Transport gratuit pentru comnezile mai mari de 150 de RON.
typewriter TGL

Jurnalul

The Groom Lab

Cum răspundem la întrebarea Cine mai folosește aparate de ras clasice
Cum răspundem la întrebarea Cine mai folosește aparate de ras clasice

Cum răspundem la întrebarea: Cine mai folosește aparate de ras clasice?

Cum răspundem la întrebarea: Cine mai folosește aparate de ras clasice?

Grija pe care bărbatul o acordă aspectului său fizic și detaliilor de igienă indică respectul de sine și față de poziția sa în societate. Bărbatul îngrijit este un bărbat de succes, cu un regim de viață sănătos și preocupat pentru îngrijirea corectă a părului și a pielii.

Bărbieritul joacă un rol crucial în aspectul fizic al unui bărbat

Există numeroase stiluri abordate de bărbați, de-a lungul timpului, în ceea ce privește părul și barba, de foarte multe ori acestea reușind să și caracterizeze perioada de timp și zona geografică. Deși barba a fost omniprezentă în stilul de a se prezenta al bărbaților, pentru cei care nu au fost interesați de acest „accesoriu‟ s-a inventat bărbieritul.

Din vremuri preistorice și până în prezent, uneltele folosite de bărbați pentru bărbierit au evoluat extraordinar, motiv pentru care astăzi avem de ales între sute de instrumente de bărbierit, de diferite mărimi, forme și produse de numeroase branduri diferite.

După furia anilor ′70 – ′80 când toată lumea, prin toate filmele, se bărbierea electric în oglinda retrovizoare a mașinii decapotabile, lucrurile au evoluat spre lama de ras tip „cartridge‟ cu până la „nenumărate‟ tăișuri, pentru a ne bărbieri mai repede și mai eficient.

Totul pentru că ne grăbim, încercăm să ardem etape, vrem din ce în ce mai mult, mai ieftin și fără prea multă bătaie de cap.

Ritmul zilnic impus de cotidian este halucinant și chinul de a ne ridica la standardele altora este foarte mare și ne face să uităm cu totul de standardele noastre. Ajungem ca totul să treacă pe lângă noi în așa de mare viteză încât nu mai avem timp să apreciem un vin bun, o carte stufoasă sau o conversație lungă la umbra unei terase.

Lucrurile plăcute în viață merită și necesită timp

Pentru cei din jur arătăm bine, dar în intimitatea noastră nu suntem mulțumiți de felul în care ne tratăm corpul, pielea și fața, lucruri cu care trebuie să trăim și simțim bine, zi de zi, tot restul vieții. Nu este suficient doar un duș rapid și un bărbierit „cât ai clipi‟, dar este singurul ritm pe care ți-l permiți dimineața înainte de a fugi la treburi.

În 1986, omului modern i s-a propus alternativa „slow living‟, alternativă destul de îndrăzneață pentru actualul stil de viață al planetei. Momentul a fost declanșat de italianul Carlo Petrini la deschiderea unui resturant McDonald’s în Piazza di Spagna, din Roma, și a dus la creerea mișcării „slow food‟, ceea ce a însemnat mâncare locală, cultivată organic, menită să fie savurată lent, nu devorată rapid. Cu timpul această mișcare a generat și alte concepte care reafirmă valorile vechi și de durată într-o societate mult prea preocupată de viteză și beneficii imediate. Curentele „slow‟ născute de atunci sunt menite să acopere cît mai multe domenii și să racoleze din ce în ce mai mulți adepți.

Una din cele mai „proaspete‟ mișcări de genul acesta este slow shaving, bărbieritului umed classic, tradițional, practicat în plenitudinea și minuțiozitatea sa.

Astfel, bărbieritul este perceput ca un moment intim și personal, în care bărbatul este singur în fața oglinzii și se îngrijește, lăsând la o parte toate grijile cotidiene, și la sfârșit iese perfect împrospătat pentru a face față unui nou început de zi.

Bărbieritul clasic este o artă

Aparatul de ras clasic cu lama de bărbierit dublă, cunoscut și ca „safety razor‟, a ajuns să fie venerat de cei care apreciază o lamă tradițională, de bună calitate, care va oferi întotdeauna un bărbierit mult mai fin, mai aproape de piele, fără iritații, cu reducerea riscului de apariție a firelor de păr crescute sub piele, „confortabil‟, mai mult decât satisfăcător.

Bărbieritul a devenit un ritual zilnic, fiind o experiență foarte plăcută și care conferă multe satisfacții. El are la bază trei elemente esențiale, un pămătuf de calitate, o cremă sau un săpun de bărbierit și un aparat de bărbierit corespunzător. Folosirea unui aparat de ras clasic va avea în timp ca rezultat un bărbierit mai eficient, mai fin și dispariția senzației de arsură sau iritație.

Cine mai folosește aparate de ras clasice?

Bărbieritul tradițional cu aparatul de ras clasic nu se deprinde cu ușurință, însă efortul merită, pentru că face parte dintre acele lucruri plăcute ce ne crează bună dispoziție și confort. Este o atenție, un moment pe care ți-l faci cadou, un moment în care, indiferent de viteza lumii din jurul tău, ritmul tău este altul și îți permiți asta pentru că numai așa poți fi mândru și sigur de ce-ți iese din mână.

Aparatul de ras clasic este aparatul folosit de toți cei care se respectă pe sine, sunt mulțumiți că pot apărea în fața lor ca niște gentlemani și își permit să piardă puțin timp pentru propiul răsfăț, care ies din workaholic-ul cotidian și fac o investiție altfel decât cei din jur, investesc în plăcerea lor de a se simți bine, în acest moment intim.

Și, de fapt, răspunsul la această întrebare este: bărbații mișto cărora le pasă de imaginea lor.

The g r o om l ab E S T ABLISHED 2015

PRODUSE POPULARE

 • (5 recenzii)
  3,60 lei
 • 4,50 lei
 • (6 recenzii)
  9,50 lei
 • (3 recenzii)
  7,00 lei
 • (3 recenzii)
  4,90 lei
 • (3 recenzii)
  18,00 lei

ULTIMELE ARTICOLE DIN JURNAL