Transport gratuit pentru comnezile mai mari de 150 de RON.
typewriter TGL

Jurnalul

The Groom Lab

parfumul
parfumul

Ce înseamnă apa de colonie sau parfumul pentru bărbați moderni

Ce înseamnă apa de colonie sau parfumul pentru bărbați moderni

Se știe că parfumul bine ales, insinuant atrage atenția și incită. Aromele fascinante se potrivesc unui bărbat modern, care știe că oferind emoție devine memorabil.

Bărbatul modern este pragmatic, dar și visător, ancorat în realitate, însă în același timp idealist. Versatilitatea lui îl determină să manifeste interes pentru multe lucruri din diverse domenii.

Stilul este mai mult decat o alegere personală – a devenit un statement, o modalitate prin care barbații își exprimă valorile și poziția în societate, tinzând catre statutul de cuceritor.

Unul din marii cuceritori ai secolului trecut, Marcello Mastroianni, avea o #VorbaGentlemanului: „un om înțelept știe că apa de colonie este cea mai puternică armă în lupta pentru atracția femeilor”- „a wise man knows cologne is the most powerful weapon in the fight for female attraction”.

În scopul de a alege aromele şi miresmele potrivite stilului de viaţă şi personalităţii noastre, parfumurile diferă prin gradul de intensitate, esenţă şi compoziţie.

 • (2 recenzii)
  400,00 lei
 • (2 recenzii)
  400,00 lei

Tipurile de arome ale parfumurilor bărbătești

Parfumurile se compun, în general, dintr-o latură feminină ce include uleiuri esenţiale de fructe sau florale. Partea masculină este oferită de aromele condimentate sau de mosc. Există puţine parfumuri care nu conţin mosc, pentru că este o componentă ideală pentru un finish fin şi pentru fixarea compoziţiei parfumului pe piele. Ceea ce face moscul atât de indispensabil în industria parfumurilor este proprietatea sa unică de a echilibra și de a adăuga o tușă subtilă de senzualitate și căldură.

Parfumurile bărbătești și notele lor

Parfumurile sunt alcătuite din combinații de mirosuri, aceste combinații fiind numite note.

Notele de top sunt foarte ușoare și persistă doar câteva minute, 5-10 minute.

Notele de mijloc devin vizibile în aproximativ 15 minute de la aplicare. Acestea pot dura până la o oră sau mai mult.

Notele de bază sunt ingredientele de bază ale unui parfum, acestea având cea mai lungă persistență, de obicei, pentru mai multe ore.

Gradul de intensitate al parfumurilor bărbătești

Uleiurile de parfum sunt adesea diluate, cel mai folosit solvent este etanolul sau un amestec de apă cu etanol. Concentrațiile diferite ale acestor arome fac diferența între parfum, apă de parfum, apă de toaletă și apă de colonie.

În funcție de nivelul de concentrație al esenței de parfum, intensității și culorii acesteia se diferențiază:

Parfumul este cel mai persistent, cel mai valoros, cel mai scump

Conținând undeva între 20% și 40% esență pură de parfum. Cu cât este mai concentrat un parfum cu atât va avea o consistență mai uleioasă și va fi ținut în sticle cu dop și nu în sticle cu atomizor de tip spray. Un parfum concentrat va fi foarte puternic și foarte scump.

Apa de parfum numită și Eau de Parfum (EdP) sau Parfum de Toilette (PdT) este mai ieftină, destul de persistentă, destul de scumpă; conține 10% – 20% esență pură de parfum, de regulă cam 15%. Uneori se mai numește și „millésime”. Este o descoperire relativ nouă în lumea parfumurilor și o puteți găsi în majoritatea colecțiilor de parfumuri. Ea asigură o aplicare durabilă și pregatește pielea pentru parfum, care este mai concentrat. Se aplică, de obicei, cu ajutorul unui pulverizator, înainte de a te îmbrăca. Având concentraţia mare de uleiuri, aroma persistă un timp îndelungat, fiind considerată ideală pentru a fi purtată seara. Se poate folosi şi ca parfum de zi, ajungând însa doar câteva picături, putându-se aplica şi cu degetul în locurile în care circulaţia este intensă.

