Transport gratuit pentru comnezile mai mari de 150 de RON.
typewriter TGL

Jurnalul

The Groom Lab

Cum se ascute o lamă de bărbierit
Cum se ascute o lamă de bărbierit

Cum se ascute briciul

Cum se ascute briciul

Deși bărbații cu barbă sunt considerați mai cool, nu toată lumea “suportă” barba. Există bărbați a căror piele se irită vizibil atunci când nu se bărbieresc sau fac asta incorect. Pentru că pielea și tipul de păr al fiecărei persoane sunt unice, este foarte dificil ca un anumit model de lamă să fie recomandat. O lamă ce oferă un bărbierit fin și confortabil unei persoane poate fi incomodă alteia.

Cei mai mulți presupun că lama, cu cât e mai ascuțită, cu atât oferă un bărbierit mai bun, dar acest lucru nu este total adevărat. O lamă care este prea ascuțită poate provoca arsuri sau zgârieturi din cauza frecării lamei pe suprafața pielii, ducând astfel la iritarea pielii faciale.

Există diferite metode de a te bărbieri în zilele noastre. Cel mai folosit mod este lama de bărbierit de unică folosință, însă există bărbați care preferă briciul, aparatul de bărbierit clasic cu lamă dublă, aparatul de bărbierit cu lamă cartuș sau aparatul de ras electric.

Briciul

Bărbieritul cu briciul este considerat tradițional și autentic, necesitând totuși o îndemânare aparte, pentru că nu este foarte ușor de mânuit, dar rezultatul este mai mult decât satisfăcător.

Înainte de fiecare bărbierit, orice brici trebuie pregătit cu ajutorul unei curele pentru ascuțit sau strop. Aceasta este o curea de piele, cu două fețe, fără adaos textil, ce va asigura o ascuțire și totodată un bărbierit de calitate, prelungind astfel și durata de viață a tăișului. De regulă, 60 de pase pe latura din piele sunt suficiente pentru a obţine ascuțire optimă. Numărul de pase variază în funcţie de tipul lamei, calitatea stropului şi gradul de tocire al briciului.

Pentru îngrijirea stropului și prelungirea vieții acestuia se folosește crema pentru îngrijirea curelei de ascuțit briciul „Strop Paste Yellow”.Strop Paste Yellow conține ingrediente non-abrazive și poate fi folosită cu succes pe orice tip de curea. Acest produs păstrează cureaua suplă și previne crăpăturile. De fapt, ascuţirea pe strop a briciului crează un nou tăiş pentru fiecare bărbierit.

Există și briciuri a căror lamă nu trebuie să fie ascuțită,ele folosind lame duble pentru aparatul de bărbierit.

Aparatul de bărbierit cu lamă dublă

Aparatul de bărbierit clasic cu lamă dublăeste acela la care trebuie să schimbi lama manual, iar avantajul său este că poți alege tipul de lamă pe care o folosești, în funcție de preferințele tale, adică sensibilitatea pielii, grosimea și asprimea firului de păr. Alegerea aparatului de bărbierit trebuie făcută în funcție de nivelul de…agresivitate, dacă putem spune așa, cu care suntem învățați când vine vorba de bărbierit.

Agresivitatea unui aparat de bărbierit este dată de:

 • poziția lamei în aparat, adică unghiul dintre lamă și pielea feței;
 • cât de mult din suprafața lamei este expusă.

De aceea pentru începători nu se recomandă alegerea aparatelor ajustabile,deoarece lipsa de experiență poate duce la alegerea greșită a unghiului al lamei de bărbierit. Asemenea precauții sunt necesare și la achiziționarea unor aparate de bărbierit cu cap tip pieptene sau open combși a celor cu muchia inegală sau slant bar.

Alegerea lamei de bărbierit

Este importantă găsirea unui tip de lame de bărbierit cu care să “vă înțelegeți”, acesta fiind un element cheie al bărbieritului. Lama afectează în mod semnificativ viteza și confortul bărbieritului.

Fiecare model de lamă de bărbierit este fabricat după anumite coordonate specifice:

 • material,
 • densitate,
 • flexibilitate,
 • unghi de tăiere,
 • nivel de ascuțire.

Din aceste considerente e posibil ca anumite modele de lame să nu fie cele mai potrivite pentru fața ta. Acest lucru poate fi constatat doar prin încercări succesive pentru identificarea lamelor potrivite. Pentru ca lama să se uzeze mai greu este esențială pregătirea corectă a feței pentru bărbierit. Spuma bogată, densă și hidratantă produsă de o cremă sau de un săpun de bărbierit de calitate, aplicată cu ajutorul unui pămătuf pe fața curată și umedă va ajuta la înmuierea firului de păr și la alunecarea eficientă a lamei.

The g r o om l ab E S T ABLISHED 2015

PRODUSE POPULARE

 • (5 recenzii)
  3,60 lei
 • 4,50 lei
 • (6 recenzii)
  9,50 lei
 • (3 recenzii)
  7,00 lei
 • (3 recenzii)
  4,90 lei
 • (3 recenzii)
  18,00 lei

ULTIMELE ARTICOLE DIN JURNAL