Transport gratuit pentru comnezile mai mari de 150 de RON.
typewriter TGL

Jurnalul

The Groom Lab

Greșelile-pe-care-le-fac-începătorii-în-bărbieritul-clasic
Greșelile-pe-care-le-fac-începătorii-în-bărbieritul-clasic

Greșelile pe care le fac începătorii în bărbieritul clasic

Greșelile pe care le fac începătorii în bărbieritul clasic

Fie că ești începător în bărbieritul umed sau îți dorești să faci tranziția de la aparatele de ras din plastic (sau electrice) la cele clasice, sunt câteva greșeli pe care trebuie de la început să le cunoști și să încerci să le eviți.

Un prim lucru pe care trebuie să îl știi este că bărbieritul necesită o pregătire în prealabil. Să îți umezești puțin fața cu câteva secunde înainte de a începe nu este tocmai cea mai potrivită tehnică. De fapt, durează cam trei minute pentru a-ți curăța și a-ți hidrata corespunzător fața înainte de a te bărbieri. Trebuie să te speli ușor cu apă călduță și să aplici un săpun special pentru curățare. Nu uita să îți pregătești și gâtul!

Dacă pentru a începe să te bărbierești clasic te gândești să folosești o spumă de ras la tub, renunță la idee. Aceasta îți va usca pielea și s-ar putea să declanșeze reacții alergice. Optează pentru un săpun sau o cremă de bărbierit care se aplică cu pămătuful. Sunt mult mai potrivite când vine vorba de bărbieritul umed!

Fii atent la sensul în care cresc firele de păr. Pentru a-ți da seama care este acesta, îți poți trece ușor mâna peste ele – direcția în care nu se simte atât de aspru este cea în care cresc. Ar trebui să te bărbierești în sensul creșterii părului și nu împotriva lui. Astfel vei evita iritațiile ulterioare ale pielii.

Dacă ești obișnuit să te bărbierești cu un aparat electric, vei fi tentat ca atunci când faci tranziția să pui prea multă presiune pe lamă. Nu trebuie să apeși foarte tare pe aceasta, altfel riști să te iriți sau chiar să te tai. Atinge-ți lama de obraz ușor – cam așa trebuie să o folosești și în timpul bărbieritului, fără să insiști.

Pentru a evita leziunile pielii sau iritațiile, nu te bărbieri pe pielea nelubrifiată. Se întâmplă să găsești mici porțiuni neatinse de săpunul sau crema folosite. Aplică și acolo și nu pune lama direct pe piele, rezultatul nu va fi satisfăcător altfel. De asemenea, tot pentru a evita neplăcerile, nu trece cu lama de mai multe ori peste aceeași porțiune de piele. Riști să te tai sau să îți inflamezi pielea.

Dacă ții cont de toate aceste sfaturi, reduci considerabil riscurile, iar plăcerea bărbieritului clasic cu siguranță va fi mai mare!

The g r o om l ab E S T ABLISHED 2015

PRODUSE POPULARE

 • (5 recenzii)
  3,60 lei
 • 4,50 lei
 • (6 recenzii)
  9,50 lei
 • (3 recenzii)
  7,00 lei
 • (3 recenzii)
  4,90 lei
 • (3 recenzii)
  18,00 lei

ULTIMELE ARTICOLE DIN JURNAL