Transport gratuit pentru comnezile mai mari de 150 de RON.
typewriter TGL

Jurnalul

The Groom Lab

Am-făcut-calculele-bărbieritul-moderncostă-mai-mult-decât-cel-clasic
Am-făcut-calculele-bărbieritul-moderncostă-mai-mult-decât-cel-clasic

Am făcut calculele: bărbieritul modern costă mai mult decât cel clasic

Am făcut calculele: bărbieritul modern costă mai mult decât cel clasic

Este una dintre cele mai aprinse dezbateri atunci când vine vorba despre bărbierit: modern vs. clasic. Care opțiune costă mai mult? Ce calitate oferă și ce legătură are fiecare cu identitatea masculină? Plecând de la cele 3 întrebări mai sus, ne-am decis să adresăm acest subiect într-un articol pe blog.

Așa cum probabil știi deja, noi suntem 100% pentru bărbieritul clasic. Avem motive întemeiate să adoptăm această atitudine, însă nu îți cerem să ne crezi pe cuvânt. Citește în continuare pentru a afla cifrele și realitățile din spatele celor două tipuri de bărbierit.

Ce este?

Înainte de toate, să definim puțin ce înseamnă bărbieritul modern vs. ce înseamnă bărbieritul clasic:

Bărbieritul modern:

Așa-zisul bărbierit modern este astfel conceput încât timpul petrecut pentru această activitate să fie considerabil mai puțin. Așadar, viteza de execuție este principalul scop al acestui tip de bărbierit, în detrimentul altor aspecte precum calitatea și chiar costul, așa cum vom vedea în continuare. În jurul acestei idei au fost dezvoltate aparatele de ras din plastic, cu capete detașabile, care se schimbă periodic și spuma de ras care nu necesită neapărat un pămătuf pregătit anterior pentru întinderea ei.

Bărbieritul clasic:

Dacă bărbieritul modern este mai întâi de toate rapid, pentru cei mereu pe fugă, cel clasic este exact opusul. Principalul scop al acestui tip de bărbierit este calitatea și caracterul pronunțat masculin. Este un adevărat ritual al bărbatului care își dorește să aibă un aspect impecabil. De la pregătirea ustensilelor, până la bărbieritul în sine și aplicarea aftershave-ului, bărbieritul clasic este o experiență pur masculină. Și costă mai puțin decât probabil că te aștepți.

Cât costă?

O importantă diferență dintre cele două este prețul. Desigur, bărbieritul clasic este mult mai scump decât cel modern, nu-i așa? Nu. Din propria noastră experiență, dar și conform site-ului https://www.realmenrealstyle.com/, este exact invers. În continuare îți prezentăm calculele pe care ei le-au făcut.

Bărbieritul modern:

Un aparat de ras din plastic – în jur de $10 pe an;
Spumă sau cremă de ras – aproximativ $4 o dată la două luni;
Capetele pentru aparatul de ras – în jur de $22 pe lună.

Total: $10 + $24 + $264 = $298 pe an

Acest gen de bărbierit poate crea iluzia că este mai ieftin, deoarece investiția inițială (aparatul de ras) costă mai puțin, însă consumabilele (capetele detașabile) ajung să coste mult mai mult în timp. Astfel, cheltuielile repetitive pentru bărbieritul ”modern” sunt cele mai mari.

Bărbieritul clasic:

 • Cu aparat de ras cu lamă dublă:
 • Aparatul de ras – în jur de $30;
 • Lame – în jur de $2 pentru 10 bucăți (o lamă de ras se schimbă o dată pe săptămână sau o dată la două săptămâni dacă o folosești pe ambele părți);
 • Pămătuf – în jur de $10;
 • Săpun pentru bărbierit – în jur de $3 (se consumă în cel puțin 6 luni);
 • Bol – nu este necesar să îl cumperi, poți folosi unul pe care îl ai deja.

Total: Variază în funcție de produsele cumpărate; maxim $100

Cu brici:

 • Brici – în jur de $70 – unul potrivit pentru începători;
 • Curea pentru ascuțit briciul – în jur de $45;
 • Pămătuf – aproximativ $10;
 • Săpun pentru bărbierit – în jur de $3;
 • Bol – nu este necesar să îl cumperi, poți folosi unul pe care îl ai deja.

Total: Variază în funcție de produsele cumpărate; maxim $128

(Sursa: https://www.realmenrealstyle.com/learn-to-shave-like-man/)

Acest gen de bărbierit poate crea iluzia că este mai scump, deoarece investiția inițială (aparatul de ras/briciul, pămătuful) este mai mare, însă consumabilele (săpunul de bărbierit și lamele) costă foarte puțin, în fiecare an. Cheltuielile repetitive pentru bărbieritul clasic sunt foarte mici, iar investiția inițială rezistă foarte bine în timp.