Apa de toaletă sau Eau de Toilette (EdT) este mai puțin persistentă dar cu miros destul de puternic. Este cea mai folosită, are preț potrivit; conține 5% – 12% esență pură de parfum. Este mai puțin concentrată decât apa de parfum și constituie tot un fel de bază pentru parfum. Pentru un miros care să persiste trebuie aplicată în același mod ca apa de parfum. Concentrația uleiurilor volatile fiind mai mică faţă de apa de parfum și desfăşurarea notelor mai rapidă, se poate reaplica la nevoie în cursul zilei.

Apa de colonie, Eau de Cologne (EdC) sau, în germană, Kölnisch Wasser este un parfum de concentrație redusă, conținând între 2% și 5% esență pură de parfum. Denumirea colocvială de apă de colonie sau „colonie” provine de la numele latinizat al orașului Köln, întrucât a fost inventată de Johann Maria Farina din Köln. Vremea ideală pentru purtarea unei ape de colonie este cea caldă sau foarte caldă, tocmai pentru că mirosul său nu persistă timp indelungat, urmând să fie reaplicată frecvent.

After shave-ul sau loțiunea după ras poate fi un produs pe bază unui amestec de apă cu etanol, având o concentrație foarte mică de 1% – 3% esență pură de parfum. Această loțiune conține agenți antiseptici pe bază de alcool pentru prevenirea infecțiilor și poate acționa ca astringent pentru a reduce iritația pielii.

Alegerea între apa de toaletă și apa de parfum nu este o chestiune de tip „care este mai bun”, ci mai degrabă, „care se potrivește mai bine ocaziei”. Apa de parfum este potrivită pentru o vreme mai rece, cum ar fi toamna, iarna și serile târzii. Pe de altă parte, apa de toaletă sau apa de colonie au miros proaspăt care completează perfect căldura verii sau dimineața devreme și după-amiaza. Apa de colonie are un miros fresh, ușor și fructat, datorită uleiurilor esențiale folosite de lămâie, bergamotă, portocală, neroli, lavandă, rozmarin și altele.

Numărul impresionant de branduri și arome disponibile pentru parfumurile bărbătești este urmarea cererii mari și diversificate de pe piață, a unui public din ce în ce mai informat și interesat în asemenea valori.

Apa De Parfum Saponificio Varesino Desert Vetiver 100ml are o compoziție pe bază de note calde, care învăluie simțurile. Amestecul de Elemi, tămâie, portocală și Artemisia se aprind în inima înflorită a piperului negru și a lavandei. Arome care bucură simțurile și transmit caracterul inconfundabil.

Gramaj 100ml

Fabricat în Italia

Apa De Parfum Saponificio Cubebe 100ml inspirată din aroma “Pepe di Giava” (Piper Cubeba). Nota de vârf constă în citrice și arome de bergamotă, lămâie, brad alb. Nota de mijloc este ușor florală, cu arome de piper și nucșoară. Notă de bază este una lemnoasă, compusă din ambră, patchouly, vetiver, labdanum și benzoin.

Gramaj 100ml

Fabricat în Italia

Apa De Parfum Saponificio Opuntia 100ml. Note aromate de vârf: bergamotă, ananas și coacăze negre. Note fine de: mesteacăn, trandafir și iasomie. Note de bază: mosc, mosc alb, ambră, patchouli și vetiver.

Gramaj 100ml

Fabricat în Italia

 • 400,00 lei
 • (O recenzie)
  400,00 lei
 • 400,00 lei
 • 400,00 lei
The g r o om l ab E S T ABLISHED 2015

PRODUSE POPULARE

 • (5 recenzii)
  3,60 lei
 • 4,50 lei
 • (6 recenzii)
  9,50 lei
 • (3 recenzii)
  7,00 lei
 • (3 recenzii)
  4,90 lei
 • (3 recenzii)
  18,00 lei

ULTIMELE ARTICOLE DIN JURNAL