Transport gratuit pentru comnezile mai mari de 150 de RON.
typewriter TGL

Jurnalul

The Groom Lab

​Am-impresia-că-levitează-lama-la-trecerea-firului-de-păr-Tabula-Rasa-Dark-Lavender,-extraordinar
​Am-impresia-că-levitează-lama-la-trecerea-firului-de-păr-Tabula-Rasa-Dark-Lavender,-extraordinar

​Am impresia că levitează lama la trecerea firului de păr! Tabula Rasa Dark Lavender, extraordinar!

​Am impresia că levitează lama la trecerea firului de păr! Tabula Rasa Dark Lavender, extraordinar!

După ce am vorbit săptămâna trecută despre săpunurile de bărbierit de la Tabula Rasa, astăzi avem și primul review detaliat realizat de prietenul nostru de pe forumul Bărbierit de lux, Brosnan, pentru Tabula Rasa Dark Lavender, pe care îl regăsești mai jos.

Istoric

Odată cu aducerea în România de către The Groom Lab a acestui brand exclusivist și la recomandarea unui prieten, am purces la achiziționarea unui săpun produs de Xenia în serii foarte mici. Aceasta este o viziune personală asupra acestui produs și vine în completarea celor scrise de colegul meu într-o postare anterioară.

Prezentare

Site oficial: https://1001seifeshop.databoots.de/index … rasur.html.
Site importator: https://thegroomlab.com.
Prezentare în site-ul importatorului: https://thegroomlab.com/394—tabula-rasa-shaving-soap-.html.

Ambalare

Produsul este ambalat într-un recipient de plastic de culoare albă, având o formă inedită și foarte practică pentru a fi ținut în mână. În partea superioară a cutiei ne este prezentată o etichetă draguță, lista de ingrediente fiind regăsită pe o etichetă aplicată pe capacul interior, capac ce are rolul de păstrare a prospețimii produsului, fiind accesibilă numai după desigilarea produsului. Pe această etichetă, în afară de lista de ingrediente, găsim date cu caracter general privind: perioada de valabilitate după deschidere, țara în care este produs, volumul. Diametrul bolului este de 90 de mm , cantitatea de produs este de 90 gr și poate fi utilizat 12 luni după deschidere.

Nota 10/10.

Tipul

Dark Lavender, cu toate ca ne este prezentat ca fiind un săpun, este de fapt o cremă moale, densă, cu o textură onctuoasă.

Lista de ingrediente

Conform etichetei, în componența produsului avem:

1. Aqua- https://www.cosmeticsinfo.org/ingredient/water-0
2. Stearic acid- https://www.ewg.org/skindeep/ingredient/ … ARIC_ACID/
3. Glycerin- https://www.ewg.org/skindeep/ingredient … /GLYCERIN/
4. Cocos Nucifera Oil- https://www.ewg.org/skindeep/ingredient … /GLYCERIN/
5. Mangifera Indica Seed Butter- https://www.ewg.org/skindeep/ingredient … ED_BUTTER/
6. Argania Spinosa Kernel Oil- https://www.ewg.org/skindeep/ingredient … ERNEL_OIL/
7. Butyrospermum Parkii Buter Extract- https://www.ewg.org/skindeep/ingredient … HEA_BUTTER)_EXTRACT/
8. Hordeum Vulgare Wax- https://www.cosmeticanalysis.com/cosmeti … e-wax.html
9. Potassium Hydroxide- https://www.ewg.org/skindeep/ingredient/ … HYDROXIDE/
10. Sodium Hydroxide- https://www.ewg.org/skindeep/ingredient/ … HYDROXIDE/
11. Sodium Borate- https://www.ewg.org/skindeep/ingredient/ … UM_BORATE/
12. Parfum- https://www.ewg.org/skindeep/ingredient/ … FRAGRANCE/
13. Citral- https://www.ewg.org/skindeep/ingredient/701383/CITRAL/
14. Linalool- https://www.ewg.org/skindeep/ingredient/703568/LINALOOL/
15. Limonene- https://www.ewg.org/skindeep/ingredient/702113/LIMONENE/
16. Eugenol- https://www.ewg.org/skindeep/ingredient/702373/EUGENOL/
17. Geraniol- https://www.ewg.org/skindeep/ingredient/702568/GERANIOL/
18. Coumarin- https://www.ewg.org/skindeep/ingredient/701686/COUMARIN/ .

Nota 9/10.

