Transport gratuit pentru comnezile mai mari de 150 de RON.
typewriter TGL

Jurnalul

The Groom Lab

5 produse de îngrijire pentru bărbați cu povești impresionante
5 produse de îngrijire pentru bărbați cu povești impresionante

5 produse de îngrijire pentru bărbați cu povești impresionante

5 produse de îngrijire pentru bărbați cu povești impresionante

În spatele multor branduri de succes se ascund povești care ne inspiră, ale unor oameni obișnuiți, dar determinați și pasionați. Iar ingredientele unui succes pot fi de multe ori inspirația, viziunea și mintea deschisă. Și cum inspirația poate veni din orice direcție, mai ales din experiențe personale mai mult sau mai puțin plăcute, vrem să împărtășim cu voi câteva dintre poveștile brandurilor dedicate bărbaților pe care le găsiți în The Groom Lab. Țineți minte că, dincolo de orice, contează curajul de a acționa, încrederea în ideile și forțele proprii – aceasta e lecția acestor povești.

1. Pentru un bărbierit ca la carte și pentru a obține un BSS (baby smooth shave), etapa de pregătire a pielii feței este foarte importantă. Foarte mulți bărbați folosesc în acest ritual pregătitor săpunul de bărbierit. Pămătuful și săpunul de bărbierit reprezintă cu adevărat partea artistică a procesului. Săpunurile de bărbierit Saponificio realizate manual, 100% vegetale, fără conservanți, oferă o o experiență unică și o performanță excelentă, având grijă de pielea ta – asta știai sau te gândeai că îți vom spune, nu-i așa?

Saponificio Varesino a fost înființată în 1945 în Brebbia, partea lombardă a Italiei, lângă malul lacului Maggiore. Păstrând încă vechea metodă de saponificare originară din Marsilia, dar perfectând-o prin noi tehnici de procesare, Saponificio Varesino a devenit un excelent producător de săpunuri de rufe și articole de toaletă. Cu experiență, răbdare și atenție la detalii, îmbogățind mereu formulele cu ingrediente active, compania a înregistrat succes după succes. În 1948 a creat „Stella Alpina” Soap Bar, în anii ‘60 a produs primul săpun de toaletă propriu, săpunul de lavandă, în 1980 apar mărcile de produse Soap Orchid, iar la aniversarea de 70 de ani este creat săpunul de bărbierit Saponificio Varesino ediție aniversară.

Valorile și tradițiile sunt transferate de la o generație la alta, pentru a onora pasiunea și arta lui Bardelli Dante, care la sfârșitul celui de-al doilea război mondial, a avut curajul și capacitatea de a crea compania. Cu o tradiție ce datează de 3 generații, produsele Varesino sunt realizate manual cu multă iubire și dedicare pentru a oferi o experiență de lux. De fapt Paolo și Alessandro, cei care conduc echipa Varesino sunt super pasionați de realizarea produselor din ingrediente naturale.

2. Pomada este un produs apărut pentru prima dată între anii 20’ și 30’ și este o cremă versatilă pe bază de apă și substanțe grase folosită pentru îngrijirea și modelarea părului, fiind o alternativă excelentă pentru produsele convenționale.

Unele din cele mai apreciate pomade din lume, Reuzel, își începe povestea în Schorem, barbershop-ul vintage din inima Rotterdamului, Olanda. De la deschiderea sa, frizeria a fost frecventată de rockeri, motocicliști, bandiți și ticăloși – “scumbags and bad boys”- precum și de alți domni din diverse eșaloane ale societății.

Leen și Bertrus, frizeri de la vârsta de 14 ani, au făcut îndelungi cercetări în istoria pomezilor de păr și au găsit formula pentru cea mai bună pomadă care să îndeplinească cerințele lor. Cu peste 50 de ani experiență în frizerie și îngrijire, acești maeștri frizeri din Rotterdam specializați în tunsori clasice celebre în întreaga lume, au reușit să creeze o pomadă exact pe gustul lor. Reuzel este cuvântul olandez pentru untură ce duce cu gândul la pomezile folosite în trecut, făcute din grăsimi animale și parfumate cu mere.

