Transport gratuit pentru comnezile mai mari de 150 de RON.
typewriter TGL

Jurnalul

The Groom Lab

barba
barba

Metoda corectă pentru a-ți aranja barba

Metoda corectă pentru a-ți aranja barba

Este foarte important să știi cum să-ți ajustezi barba, pentru că o barbă ajustată corespunzător îți conferă un aspect curat și îngrijit. Ar trebui să te bărbierești imediat după ce-ai făcut un duș. În acest timp, proteinele din părul facial s-au „înmuiat” deja după ce te-ai spălat pe față. Acest lucru îți permite să te bucuri de un bărbierit mai fin.

Există diferite metode de a-ți ajusta barba sau a te bărbieri. Iată niște metode generale pe care le poți folosi când abia ai început să-ți ajustezi barba.

1. Spală-ți barba

Cum îți ajustezi barba într-un mod îngrijit? Părul facial este ca și părul de pe cap. Se unge. De aceea este foarte important să fie bine spălat pentru a putea fi tuns îngrijit. Aplică niște șampon pe barbă și usuc-o cu un prosop. Asigură-te că nu folosești un șampon care-ți poate usca pielea. Șterge-ți barba cu un prosop curat.

 • 100,00 lei

2. Piaptănă-ți barba

3. Începe să-ți ajustezi barba

Asigură-te că dispui de toate cele necesare pentru a-ți tunde barba, cum ar fi un pieptene, prosop, foarfece, aparate de ras, și alte produse. Tunde-ți barba în fața unei oglinzi mari. Dacă folosești aparate electrice, să ai o priză în apropiere. De asemenea, se recomandă o oglindă triplă sau cu unghiuri multiple pentru a vedea părțile mai greu accesibile.

4. Cum să-ți ajustezi barba cu un aparat electric?

Cum se ajustează barba cu un aparat electric? Sunt două tipuri de lame pe care le poți folosi pentru aparat: mai scurte și mai lungi. Dacă nu ești sigur cu care să începi, folosește-le întâi pe cele mai lungi. Citește cu atenție manualul de instrucțiuni ca să-ți faci o idee despre setările de viteză. Cu toate astea, nu folosi lame dacă vrei să te bărbierești complet.

5. Cum să-ți ajustezi barba cu foarfeca?

Cum se ajustează barba cu foarfeca? Asigură-te că folosești o foarfecă ascuțită și curată, ca și cea de frizerie. Foarfeca e foarte bună pentru tunsul bărbii, însă e nevoie să o mânuiești cu pricepere pentru a-ți tunde și rări barba. Te poți folosi de un pieptene pentru a te ajuta.

6. Curăță-ți resturile de barbă.

Poate fi enervant să vezi cum ți se înfundă chiuveta de la păr mărunt. De aceea, este foarte important să scapi de ele așa cum trebuie. Poți folosi un mic coș de gunoi ca să aduni resturile de barbă, sau să pui un ziar pe podea.

Cum să-ți ajustezi linia gâtului

Când vine vorba de ajustarea liniei gâtului, mulți bărbați greșesc. Cheia nu este să tunzi cât mai sus și să eviți să intri în zona feței. Dacă vrei să-ți lași barba să crească natural, n-ai nevoie de o linie a gâtului. Așa e mai simplu de întreținut. Totuși, unii bărbați nu se simt comod cu păr pe gât. Linia gâtului are ca scop conturarea părții inferioare a bărbii.

Ideea de a ști cum să-ți tunzi linia gâtului e mai simplă decât pare. Cel mai bine ar fi s-o faci în fața unei oglinzi triple. Poți, totuși, să folosești o oglindă de rezervă, ținută în mână, ca să ai vizibilitate din toate unghiurile. Ține bărbia sus și încearcă să stai drept.

Majoritatea bărbaților poate arăta mult mai bine cu o linie a gâtului bine întreținută. Iată niște pași pe care poți să-i urmezi pentru a-ți tunde îngrijit linia gâtului.

1. Determină-ți linia gâtului

Cum se ajustează eficient linia gâtului? Primul lucru pe care trebuie să-l faci e să o identifici. Pentru a face asta, poți să-ți imaginezi o linie curbată, începând de după urechi și mergând în jos pe mandibulă. Cel mai probabil se află pe partea superioară a mărului lui Adam. O altă metodă de identificare a liniei gâtului este înclinarea bărbiei în jos. Vei observa apariția unui pliu natural.

2. Identifică-ți colțurile liniei gâtului

Încearcă să-ți imaginezi două linii verticale pe cele două părți ale feței. A doua linie e perpendiculară pe prima. Acestea sunt colțurile liniei gâtului tău. Ca să-i dai un aspect natural, trebuie să le rotunjești.

3. Începe să te bărbierești

Începe să dai jos toată barba de sub linia gâtului. Acum poți fi mândru de barba ta de bărbat!

4. Clătește-te pe față

Când ai terminat cu ajustarea bărbii, trebuie să te clătești pe față, ca să cureți resturile de fire de păr. Apoi o poți menține în formă aplicând uleiuri pe ea. Dacă ai dificultăți legate de ajustarea liniei gâtului, îți poți vizita frizerul și să-l lași pe el să se ocupe de asta. Tot el îți poate spune și ce stil de barbă ți se potrivește cel mai bine cu forma feței.

Cum să-ți ajustezi barba și ce îți trebuie pentru asta

Dacă te hotărăști să-ți ajustezi singur barba, ai nevoie de ustensilele potrivite. Iată câteva din lucrurile de care ai nevoie:

Foarfecă de frizerie

Cum se ajustează barba cu foarfeca? Nu folosi orice foarfecă. Cea mai potrivită foarfecă pentru barba ta este una de frizerie. Asigură-te că e curată și fără rugină. Ca să nu te rănești, nu folosi o foarfecă uriașă, precum cele de grădină sau de bucătărie.

Aparate de ras

Cum se ajustează barba cu aparate electrice? Sunt diverse tipuri de aparate din care să alegi. Cea mai bună alegere ar fi, totuși, un aparat fără fir, reîncărcabil. Este foarte convenabil de utilizat și nu e nevoie de nicio priză în apropiere. Aparatele au lame inteligente și schimbabile. Poți schimba poziția lamei inteligente ca să ajustezi gradul bărbieririi. Pentru mai multe detalii, consultă manualul de instrucțiuni. Pentru mai multe detalii, consultă instrucțiunile. Dacă utilizezi un asemenea aparat pentru prima oară, poți folosi lama pentru bărbi mai lungi.

Pieptene cu dinți lungi

Pentru o ajustare fină, folosește un pieptene cu dinți lungi. Dacă îți ajustezi mustața, totuși, ai nevoie doar de unul cu dinți fini. Există magazine de specialitate care comercializează astfel de produse.

Acesta este pieptănul de barbă Mr Bear și îl găsești în magazinul online The Groom Lab.

O oglindă mare

Folosind o oglindă mare, poți avea o priveliște bună când îți ajustezi barba. O oglindă triplă, sau una de rezervă, portabilă, îți pot și ele fi foarte folositoare.

Șampon și balsam

Pentru a-ți păstra barba curată, trebuie s-o speli cu șampon, ca și pe păr. Fă asta cu regularitate. Cel mai bine e să folosești un șampon slab. Folosește un balsam după ce te șamponezi și asigură-te că te clătești bine. