și mi-a spus aproape în fiecare zi, când lucram împreună, că el îi datorează tot succesul acestei țări. ”. „Să vii ca imigrant, să-ți faci un nume aici în Statele Unite și să ajungi în punctul în care îl îmbraci pe președintele Statelor Unite este o realizare care ”, face o pauză Nicolas. „Mi se face pielea de găină doar când mă gândesc la asta.”

Sursa: gq.com

The g r o om l ab E S T ABLISHED 2015

PRODUSE POPULARE

ULTIMELE ARTICOLE DIN JURNAL