Transport gratuit pentru comnezile mai mari de 150 de RON.
typewriter TGL

Jurnalul

The Groom Lab

Floris No.89 și legătura casei de parfumuri cu James Bond
Floris No.89 și legătura casei de parfumuri cu James Bond

Floris No.89 și legătura casei de parfumuri cu James Bond

Floris No.89 și legătura casei de parfumuri cu James Bond

James Bond nu a folosit niciodată un aftershave – cel puțin NU a făcut-o oficial. În toate cele 3.371 de pagini ale primelor ediții ale lui Fleming, și pe parcursul celor 3.042 de minute care întrunesc seria oficială de filme Eon, James Bond nu a fost văzut purtând parfumul casei Floris. Am putea spune că este un personaj „fără aromă”.

Și, totuși, Ian Fleming era un devotat purtător de after-shave. În ciuda faptului că l-a descris pe Bond ca fiind un „instrument” contondent – un om care, din From Russia, With Love , știe că britanicii nu poartă apă de colonie pentru că „se spală” – autorul a păstrat un loc special pentru parfumeriile și frizeriile preferate din Londra.

De la Duke’s Bar, unde fostul ofițer de informații navale își sorbea martiniul sec, până la White – clubul pentru care membrii plăteau 85.000 de lire sterline pe an și locul unde Fleming a scris o mare parte din seriile sale – ilustrul district West End a servit drept sursă de inspirație pentru multe dintre exploatările lui Bond. 

Districtul St James deținea un loc special nu numai în inima autorului – ci și în inima celui mai iconic spion din lume. Fleming deținea o brichetă de aur de la Dunhill, la fel și Bond. Fleming fuma țigări speciale Morlands of Grosvenor Street, la fel și Bond. 

Fondat în anul 1730, în St. James’s de către Menorcan Juan Famenias Floris, acest brand de patrimoniu își vindea parfumurile cu secole înainte ca Fleming să devină un client fidel. Parfumierul a primit prima distincție Regală de la Regele George al IV-lea  în anul 1820 — și a produs parfumuri pentru o lume întreagă, de la Winston Churchill la Florence Nightingale. Magazinul original încă se află pe strada Jermyn nr. 89; o adresă care denumește cea mai bine vândută apă de toaletă a mărcii.

 • 188,59 lei

No 89, de fapt, a fost creat cu doar un an înainte ca Fleming să publice primul său roman – iar autorul a inclus multe dintre produsele mărcii în scrierile sale. În Moonraker , când descrie Blades Club, Bond observă că „Floris oferă săpunuri și loțiuni în toalete și dormitoare”. În Diamonds are Forever , spionul ia în considerare modul în care menajera lui ar trebui să pregătească apartamentul Chelsea pentru sosirea sa iminentă: „Ar trebui să trimit o listă de îndatoriri către May pentru a pune la punct detaliile. Să vedem – flori, esență de baie de la Floris, aerisirea cearșafurilor … ”

Chiar și în Dr No , după ce a fost capturat de personajul negativ, produsele mărcii sunt prezente atunci când Bond se împrospătează într-o baie luxoasă: „Era totul în baie – Floris Lime essence pentru bărbați și Guerlain bathcubes pentru femei . ”

Dar nici Floris nr.89 și nici un alt aftershave nu este menționat vreodată pe paginile scrise de autor.

Și ce parfum mai bun să alegem? Nu ne putem gândi la nimic mai potrivit pentru un superspion decât parfumul emblematic al lui Floris. Considerat parfumul unui domn britanic prin excelență, acesta nu a fost găsit doar în dulapul lui Fleming, ci și în cel al lui Cary Grant – prima alegere a producătorului Eon Albert R. Broccoli pentru rolul lui 007 în dr . No

 • 466,96 lei
 • 188,59 lei

Deci, ce face din Floris No. 89 un parfum atât de potrivit pentru James Bond? În primul rând, aroma sa lemnoasă. Un miros puternic de mosc, cu o infuzie de arome fiabile  unui stil rigid. Dar, vorbim despre un parfum care conține și tente enigmatice. Notele de vârf îndrăznețe de bergamotă, portocală, neroli și nucșoară. Asemeni cazului agentului nostru secret, de renume mondial, există și aici un substrat. Cine ar crede că, la o inspecție mai atentă, vom găsi trandafiri delicați și ylang-ylang printre mușchiul robust de stejar și lemn de santal? Și, totuși, notele sunt acolo. Este alegerea perfectă pentru Fleming, un om cu un asemenea fler atât pentru stil, cât și pentru substanță – și, după bărbierit, ideal pentru Bond.

 • (2 recenzii)
  400,00 lei

Sursa: thegentlemansjournal.com

The g r o om l ab E S T ABLISHED 2015

PRODUSE POPULARE

 • (5 recenzii)
  3,60 lei
 • 4,50 lei
 • (6 recenzii)
  9,50 lei
 • (3 recenzii)
  7,00 lei
 • (3 recenzii)
  4,90 lei
 • (3 recenzii)
  18,00 lei

ULTIMELE ARTICOLE DIN JURNAL