Transport gratuit pentru comnezile mai mari de 150 de RON.
typewriter TGL

Jurnalul

The Groom Lab

Conferințele și întâlnirile de business - 5 idei de styling pentru bărbați
Conferințele și întâlnirile de business - 5 idei de styling pentru bărbați

Conferințele și întâlnirile de business – 5 idei de styling pentru bărbați

Conferințele și întâlnirile de business – 5 idei de styling pentru bărbați

Din punct de vedere al ţinutei, codul vestimentar ”business” pentru domni implică un costum de culoare închisă, cămaşă în culoare deschisă şi cravată elegantă. Dar la momentul cu pricina constatăm că nu toți ne pricepem să ne alegem și asortăm piesele.

Imaginea noastră este compusă atât din performanțele profesionale, cât și din felul în care ne îmbrăcăm și socializăm. Putem răsfoi reviste de modă sau la televizor și să ne lăsăm inspirați de un actor celebru, un artist sau o vedetă de televiziune. Este important ca persoana care te poate motiva să îți definești stilul să fie un model, o sursă de inspirație prin modul în care arată și se poartă.

Și pentru că moda trece, dar stilul rămâne, mai este important să fii încrezător în tine, să pară că hainele au fost create pentru tine, conform cu măsurile și personalitatea ta. Iar dacă la ținuta potrivită, ai respectat ritualul de îngrijire zilnică și ai o tunsoare potrivită, poți cuceri lumea.

1. Un stil clasic dar șic, impecabil dar foarte relaxat este stilul George Clooney. Actorul a trecut la timp și cu inteligența care îl caracterizează peste tendințele anilor ’80, care l-au însoțit vreme indelungată în garderobă. Pe lângă emblematicele sale costume, poartă accesorii precum fularele și cel mai mult îl caracterizează stilul vestimentar din seria Ocean’s. În zilele noastre are un stil formal ireproșabil și se pare că nu acceptă sa îmbătrânească din nici un punct de vedere.

Dacă vrei să-i adopți stilul, poartă o cămașă albă și un costum albastru închis sau gri, cu tăieturi moderne. Sigur, asortează tinuta cu un zâmbet relaxat, o tunsoare clasică și o barbă îngrijită. În privința bărbii, George Clooney este considerat trendsetter, iar stilul său de barbă de lungime medie, lăsată să crească puțin mai mult peste bărbie, are un aspect îngrijit și cool. Aspectul fresh este menținut prin îngrijirea și tratarea bărbii cu uleiuri și balsamuri de barbă. Este un stil excelent pentru oamenii de afaceri cu părul și/sau barba grizonată.

2. Începuturile unui tânăr în mediul business, nu sunt tocmai facile, trebuie să-și croiască o imagine pentru a deveni credibil și a se face ascultat. Dacă vrei să fii luat în serios și să ai succes profesional, e timpul să te îmbraci pentru asta.

Și pentru că în afară de costum, contează și stilul, ai toate motivele să-ți lași barba să crească – vei obține imediat o alură distinsă și mai fashion, mai ales când barba este îngrijită cum trebuie. Poți lua drept exemplu stilul Adam Levine, solistul trupei Maroon 5 fiind una dintre cele mai bine îmbrăcate vedete masculine. Acesta și-a schimbat imaginea la un moment dat, optând pentru barbă, iar alegerea lui a fost cât se poate de inspirată. A devenit mai matur și mai credibil. Barba lui Levine nu este lungă, însă arată suficient de bine încât să-l recomande drept un star rock.

Stilul vestimentar de excepție a lui Adam Levine este caracterizat de faptul că arată bine fără să dea impresia că se străduiește prea mult. Este un nonconformist pe care îl avantajează costumul simplu, negru, slim, purtat cu cravată

3. Oamenii de afaceri care vor să țină pasul cu viața și care nu vor să piardă acest ritm în nici un caz, se vor identifica cu stilul lui Jason Statham. Carismaticul actor, fost sportiv de performanță dar și model, a fost desemnat de revista Men’s Fitness „cel mai masculin bărbat britanic”. Determinantă pentru imaginea lui este eleganța și nonșalanța cu care știe să-și poartă costumele. Ca orice britanic care se respectă, preferă costumele negre, gri, din tweed sau pinstripe, dar adoptă de multe ori și un stil mai lejer studiat, sacouri cu cămașa descheiată la un nasture și fără cravată.

