Transport gratuit pentru comnezile mai mari de 150 de RON.
typewriter TGL

Jurnalul

The Groom Lab

sinatra rat pack
sinatra rat pack

Învață să bei precum Frank Sinatra, Dean Martin sau Sammy Davis Jr., a.k.a The Rat Pack

Învață să bei precum Frank Sinatra, Dean Martin sau Sammy Davis Jr., a.k.a The Rat Pack

Înainte de a lua prima înghițitură, să auzim câteva cuvinte despre băutura de la „The Rat Pack”:

Alcoolul poate fi cel mai rău dușman al omului, dar Biblia spune să-ți iubești dușmanul”

„Nu ești beat dacă poți să te întinzi pe podea fără să te ții de ceva!”

„Alcoolul îți dă răbdare infinită pentru a suporta prostia”

„Dacă bei, nu conduce. Nici măcar nu te așeza în mașină ”

„Îmi pare rău pentru oamenii care nu beau. Când se trezesc dimineața, se simt la fel de bine pe cât se vor simți toată ziua ”.

Înființat la sfârșitul anilor 1950, grupul a fost numit ” The Rat Pack” chiar de soția lui Humphrey Bogart, Lauren Bacall – care, văzând cum se întorceau bărbații, într-o noapte, din Las Vegas, le-a zis: „You look like a goddamn rat pack”. De-a lungul anilor, membrii au venit și au plecat. Dar nucleul a rămas în mare parte același: Frank Sinatra, Dean Martin, Sammy Davis Jr, Peter Lawford și Joey Bishop. Și showmenii au știut să se distreze bine…

„Întreaga lume este beată”, a spus odată Dean Martin despre popularitatea grupului, „și noi suntem doar cocktailul momentului. Într-o zi, curând, lumea se va trezi, va lua două aspirine cu un pahar cu suc de roșii și se va întreba despre ce naiba a fost toată agitația asta ”.

rat pack

Dar acea zi de mahmureală este încă departe. Șaizeci de ani mai târziu, oamenii încă mai cântă piesele celor de la the Rat Pack, privesc filmele Rat Pack și spun glumele celor de la Rat Pack. Bem chiar și băuturi Rat Pack. Deci, dacă ești în căutarea inspirației retro pentru băut, în acest weekend, iată cum să bei ca cei de la The Rat Pack.

Frank Sinatra a iubit Jack Daniels, dar a iubit și scotch-ul

Chiar dacă Ol ‘Blue Eyes era cunsocut pentru că obișnuia să bea Jack Daniel’s – marca din Lynchburg lansând chiar și o ediție „Sinatra Select” a bourbonului de renume mondial, în anul 2012 – el iubea și scotch-ul. Toți membrii Rat Pack îl iubeau. Prima dragoste pentru whisky, a lui Sinatra, a fost Chivas Regal; se spune că ar fi cerut o sticlă în culise la fiecare spectacol pe care l-a jucat în anii 1950, iar marca a continuat să le sponsorizeze turneul din 1990, Diamond Jubilee.

Dar i-a plăcut și J&B Rare. Atât de mult încât i-a convins și pe ceilalți. Herman Hover, proprietarul clubului de noapte Ciro din Los Angeles, a dezvăluit odată că Dean Martin era un fan atât al Black & White Blended Scotch, cât și al Haig & Haig Pinchbottle…asta până a început să petreacă cu Frank Sinatra, care l-a „direcționat” către J&B.

 • 188,59 lei

Dean Martin și Old Fashioned

Deși consumul de alcool al lui Dean Martin a contribuit, în cele din urmă, la starea lui de sănătate precară, rutinele „bețivănelilor” semnate de interpret au fost notoriu false. Martin ținea un pahar de „whisky” (de obicei un scotch foarte slab combinat un suc de mere) pe scenă și își interpreta poftă de râs. Dar asta nu însemna că nu era un pasionat al whisky-ului.

De fapt, deși Martin ar fi fost un fan al scotch-ului mai înrăit decât Sinatra, el a împărtășit și afecțiunea colegului său pentru bourbon. El se bucura adesea de un pahar de Jack Daniel’s cu gheață – și chiar și-a lansat propriul bourbon, Dino’s , în 1959 (parte a unei linii de băuturi alcoolice care includea și o vodcă și un whisky scoțian). În mod curios, totuși, Martin a preferat Old Fashioned – un cocktail amestecat în mod tradițional cu bourbon și scotch.

Sammy Davis iubea whiskey-ul japonez

În timp ce restul formației consuma băuturi scurte și simple, Sammy Davis Jr prefera ceva mai complex.

Nu întâmplător, Suntory Whisky l-a angajat pe muzician să-i vândă băutura, începând cu anul 1974. Whisky-ul japonez este cel mai frecvent consumat în highballs, iar Davis Jr a devenit una dintre primele vedete americane care consumau și făceau reclamă unui produs japonez. Parteneriatul a inspirat-o chiar pe Sofia Coppola.

Dar cocktailul emblematic al găștii a fost Rusty Nail.

Cunoscut sub nume diferite, Rusty Nail ar putea fi comandat ca „Mig 21”, „Knucklehead”, „Little Club No. 1” sau „D&S”. Originile sale, din anii 1930, sunt necunoscute, dar a fost atât de nepopulară încât chiar și ideea băuturii a dispărut mulți ani. Dar, când the Rat Pack s-a reunit în anii 1950, amestecul inimitabil și puternic de whisky scoțian și Drambuie s-a întors cu o forță favorabilă.

Rusty Nail

 • 45ml Scotch Whisky
 • 25ml Drambuie

În 1963, Gina MacKinnon, a insistat public ca băutura să fie numită „Rusty nail”, iar asocierile sale cu Sinatra și formația au determinat creșterea popularității. 

De la Manhattans la Margaritas, Frank Sinatra a fost regele cocktailurilor

Sinatra nu numai că a avut o slăbiciune pentru un Rusty Nail, dar a avut și talentul de a mixa cocktailuri. Printre repertoriul său zdruncinat și agitat se numără:

 • Margarita (cu multă și multă tequila);
 • Old Fashioned (cu un strop de apă și două cuburi de gheață);
 • Manhattan (întotdeauna Jack Daniel’s )

Cu toate acestea, cocktailul său preferat a fost cel mai simplu. Folosind, de asemenea, Jack Daniels, Sinatra arunca patru cuburi de gheață într-un pahar de cristal și adăuga două degete de Jack Daniels, apoi completa cu apă plată Poland Springs. „Aceasta este băutura unui gentleman”, a spus el…

 • (O recenzie)
  280,00 lei

Sursa: thegentlemansjournal.com

The g r o om l ab E S T ABLISHED 2015

PRODUSE POPULARE

 • (5 recenzii)
  3,60 lei
 • 4,50 lei
 • (6 recenzii)
  9,50 lei
 • (3 recenzii)
  7,00 lei
 • (3 recenzii)
  4,90 lei
 • (3 recenzii)
  18,00 lei

ULTIMELE ARTICOLE DIN JURNAL