Transport gratuit pentru comnezile mai mari de 150 de RON.
typewriter TGL

Jurnalul

The Groom Lab

76-single-default
76-single-default

Care e rostul unui șampon de barbă separat de cel normal?

Care e rostul unui șampon de barbă separat de cel normal?

Nu toți bărbații pot purta barbă. Unii resping ideea pentru că aceasta nu corespunde stilului lor, alții pentru că nu reușesc să-i dea un aspect coerent, iar altora pentru că pur și simplu nu le crește uniform. Noi credem că toți merită să încerce look-ul bărbos și e bine să știi ce ai de făcut pentru a întreţine barba şi a-i da un aspect cât mai plăcut. Bărbații cu barbă pot fi cei mai sexy din lume, dar numai dacă știu produsele care trebuie incluse în trusa lor de îngrijire.

Barba trebuie spălată în mod regulat, la fel de des pe cât îţi speli şi părul sau puțin mai rar. Pentru spălarea şi întreţinerea bărbii, poţi folosi aceleaşi produse pe care le utilizezi şi pentru scalp, deşi acestea ar trebui să aibă o concentraţie medie pentru a reduce riscul iritării şi al uscării excesive. Dar există şi produse create special pentru îngrijirea părului facial, precum șamponul de barbă. Un șampon de barbă nu are doar rolul de a curăța barba, este prima etapă de răsfăț necesar și pregătitor pentru aplicarea celorlalte produse.

Cum ai grijă de barbă

Nu adera la lista bărbaților care consideră că barba nu necesită întreținere. Pentru a evita aspectul rebel, senzația de uscăciune, mirosul neplăcut și mâncărimile, investeste în produse de calitate pentru barba ta. Ghidul de întreținere conține trei pași esentiali: spălarea, aplicarea uleiului, apoi perierea și aranjarea.

Amintește-ți că o barbă sănătoasă este una curată, așa încât transformă spălatul bărbii într-o rutină, la fel precum spălatul părului. De fapt spălarea bărbii este primul pas în rutina de îngrijire a bărbii.

În primele zile de după ce te-ai decis să treci linia de partea bărboșilor, spală-ți tenul cu un săpun care are PH-ul apropiat de cel al pielii. După ce ai trecut de câteva zile, îngrijește-ți barba cu șampon. Foarte important este ca în continuare să utilizezi șamponul. Folosirea săpunului nu este o idee bună pentru că săpunul usucă barba și pielea. În schimb, poți utiliza șampon de barbă cel putin de câteva ori pe săptămână.

Un kit de îngrijire barbă, ce te ajută să arăți cool și care conține tot ce îți trebuie poți găsi accesând magazinul nostru online cu produse de top ===>>> KIT COMPLET ÎNTREȚINERE BARBĂ

Șampon obișnuit sau șampon de barbă

Șamponul obișnuit conține cel mai adesea substanțe chimice puternice care-ți vor elimina uleiurile naturale din barbă, lăsând pielea de dedesubt uscată și conducând la mâncărimi sau exfolieri. Eliminarea uleiurilor naturale din barbă poate face ca barba să devină uscată și fragilă, ceea ce poate avea ca rezultat vârfurile despicate. Dacă foliculii de păr din barbă devin prea uscați și rădăcinile devin slăbite și deteriorate pot apare chiar porțiuni fără păr.

…Utilizând un șampon de barbă de calitate vei reduce riscurile legate de vârfuri despicate sau porțiuni de barbă fără păr, fiindcă șampoanele speciale pentru barbă au elemente nutritive și au fost create tocmai pentru a lucra împreună cu uleiurile din barbă și piele. Nu uita că nu speli doar barba, ci şi pielea pe care aceasta o acoperă.

…Utilizând un șampon de barbă vei menține foliculii de păr din barbă hidratați, ceea ce va ajuta la prevenirea uscării pielii și a mâncărimilor. Dacă folosești deja un ulei pentru barbă și un balsam pentru barbă, este esențial să nu folosești un șampon obișnuit, fiindcă altfel tot efortul depus cu balsamul și uleiurile va fi efectiv neutralizat și vei rămâne cu o barbă de “tăietor de lemne”.

