Transport gratuit pentru comnezile mai mari de 150 de RON.
typewriter TGL

Jurnalul

The Groom Lab

Alege-produsul-potrivit-cremă-sau-săpun-de-bărbierit
Alege-produsul-potrivit-cremă-sau-săpun-de-bărbierit

Alege produsul potrivit: cremă sau săpun de bărbierit

Alege produsul potrivit: cremă sau săpun de bărbierit

Bărbații care preferă bărbieritul clasic au, de obicei, mai multe săpunuri și creme pentru bărbierit. Aceste produse au, de obicei, texturi și arome diferite, fiind mai greu să faci o alegere. În continuare îți vom explica diferențele dintre cele două, astfel încât atunci când vrei să îți achiziționezi un astfel de produs, să fii pregătit pentru a face cea mai bună alegere.

Începem cu câteva cuvinte despre cremele pentru bărbierit. Când încep să se bărbierească, în general la vârsta adolescenței, băieții aleg să folosească un gel sau o spumă. Totuși, acestea au un conținut ridicat (de multe ori mai mult decât ar fi necesar) de chimicale și alți agenți care pot dăuna pielii. Deși se găsesc, într-adevăr, în orice magazin și au un preț foarte accesibil, ele pot cauza îmbătrânirea prematură și uscarea pielii.

Susținătorii bărbieritului clasic vor sta departe de astfel de produse. În locul lor, aceștia folosesc creme de bărbierit de la producători cunoscuți (de exemplu Saponificio Varesino, RazoRock, Stirling, St. James of London, Baxter of California), care sunt făcute din ingrediente naturale, sunt delicate, ușor de întins pe întreaga suprafață care urmează a fi bărbierită și pot fi folosite cu orice aparat de ras. Cremele de bărbierit au proprietăți hidratante și lubrifiază pielea, astfel încât lama de ras alunecă ușor, iar glicerina pe care o conțin reduce riscul apariției tăieturilor.

Cremele de bărbierit au un parfum puternic. Depinde de gustul tău cum o alegi pe cea potrivită pentru tine, în funcție de aromele pe care le preferi. Un tub de cremă de bărbierit de calitate costă între 50 și 150 de lei, în funcție de brand, și îl poți folosi în jur de două luni, dacă te bărbierești zilnic.

Să trecem la săpunurile de bărbierit. Acestea formează un strat gros și stabil pe piele, uneori fiind mai greu pentru începători să se bărbierească. Săpunurile perfecte pentru cel mai bun bărbierit au o textură mai dură care solicită mai mult pămătuful pentru a obține stratul ideal. Pentru acestea, cel mai bine este să folosești un pămătuf din păr de bursuc.

Săpunurile au un miros subtil, fiind o opțiune bună pentru cei cu pielea sensibilă. În general, bărbații preferă parfumurile mai light care să nu interfereze cu apa de colonie sau cu aftershave-ul. Prețurile săpunurilor diferă foarte mult, de la 30 de lei (de calitate medie) până la 150 de lei (de înaltă calitate).

Ce ar trebui să alegi?

Atât cremele, cât și săpunurile sunt o alegere bună dacă optezi pentru bărbieritul umed. Decizia de a achiziționa unul dintre cele două produse constă, mai mult, în preferințele tale și în stilul pe care îl ai, precum și în funcție de tipul pielii. Săpunurile sunt recomandate pentru cei care folosesc un aparat de ras clasic, iar cremele pentru cei care folosesc aparate de ras din plastic. Totodată, cremele sunt mai ușor de folosit, potrivite pentru începători, pe când săpunurile necesită timp pentru a învăța cum să le folosești corespunzător. Pentru pămătufurile mai delicate este recomandat să folosești cremă, iar pentru cele mai dure, săpun.

În final, depinde de tine ce alegi să folosești, în funcție de preferințele pe care le ai, tipul de piele, arome și texturi.

Ne-am bucura să ne scrii într-un comentariu ce folosești atunci când te bărbierești: cremă sau săpun?

The g r o om l ab E S T ABLISHED 2015

PRODUSE POPULARE

 • (5 recenzii)
  3,60 lei
 • 4,50 lei
 • (6 recenzii)
  9,50 lei
 • (3 recenzii)
  7,00 lei
 • (3 recenzii)
  4,90 lei
 • (3 recenzii)
  18,00 lei

ULTIMELE ARTICOLE DIN JURNAL