În zilele noastre, frizerii de la Schorem sunt atât de faimoși, încât reprezintă deja un cult, iar în barbershop-ul lor se fac doar 10 tipuri de tunsori, însă pentru acestea, clienții formează o coadă de așteptare chiar înainte de deschidere. Reuzel a devenit la ora actuală brandul celor mai apreciați frizeri din întreaga lume, motiv pentru care deține un loc în topul pomadelor, bucurându-se de notorietate pe acest segment atât de dezvoltat în special în SUA.

Pomezile Reuzel pe bază de apă conferă susținere puternică, sunt ușor de manevrat, de pieptănat și de îndepărtat, oferă strălucire naturală și au un miros îmbietor de mere roșii și piersici ce amintește de primele pomade lansate vreodată. Aceste produse vin ambalate în cutii vintage foarte cool cu ornamente nostalgice.

Steve Purcell și Luke Newman, fondatorii Uppercut Deluxe. Sursa foto: The Weekend Edition

3. Uppercut Deluxe este un brand modern dar în același timp și traditional creat special pentru îngrijirea bărbaților. Acesta provine din Australia și conține, în compoziția sa, o serie de ingrediente unice, motiv pentru care pomadele Uppercut au revoluțonat barbering-ul la nivel mondial.

Brandul Uppercut Deluxe a fost inspirat de stilul fascinant al anilor ‘50 si de experiența părintelui său spiritual, Willy Uppercut O’Shea. Inițiativa au avut-o doi prieteni din copilărie, ambii pasionați de barbering, surfing și skate: Luke Newman si Steve Purcell. Imediat după ce au început să lucreze într-un barbershop, fondatorii Uppercut Deluxe au realizat că produsele existente pe piață nu puteau îndeplini așteptările clienților. Unele erau prea unsuroase, altele se uscau. Unele erau prea grele, altele nu defineau suficient. Înainte de a le lansa pe piață, cei doi, au testat, mai bine de un an, diverse variante ale produselor, totul pentru a se asigura că produsul final va fi cel dorit. Deluxe Pomade a fost soluția lor. Au creat un produs ce poate defini un stil perfect în timp ce oferă luciul clasic necesar multor frizuri.

Unul dintre atuurile acestui brand este faptul că cei doi fondatori au fost și încă mai sunt bărbieri, fapt ce le-a permis să înțeleagă nevoile clienților și ca urmare să încerce le ofere acestora tot ce este mai bun în materie de produse de grooming. Uppercut Deluxe Pomade este una dintre cele mai bune pomezi pe bază de apă disponibile la ora actuală pe piață. Produsul oferă un grad ridicat de fixare, un nivel mediu de luciu ce nu se usucă pe parcursul zilei și nu în ultimul rând un miros de-a dreptul genial. Fiind o pomadă pe bază de apă aceasta se poate îndepărta foarte ușor la prima spălare. Se potrivește perfect pentru frizurile de tip pompadour.

4. Povestea Beardbrand începe în februarie 2012 când unul dintre întemeietorii brandului, Eric Bandholz, proaspăt bărbos, se îndreaptă către Portland, pentru prima lui compețiție la Campionatele Beard & Mustache din Coasta de Vest. Cu ocazia acestui eveniment experimentează pentru prima dată stilul de viață al hipsterilor bărboșilor și este total cucerit.