…Pielea feței este diferită față de cea a scalpului din acest motiv este recomandat să folosești un șampon special pentru barbă. Cele mai utile produse în acest caz sunt uleiurile de barbă care ajută atât la hidratarea firului de păr precum și a pielii acoperite. Dar pentru a menține pielea de sub barbă hidratată trebuie să folosești șampoane speciale.

…Este foarte important să folosești un șampon de barbă mai ales dacă îți vopsești barba, fiindcă șampoanele obișnuite elimină sebumul natural din barbă și vopseaua de pe firele de păr. Efectul ar fi o culoare inegală și revopsirea bărbii mai des decât aplicarea uleiului de barbă.

…Utilizând în mod regulat un șampon de barbă, barba ta va arăta dar va și mirosi fresh. Merită să fii atent și la aroma produsului. Mirosul nu trebuie să fie unul intens, ci delicat, cu note elegante. Scortișoara, ienupărul și lemnul de cedru se numară printre cele mai populare și apreciate ingrediente folosite în șamponul pentru barbă.

Iată și un clip util cu sfaturi ca de la bărbos la bărbos de la fondatorul Beardbrand, brandul american dedicat 100% bărboșilor convinși:

Ritualul de spălare pentru barbă
Firuld e păr din barbă are aceeași structura precum cel de pe cap, dar barba tinde să fie mai este mai deasă, iar firul mai încăpățânat cere îngrijire deosebită. Bărbații cu barbă trebuie neapărat să o spele cu un șampon ce are efect de înmuiere, apoi să o trateze cu balsam, ceea ce va permite ulterior modelarea ei.

Înainte de a îți spăla barba trebuie să folosești o perie pentru barbă. Ea îți va aranja firele de păr, le va înlătura pe cele căzute, dar în același timp va ajuta la exfolierea pielii precum și aducerea celulelor moarte la suprafață. După spălare toate aceste celule moarte vor dispărea.

1. Umezește fața, barba și/sau mustața, aplică o cantitate suficientă de şampon pe barbă, apoi se masează barba până obțiii suficientă spumă. Masarea pielii va elibera resturile şi pielea uscată, va îndepărta sebumul și impuritățile şi îţi va tonifia tenul. Folosește un șampon cu textură blândă și acțiune redusă de formare a spumei, care să curețe atât fața cât și barba conferindu-le prospețime, hidratare și un miros plăcut.

2. Clăteşte temeinic, asigurându-te că tot șamponul a fost îndepărtat. Clătirea insuficientă poate provoca mâncărime, uscarea pielii şi în special un aspect îmbâcsit. Dacă vrei, poţi aplica și balsam şi apoi clăteşte-te bine.

3. Uscarea barbii se poate face cu ajutorul unui prosop cald.

4. După uscarea completă, piaptănă-ţi barba în direcţia de creştere a firului de păr, folosind un pieptăn cu dinţi largi. Părul ud se va întinde şi nu este recomandabil să foloseşti pieptenele cât timp barba este umedă.
Se recomandă aplicarea o dată sau de două ori pe săptămână, însă se poate folosi și zilnic dacă stai într-un mediu în care se murdărește repede.

Șamponul de barbă Morgan’s este una dintre recomandările noastre – curăță intens barba pregătind-o pentru aplicarea uleiul sau a cremei pentru barbă și mustață. Are o aromă unică dintr-o combinație de iasomie, bergamotă, patchouli și lemn de santal. Conține ulei de argan, produce o spumă consistentă și cremoasă perfectă care înmoaie și hidratează chiar și cea mai aspră barbă, lăsând-o cu un aspect îngrijit, gata de aranjat. Desigur, poți explora opțiunile de șampon de barbă din laboratorul nostru 🙂 iar dacă ai nelămuriri sau nevoie de recomandări, ne găsești pe pagina noastră de Facebook, ne poți scrie pe chat sau ne auzim la 0731819991.

The g r o om l ab E S T ABLISHED 2015

PRODUSE POPULARE

 • (5 recenzii)
  3,60 lei
 • 4,50 lei
 • (6 recenzii)
  9,50 lei
 • (3 recenzii)
  7,00 lei
 • (3 recenzii)
  4,90 lei
 • (3 recenzii)
  18,00 lei

ULTIMELE ARTICOLE DIN JURNAL