Transport gratuit pentru comnezile mai mari de 150 de RON.
typewriter TGL

Jurnalul

The Groom Lab

pomada
pomada

Pomada – ce este și cum trebuie folosită

Pomada – ce este și cum trebuie folosită

Pe piața produselor de îngrijire pentru bărbați există o multitudine de game și de categorii diferite. În ceea ce privește produsele pentru păr, cunoaștem mai multe tipuri: gel, cremă, ceară, ulei, ser, pomadă… Cele din urmă sunt, poate, cel mai puțin cunoscute, însă atunci când alegi produsul pe care urmează să îl folosești pentru un hairstyle fără cusur, trebuie să le iei serios în considerare. În cele ce urmează vom vorbi puțin despre pomada și despre un minim de informații pe care e bine să le cunoști înainte să o alegi pe cea potrivită pentru tine.

Pomada

În primul rând, să vedem ce este o pomadă. Deși de multe ori acest termen este folosit pentru a vorbi despre mai multe produse pentru păr (fie că e vorba de gel sau ceară), pomada este un produs individual, diferit față de celelalte din aceeași categorie. Ce este important de știut este că aceasta este perfectă pentru frezele care necesită să fie aranjate cu pieptănul.

Spre deosebire de gel sau ceară, pomada nu se usucă și nu întărește părul. Astfel poți să îți aranjezi frizura ori de câte ori este nevoie pe parcursul unei zile, fără să o strici. Poți opta pentru o pomadă care îți oferă o strălucire medie sau maximă a părului, în funcție de preferințele tale. Dacă încă nu ești hotărât, te încurajăm să explorezi mai multe variante, până îți dai seama ce ți se potrivește.

 • 110,00 lei
 • (2 recenzii)
  75,00 lei

Există două tipuri de pomade: pe bază de ulei sau pe bază de apă. Cele pe bază de ulei, cunoscute ca fiind varianta tradițională, sunt făcute din unsoare sau petrol, fiind astfel o variantă mai ieftină decât cele pe bază de apă. Din moment ce conțin astfel de ingrediente, pomadele pe bază de ulei sunt insolubile în apă, ceea ce le face imposibil de spălat la duș. Deși petrolul și unsoarea îi dau părului luciu și mobilitate, este un preț pe care trebuie să-l plătești pentru asta. Produsele pe care le vei folosi pentru a scăpa de uleiurile pentru styling îți vor afecta și uleiurile naturale ale părului, iar sănătatea acestuia va fi afectată în scurt timp.

Pomadele pe bază de apă, în schimb, te ajută să obții un look similar celorlalte, însă acestea sunt mai ușor de spălat. Majoritatea acestor pomade nu fixează părul la fel de puternic ca acelea pe bază de ulei, însă îi conferă acestuia flexibilitate, iar părul poate fi aranjat de mai multe ori pe durata unei zile.

Mai trebuie să știi că pomada se aplică pe părul umed sau aproape uscat și este nevoie de o cantitate mică pe care să o întinzi pe palme, după care să le treci prin păr. Dacă ai părul subțire, ondulat sau creț, este ideal să folosești pomadă, indiferent de lungimea părului. În cazul în care ai părul gras, evită acest produs de styling pentru că îți va încărca și mai mult părul.

 • 90,00 lei

Dacă ți-am stârnit interesul, te invităm să accesezi magazinul online The Groom Lab și să alegi din varietatea de pomade pe care ți le-am pregătit: Vezi toate produsele din categoria POMADE.

The g r o om l ab E S T ABLISHED 2015

PRODUSE POPULARE

 • (5 recenzii)
  3,60 lei
 • 4,50 lei
 • (6 recenzii)
  9,50 lei
 • (3 recenzii)
  7,00 lei
 • (3 recenzii)
  4,90 lei
 • (3 recenzii)
  18,00 lei

ULTIMELE ARTICOLE DIN JURNAL