Transport gratuit pentru comnezile mai mari de 150 de RON.
typewriter TGL

Jurnalul

The Groom Lab

Bărbierit clasic perfect curat
Bărbierit clasic perfect curat

Bărbierit clasic, perfect curat

Bărbierit clasic, perfect curat

Bărbieritul face parte din ritualul zilnic de igienă masculină. Îndepărtarea părului facial nu înseamnă doar utilizarea aparatului de ras. Bărbieritul începe cu hidratarea tenului și înmuierea părului ce urmează a fi ras, pentru un bărbierit cât mai curat și pentru a evita iritarea pielii. De aceea, îți recomandăm să-ți iei 3-5 minute în plus pentru timpul destinat bărbieritului sau să te bărbierești imediat după duș.

Hidratarea pielii și înmuierea părului facial

Pentru un bărbierit cât mai curat, îți recomandăm să începi cu aplicarea unui produs pre-bărbierit. Înainte de a-l aplica, umezește bine fața cu apă caldă pentru a favoriza deschiderea porilor. Apoi întinde crema, uleiul sau loțiunea pre-bărbierit. Odată ce ai acoperit toată suprafața cu păr facial, nu te grăbi să-l razi, ci așteaptă 2-3 minute, pentru a da timp produsului să-și facă efectul de hidratare a pielii și de înmuiere a părului. Apoi poți trece la pasul următor. Aplică săpunul cu un pămătuf bun care să facă spumă consistentă și cu care să o poți distribui cât mai bine. Probabil că știi din proprie experiență că nu toate pămătufurile sunt la fel. Poți alege între pămătufuri din păr artificial sau din păr natural de mistreț, ambele tipuri fiind perfect compatibile cu bărbieritul umed. Începe să te razi.

Bărbieritul propriu-zis

Deși aparatele de unică folosință sunt în aparență cele mai practice, la un moment dat te vei convinge singur că aparatele clasice de ras fac diferența. Știi vorba aia: „The young man knows the rules, but the old man knows the exceptions.” În cazul aparatelor ai din nou numeroase opțiuni, cu variații de lungime a mănerului și cu striații menite să le facă ușor de manevrat chiar și cu mâna udă. Noi le recomandăm pe cele metalice, a căror greutate uniform distribuită de-a lungul mânerului are rolul de a conferi precizie în timpul bărbieritului. Cu un astfel de aparat de ras și cu lame inoxidabile pe care să le schimbi frecvent și ușor, bărbieritul va merge ca uns, la propriu. Odată ce pielea a fost corect hidratată, părul înmuiat cu produsul pre-bărbierit, săpunul a fost distribuit pe toată suprafața și aparatul echipat cu lame ascuțite, bărbieritul poate începe. Cu mișcări scurte, realizate în sensul de creștere a părului, vei rade suprafața, clătind după fiecare mișcare aparatul în bolul cu apă, astfel încât să poți lucra cât mai curat. Ca urmare a aplicării produsului pre-bărbierit, pielea peste care a trecut lama ascuțită nu se va mai irita. Atenție, și lamele uzate pot fi un motiv al iritării pielii.

Etapa after shave

O dată încheiat bărbieritul, clătește fața cu apă rece din abundență, pentru a închide la loc porii. În final, poți aplica produsul pre-bărbierit din nou, dar într-o cantitate mai mică, sau poți folosi un after-shave, pentru proprietatea vindecătoare a ingredientelor pe care aceste produse le conțin.

The g r o om l ab E S T ABLISHED 2015

PRODUSE POPULARE

 • (5 recenzii)
  3,60 lei
 • 4,50 lei
 • (6 recenzii)
  9,50 lei
 • (3 recenzii)
  7,00 lei
 • (3 recenzii)
  4,90 lei
 • (3 recenzii)
  18,00 lei

ULTIMELE ARTICOLE DIN JURNAL