La puțin timp după acest eveniment, Eric lansează Beardbrand ca o modalitate de a construi o comunitate a bărboșilor. “You’re about to take your game to a whole new level. Keep on growing!” Începutul a fost un blog, un canal YouTube și un blog Tumblr. Pe aceste platforme Eric împărtășește cunoștințele despre întreținerea bărbii, problemele ce pot apărea și intră în legătură cu alte persoane care s-au luptat cu aceleași provocări. Obiectivul era să ofere instrumentele necesare pentru ca bărbații să se simtă încrezători în a-și lăsa barbă și, de a pune capăt discriminărilor și stereotipurilor negative despre barboșii cei “leneși sau neîngrijiți”.

Marcantă este întâlnirea cu Lindsey Reinders și Jeremy McGee, cu care hotărăsc să înceapă o afacere. Începutul acesteia este presărat de îndoieli și de neîncrederea celor din jur, pentru că Bearbrand este considerată o afacere de nișă, fără posibilități de dezvoltare. Dar Eric se dovedește un vizionar, iar un interviu despre produsele pentru îngrijirea bărbii, publicat de un reporter al ziarului New York Times se dovedește catalizatorul care lansează afacerea Bearbrand spre succes.

La sfârșitul anului 2012, echipa a dat startul magazinului Beardbrand și a început cu doar 30 de dolari și un angajament din partea unui furnizor. Din acea zi, afacerea a crescut în mod consecvent lună după lună. Lindsey Reinders gestionează achiziția de produse și gestionarea en gros, Jeremy McGee are grijă de operațiuni și strategie; iar Eric este purtătorul de cuvânt și tipul de marketing. Scopul Bearbrand este Schimbarea modului în care societatea privește bărboșii iar misiunea O bună îngrijire îți crește încrederea în sine. Bearbrand dorește să aducă produse de înaltă calitate pentru purtătorii de barbă și în același timp să schimbe modul în care societatea percepe bărboșii, pentru că există încă organizații care au o politică aparte față de angajații cu barbă.

Indiferent de vârstă, dacă ești motociclist, hipster sau manager, cu produsele de îngrijire Beardbrand fabricate numai din ingrediente naturale, îți vor curăța și împrospăta barba, vei avea mereu un look stylish.

5. Compania Mr Bear Family funcționează din 2012 și este primul producător al timpurilor moderne din Suedia pentru produsele de îngrijire pentru mustață și barbă. Fondatorul Mr Bear Family, Björn Landen, lăsându-și mustața să crească și-a dat seama că, atunci când există mai multe alimente în mustață decât în farfurie ar trebuie să existe ceva care să poată preveni acest lucru. El a ajuns la concluzia că este dificil să găsească produse pentru îmblânzirea mustății. Astfel a decis să facă propria sa ceară de mustață. Pentru că în timp mustața a crescut și a devenit barbă, s-a decis pentru o gamă de produse pentru toți prietenii bărboși.

Produsele Mr. Bear Family acoperă o gama largă de produse pentru bărbi, ceară de barbă și mustață, balsam de barbă, perii și piepteni de barbă, creme exfoliante pentru față, creme hidratante de față, ulei de bărbierit. Sunt produse de lux, dar prețul lor este convenabil fără să facă rabat în privința calității. Conceptul Mr. Bear Family este de a produce toate produsele naturale fără a folosi aditivi chimici sau uleiuri minerale artificiale. Cele mai multe dintre produse sunt handmade. Rețetele sunt îmbunătățite pe baza feedback-ului din partea clienților, iar noile produse sunt dezvoltate în funcție de solicitările acestora. Mr. Bear Family continuă să evolueze și să extindă constant gama de produse în colaborare cu clienții, ca într-o mare familie.

Toate produsele le puteți găsi aici, în magazinul nostru online The Groom Lab!

The g r o om l ab E S T ABLISHED 2015

PRODUSE POPULARE

 • (5 recenzii)
  3,60 lei
 • 4,50 lei
 • (6 recenzii)
  9,50 lei
 • (3 recenzii)
  7,00 lei
 • (3 recenzii)
  4,90 lei
 • (3 recenzii)
  18,00 lei

ULTIMELE ARTICOLE DIN JURNAL