Este un stil încurajator în același timp, pentru bărbații cu probleme ale părului – pierderea părului nu trebuie să însemne și pierderea stilului. Tunsoarea buzz cut, în diverse variante până la raderea totală a părului, este o tunsoare de actualitate și foarte comodă pentru bărbații ocupați. Este ideală și pentru posesorii unui păr neascultător, dar și pentru bărbații cu predispoziție la chelie, pentru că o astfel de coafură crește vizual cantitatea părului. Pentru întreținere este bine să folosești din când în când un scrub pentru exfoliere și un produs de hidratare.

Stilul buzz cut atrage atenția asupra trăsăturilor și a modului în care ești îmbrăcat. Pentru un look mai interesant poți să asortezi, la fel ca Jason Statham, tunsoarea buzz cu o barbă stubble.

4. În secret sau nu, probabil că fiecare bărbat își dorește să fie, un pic, David Beckham. Probabil unul dintre cei mai cunoscuți fotbaliști britanici, a reușit să își pună amprenta atât asupra sportului cât și asupra modei, printr-o evoluție continuă în ambele domenii. Versatilitatea cu care și-a creat mereu propriul stil, l-au propulsat pe o poziție fruntașă în topul celor mai apreciați bărbați din fashion.

Părul a reprezentat întotdeauna o preocupare pentru el, acesta trecând prin mai multe etape, ajungând printr-o evoluție constantă la o formă ce exprimă stil, maturitate și încredere. Este de apreciat încrederea cu care Beckham își purta fiecare frizură, nefiindu-i frică să încerce altele noi. Practic, a încercat toate stilurile de la buzz cut, la pompadour, undercut, la părul lung și dat peste cap și chiar mai multe tipuri de bărbă.

În ceea ce privește costumele, dacă vrei să fii ca Beckham, alege mereu costumele slim fit, care să îți urmărească linia corpului și care să fie într-o culoare ce te avantajează. În plus, pune accent pe accesorii precum: eșarfe, pălării, ochelari de soare, curele și genți.

NEW YORK, NY – NOVEMBER 17: Tom Ford attends the New York Premiere of Tom Ford’s “Nocturnal Animals” at The Paris Theatre on November 17, 2016 in New York City. (Photo by Jason Kempin/Getty Images for Focus Features)

4. În topul celor mai bine îmbrăcați bărbați ai lumii și adesea partenerul de eveniment al vedetelor pe care le îmbracă, Tom Ford reprezintă probabil, imaginea și stilul la care aspiră orice domn cu personalitate. “It’s fucking fabulous”, ca să parafrazăm ultimul lui parfum.

Tom Ford a fost mereu un vizionar în zona fashion, el a creat moda și s-a remarcat prin ideile fantastice pe care le-a avut în calitate de director de creație pentru Gucci și Saint Laurent. Ținutele lui au și ceva romantic, dacă ne gândim la sacourile lui iconice de catifea, elegante și clasice, pentru un gentleman fără cusur. Dar în același timp el este cel care crează imaginea lui Bond, din ultimele filme. Ideile lui despre modă în particular sunt foarte rezonabile, un bărbat preocupat de imaginea lui ar trebui să aibă cam 4-5 costume bine făcute, bespoke dacă e posibil, și cam șase perechi de pantofi. Cu astea treci prin orice fel de ocazii în viață, fiindcă nu e vorba de cantitate ci de calitate. Atitudinea contează dar și accesoriile.

The g r o om l ab E S T ABLISHED 2015

PRODUSE POPULARE

 • (5 recenzii)
  3,60 lei
 • 4,50 lei
 • (6 recenzii)
  9,50 lei
 • (3 recenzii)
  7,00 lei
 • (3 recenzii)
  4,90 lei
 • (3 recenzii)
  18,00 lei

ULTIMELE ARTICOLE DIN JURNAL