Transport gratuit pentru comnezile mai mari de 150 de RON.
typewriter TGL

Jurnalul

The Groom Lab

Parfum
Parfum

Cel mai bun parfum bărbătesc este cel care spune o poveste

Cel mai bun parfum bărbătesc este cel care spune o poveste

În zilele noastre, bărbații acordă aceeași atenție produselor de îngrijire corporală precum femeile, iar marile branduri din industria de frumusețe nu întârzie să le pună la dispoziție arome magice, demne să corupă și cele mai pretențioase gusturi. În alegerea parfumului preferat, este importantă și povestea din spatele brandului. Poți fi atras de un parfum de și din cauza istoriei lui, povești parfumate născute în urma unor întâmplări, mai mult sau mai puțin plăcute, interesante sau banale. Atât licoarea cât și numele sau ambalajul transmit un mesaj, sau măcar îți dau niște indicii.

Apa de parfum a lui Capt Fawcett care a călătorit cu el, a fost relansată și este acum disponibilă
În 1905 Capitanul Peabody Fawcett RN Ret’d, exploratorul cutezător și eminent, a dispărut în timp ce încerca să navigheze la Ubangi, un afluent major al râului Congo. Nu a fost găsită nici o urmă a expediției sale până în 1997, când a fost achiziționat un cufăr vechi și ponosit dintr-o casă veche. Printre lucrurile mucegăite a fost găsit un pansament rafinat conținând alifii, unguente și jurnale de aventură. Printre multe povești din jurnal s-au găsit detaliate ingredientele exotice pe care le utiliza căpitanul înîn îngrijirea personală.

Acele formule precise au fost urmate întocmai iar astăzi, împreună cu renumita ceară de mustață și poțiunile originale Fawcett, sunt acum disponibile pentru bărbații din întreaga lume.

 • (O recenzie)
  400,00 lei

Cum alegi cel mai bun parfum bărbătesc

Simțul olfactiv este unul dintre cele mai sensibile și senzuale simțuri, aromele ce ne învăluie devenind o notă personală distinctivă, de aceeanimeni nu ar trebui să treacă cu vederea puterea și farmecul pe care îl oferă parfumul potrivit. Parfumul este un accesoriu invizibil care vorbește despre tine, este direct legat de unele amintiri și de aceea alegerea unui anumit buchet olfactiv va trebui făcută cu atenție în funcție de preferințele personale.

Cel mai bun parfum barbatesc trebuie să nu treacă neobservat, dar nici să sufoce persoanele din jur. Semnătura pe care o lași în urmă va fi asociată cu imaginea ta, trebuie să fie discretă dar remarcabilă. Masculinitatea și rafinamentul sunt trăsăturile primare ale bărbatului modern și independent, cu o atitudine elegantă și încrezătoare. Firma și prețul nu sunt singurele lucruri care decid dacă un parfum este cel mai bun. În fond, vei alege un miros care să te însoțească întreaga zi, așa că ar fi de preferat să îți și placă, nu doar să fie opulent și să atragă priviri.

Alegerea parfumului ideal nu este tocmai un lucru ușor, nevoile diferă în funcție de individ, sezon, personalitate, iar dacă înaintezi în vârstă ar trebui să folosești esențe care să te reprezinte cât mai bine.

Concentrații și compoziții

Același parfum poate avea mai multe concentrații, diferențiindu-se prin procentul de compuși aromatici/uleiuri esențiale și evident, prin preț.

– Cel mai dens este parfumul pur, ce contine 22% compuși aromatici. Există foarte puține parfumuri pure pentru bărbați, și acelea sunt destul de scumpe, aceasta fiind una dintre principalele diferențe între parfumurile de femei și cele de bărbați, cele de femei fiind făcute să iasă mai mult în evidență.

– Urmatoarea clasată este apa de parfum (eau de parfum), mai slabă decât parfumul, conținând 15-22% compuși aromatici.

 • 400,00 lei
 • (2 recenzii)
  400,00 lei

– Urmează apa de toaletă (eau de toilette), mai mai slabă decât precedentele două, lucru reflectat în concentrația de compuși aromatici.

– Urmează apa de colonie (eau de cologne), care are 4% compuși aromatici. Mirosul ei durează de obicei doar câteva ore.

– Ultima clasată este eau fraîche. Este cea mai slabă din punct de vedere al concentrației, având 1-3% compuși aromatici.

Alegerea unui parfum bărbătesc în funcție de sezon

Alegerea între apa de toaletă și apa de parfum nu este o chestiune de tip „care este mai bun”, ci mai degrabă, „care se potrivește mai bine ocaziei”. Apa de parfum este potrivită pentru o vreme mai rece, cum ar fi toamna, iarna și serile târzii. Pe de altă parte, apa de toaletă sau apa de colonie au miros proaspăt care completează perfect căldura verii sau dimineața devreme și după-amiaza. Apa de colonie are un miros fresh, ușor și fructat, datorită uleiurilor esențiale folosite, de lămâie, bergamotă, portocală, neroli, lavandă, rozmarin și altele.

Alegerea parfumului bărbătesc în funcție de personalitate

Dincolo de vârsta unei persoane, personalitatea acesteia ar trebui luată în considerare atunci când este vorba de alegerea unui parfum. Ceea ce contează este mesajul pe care vrei să-l transmiți prin intermediul parfumului. Dacă vrei să întorci capete, ai nevoie de un parfum puternic sau chiar o esență de parfum. Dacă ești mai discret vei alege o apă de toaletă.

Dacă ești fidel doar unui singur parfum, poți jongla cu concentrația. Adică ziua o concentrație redusă, iar seara apă de parfum.

Apoi trebuie să iei în considerare notele de bază, care „traduc” mesajul fiecărui parfum în parte: vanilia înseamnă seducție și este pentru personalitățile sociabile și cărora le place distracția; cu ambra ne apropiem de-o stare senzuală; moscul merge bine cu personalitățile mai discrete, care nu doresc să iasă în evidență; iar notele condimentate merg bine cu personalitățile mai vulcanice.

Recomandări pentru cel mai bun parfum bărbătesc

Cel mai bun parfum bărbătesc este cel care ți se potrivește, acesta va completa în mod natural aspectul tău și te va ajuta să faci o primă impresie deosebită, în orice context.

Recomandări:

 • (O recenzie)
  400,00 lei
The g r o om l ab E S T ABLISHED 2015

PRODUSE POPULARE

 • (5 recenzii)
  3,60 lei
 • 4,50 lei
 • (6 recenzii)
  9,50 lei
 • (3 recenzii)
  7,00 lei
 • (3 recenzii)
  4,90 lei
 • (3 recenzii)
  18,00 lei

ULTIMELE ARTICOLE DIN JURNAL