Ce calitate a bărbieritului oferă?

Bărbieritul modern:

În cazul în care folosești un aparat de ras din plastic, acesta este prea ușor pentru a tăia firele de păr cu propria lui putere. Din acest motiv necesită mai multe lame și forța cu care tu apeși în timp ce te bărbierești. În momentul în care una dintre lame se tocește, întreg sistemul se dereglează și riști să te tai sau să te iriți atunci când apeși pe ea. De asemenea, spuma de ras conține adesea mai multe substanțe chimice decât ar fi necesar. Dacă ai o piele sensibilă, nu mai este nevoie să te convingem de acest lucru.

Bărbieritul clasic:

Un aparat de ras metalic, care folosește o singură lamă, își face datoria la fel de bine sau chiar mai bine decât cele 3 sau 4 lame ale aparatului din plastic. De asemenea, nu mai este nevoie să aplici presiune pe el atunci când te bărbierești, ci trebuie doar să îl lași să alunece pe suprafața pielii, propria greutate exercitând suficientă forță pentru a tăia firele de păr. Când vine vorba despre săpunul sau crema de bărbierit, există o multitudine de variante care conțin exclusiv ingrediente naturale, astfel încât pielea să fie îngrijită și pe termen scurt, și pe termen lung.

Ce legătură are cu identitatea masculină?

Bărbieritul ”modern”:

Înainte să începem, dorim să menționăm un lucru foarte important: nu desconsiderăm bărbieritul modern pe motiv că este relativ nou. Lucrurile noi pot fi la fel de valoroase ca și cele care au trecut deja testul timpului. Acestea fiind spuse, vom menționa că acest tip de bărbierit reflectă într-o oarecare măsură un fenomen al societății moderne – lipsa acută a timpului dedicat propriei îngrijiri, fenomen datorat ritmului tot mai crescut al activității umane.

Punerea accentului aproape exclusiv pe viteză, în detrimentul calității și a experienței de îngrijire personală este un fenomen prin excelență modern. Însă este un fenomen care ne lipsește de multe beneficii esențiale pentru identitatea noastră masculină. Credem, așadar, că încă putem avea parte de mai mult, ca bărbați cărora ne pasă de îngrijirea noastră.

Bărbieritul clasic:

Ca și element distinctiv, bărbieritul clasic este asociat trecutului, în același timp în care este o formă de îngrijire atemporală. Va fi la fel de relevant și în viitor.

Faptul că ne dedicăm un astfel de moment pentru îngrijirea personală, fără să ne grăbim, arată că ne respectăm corpul, dar și pe noi ca indivizi. Dacă ar fi să descriem atitudinea pe care o ai atunci când optezi pentru bărbieritul clasic, aceasta ar fi cam așa: ”îngrijirea personală este suficient de importantă pentru mine încât să îi acord timpul și atenția necesare”.

În ceea ce privește legătura acestui tip de bărbierit cu identitatea masculină, lucrurile sunt destul de clare: este un ritual masculin, practicat atât de bărbații din zilele noastre, cât și de cei care au trăit cu decenii în urmă. La nivel personal, fiecare dintre noi își amintește de un tată, un bunic sau un unchi care a practicat acest tip de bărbierit. La nivel de societate, bărbieritul clasic ne apropie de acei bărbați ai timpurilor trecute care au construit lumea în care noi trăim astăzi: de la tăietori de lemne și muncitori în fabrică, la ingineri și profesori; de la frați și vechi prieteni, la camarazi de luptă, cu toții ne-au lăsat o vastă moștenire nouă, bărbaților moderni. Bărbieritul clasic este doar o parte din această moștenire, care ne apropie într-un mod cât se poate de personal de înaintașii noștri.

În final, nu ne rămâne decât să te invităm să ne spui părerea ta în urma parcurgerii acestui articol! Ne dorim ca și tu să faci parte din rândul bărbaților care au grijă de imaginea lor.

The g r o om l ab E S T ABLISHED 2015

PRODUSE POPULARE

 • (5 recenzii)
  3,60 lei
 • 4,50 lei
 • (6 recenzii)
  9,50 lei
 • (3 recenzii)
  4,90 lei
 • (3 recenzii)
  7,00 lei
 • (3 recenzii)
  18,00 lei

ULTIMELE ARTICOLE DIN JURNAL