Mirosul

Deoarece lavanda este unul dintre mirosurile mele favorite, am înclinat spre acest sortiment, cu mari speranțe. Așteptările nu mi-au fost înșelate și mirosul care răzbate după înlăturarea primului capac este de-a dreptul incredibil, suav, floral, o adevarată încântare, foarte asemănător cu mirosul cremei Castle Forbes Lavender. După înlăturarea celui de-al doilea capac mirosul se amplifică și devine, asa cum îi spune numele, o lavandă puternică, întunecată, combinată cu patchouli, o combinație foarte inspirată. Mirosul puternic se păstrează pentru toată perioada bărbieritului și rămâne în aer ceva timp după aceea.
Nota 10/10.

Sesiune test

Pentru această sesiune de test am folosit următoarele produse:
Aparat- Gillette Slim Aristocrat ;
Lama- Gillette Super Silver (1);
Săpun-Tabula Rasa Dark Lavender;
Pamatuf- Plisson L’Occitane;
Aftershave- Phoenix Artisan Cavendish;
Parfum- Davidoff Good Life.

Pre shave

Pentru înmuierea bărbii am folosit metoda prosopului încălzit la microunde, aplicat peste o primă pasă de cremă întinsă pe față și masată cu buricele degetelor.

Nota 10/10.

Spuma

Fiind avizat cu privire la “personalitatea” puternică a acestei creme, după căutări pe net și o primă încercare eșuată, am reușit să stăpânesc tehnica obținerii unei spume de calitate.
Deoarece această cremă este densă și extrem de sensibilă la excesul de apă, există reale dificultăți pentru obținerea unei spume de calitate în bol deoarece aceasta este aderența la pereții acestuia și nu reușește să se înglobeze în pămătuf. Pe de altă parte, în cazul spumării pe față, odata intrată în contact cu tenul ud aceasta are tendința de a se destrăma și nu înglobează corect cantitatea de apă. Întrebarea care vine firesc este: și totuși, acest produs poate fi folosit? Da! Am să vă detaliez cum.

În prima faza pregătim pămătuful, îl înmuiem și scuturăm viguros până nu rămâne apa care să aibă tendința de scurgere. Se ia din cutie cu o spatulă (eu am folosit bățul unei înghețate) o cantitate de mărimea unei măsline, se aplică de podul palmei ușor umezite, apoi cu pămătuful se întinde pe toată suprafața interioară a palmei. După ce aceasta este întinsă uniform, se înmoaie ușor vârful pămătufului în apă caldă și se continuă spumarea în palmă până ce se crează o spumă bine încorporată în pămătuf care apoi poate fi folosită atât în bol, cât și direct pe față. Spuma odată definitivată oferă un suport excepțional pentru lamă, la trecerea acesteia peste firul de păr ai impresia că levitează, nu se simte niciun moment contactul acesteia cu tenul. Extraordinar! Și celelalte calități ale spumei sunt la superlativul absolut, fiind în top 3 spume de bărbierit obținute de mine.

Pentru că obținerea spumei durează un timp mai îndelungat, consider Tabula Rasa Dark Lavender un săpun de weekend. Personal, nu aș aloca zilnic 5-7 minute pentru crearea spumei.

Nota 9/10.

Protecție

Protecția oferită în timpul bărbieritului și senzația post-shaving au fost excelente. După bărbierit fața rămâne foarte hidratată, fără a fi uleioasă. Aplicarea unui aftershave este opțională.

Nota 10/10.

Prețul.

Prețul, după reducerea de 10% acordată de The Groom Lab, a fost de 80 RON, un preț excelent, aș spune, raportat la valoarea cu care este comercializat în Europa. Despre prețul din State nu mai vorbesc, acolo fiind vândut cu aproape 30$.

Nota 10/10.

Concluzie

Xenia a reușit crearea unui săpun de foarte bună calitate, din ingrediente naturale, un produs care nu ar trebui să lipsească din trusa wet-shaverului întrucât există o multitudine de arome, cu siguranță în viitorul apropiat voi achiziționa și alte sortimente. Îl recomand cu mare caldură, în ciuda prețului ridicat.

Poți încerca și tu această experiență! Comandă săpunul de bărbierit de aici!

Happy shaving!

The g r o om l ab E S T ABLISHED 2015

PRODUSE POPULARE

 • (5 recenzii)
  3,60 lei
 • 4,50 lei
 • (6 recenzii)
  9,50 lei
 • (3 recenzii)
  7,00 lei
 • (3 recenzii)
  4,90 lei
 • (3 recenzii)
  18,00 lei

ULTIMELE ARTICOLE DIN JURNAL