Transport gratuit pentru comnezile mai mari de 150 de RON.
typewriter TGL

Jurnalul

The Groom Lab

Cum-să-îți-protejezi-pielea-în-sezonul-rece
Cum-să-îți-protejezi-pielea-în-sezonul-rece

Cum să îți protejezi pielea în sezonul rece

Cum să îți protejezi pielea în sezonul rece

Iarna nu este deloc blândă cu pielea, în special cu tenul, acesta fiind cel mai expus. Pentru a o proteja, este necesar să îi acorzi mai multă atenție decât de obicei. Rutina zilnică de îngrijire trebuie să devină un obicei, asta în cazul în care nu era deja, iar produsele pe care le folosești în această perioadă trebuie să se adapteze nevoilor specifice pe care le are pielea ta. Dezbatem acest subiect în cele ce urmează și îți oferim niște sfaturi despre cum trebuie să procedezi. Să începem, deci.

Cel mai important pas în îngrijirea tenului este să identifici tipul tenului pe care îl ai. Nu poți ghici produsele potrivite pentru ten dacă nu știi tipul acestuia, altfel ar fi ca și când ți-ai alege pantofii fără a știi ce număr porți. Există cinci tipuri de ten, după cum urmează:

Ten normal – este cel mai puțin problematic tip de ten, deci ar trebui să te consideri un norocos. Pielea nu îți este uleioasă sau aspră, ci este catifelată la atingere.
Ten uscat – pielea este uscată, deshidratată, iar uneori ai urme pe față, lăsând impresia că se decojește.
Ten gras – pielea îți strălucește și ai porii dilatați.
Ten sensibil – pielea se irită repede, ai urme roșii și chiar mâncărimi.
Ten mixt – este cel mai des întâlnit tip de ten. Zona T a feței (fruntea, nasul și bărbia) sunt uleioase, în rest fiind un ten normal sau uscat.
Acum, că ai identificat tipul de ten pe care îl ai, putem merge mai departe. Sunt trei pași pe care trebuie să îi urmezi îndeaproape.

Primul pas: curățarea feței. Nu, săpunul nu te ajută deloc atunci când te speli pe față, din contră, îți usucă tenul și poate duce la acnee. Cu siguranță nu îți dorești asta, așadar poți uita de el. Folosește un gel de curățare sau o loțiune pentru față potrivite pentru tenul tău. De obicei, este scris pe eticheta produsului tipul de ten pentru care este recomandat. Cum îl folosești? Este simplu: îți umezești fața cu apă caldă pentru a deschide porii, aplici gelul sau loțiunea cu mișcări circulare fără să apeși prea tare (altfel te-ai putea irita), îți cureți fața tot cu apă caldă până când nu mai ai gel sau loțiune, apoi o tamponezi ușor cu un prosop uscat, fără să freci. Floare la ureche, de acord?

Pasul următor: exfolierea. O dată sau de două ori pe săptămână este recomandat să îți exfoliezi tenul. Există produse speciale pentru asta, care se aplică asemănător gelului sau loțiunii de curățare. Pe lângă celulele moarte pe care le îndepărtează, lăsând pielea mai curată și mai sănătoasă, exfolierea te ajută și la bărbierit, făcând lama să alunece mai ușor și firele de păr să poată fi îndepărtate fără efort.

Ultimul pas: hidratarea. Nu, nu contează că ești bărbat. Și pielea ta, precum cea a femeilor, trebuie să fie hidratată corespunzător. Și asta nu înseamnă că devii „mai puțin bărbat”, ci din contră – femeilor le plac bărbații îngrijiți, iar tu te vei simți mult mai bine în pielea ta…literalmente. În special în sezonul rece, este ideal să aplici o cremă hidratantă pe față, altfel tenul ți s-ar putea usca destul de ușor, iar aspectul lui devine neplăcut.

Aici poți vedea produsele premium de îngrijire a feței pe care le-am pregătit pentru tine în magazinul online The Groom Lab.

Alături de ten, mâinile sunt și ele expuse frigului, în special dacă nu obișnuiești să porți mănuși. Investește într-o cremă de mâini de calitate! Nu doar că îți va proteja pielea pentru a nu deveni aspră din cauza frigului, ci este perfectă pentru cei care obișnuiesc să meargă la sală, evitând, prin folosirea ei, probleme de tipul bătăturilor. Cremele hidratante de la Baxter of California sunt perfecte pentru îngrijirea pe timpul iernii și nu numai. Le găsești aici.

Nu uita buzele. Pielea buzelor este foarte sensibilă, iar atunci când ia contact cu temperaturile scăzute, este posibil să se usuce. Folosește constant un balsam de buze pentru a evita aspectul de buze „crăpate”. În magazinul online The Groom Lab avem două balsamuri de buze potrivite îngrijirii pe timp de iarnă, unul de la Baxter of California și unul de la Mr Bear. Alege-l pe cel pe care îl preferi!

Pe lângă toate aceste măsuri necesare pe timpul iernii pentru tenul tău, mai este un sfat important pe care să trebuie să ți-l dăm: nu uita să bei apă! Alături de toate celelalte obiceiuri de îngrijire, hidratarea este extrem de importantă pentru aspectul plăcut al pielii și, desigur, pentru sănătate.

Dacă urmezi pașii de mai sus, aspectul tău ar trebui să fie plăcut și îngrijit, iar tu să te simți mult mai bine.

Suntem curioși să știm ce produse de îngrijire preferi tu pe timpul iernii. Scrie-ne un mesaj printr-un comentariu mai jos!

The g r o om l ab E S T ABLISHED 2015

PRODUSE POPULARE

 • (5 recenzii)
  3,60 lei
 • 4,50 lei
 • (6 recenzii)
  9,50 lei
 • (3 recenzii)
  7,00 lei
 • (3 recenzii)
  4,90 lei
 • (3 recenzii)
  18,00 lei

ULTIMELE ARTICOLE DIN JURNAL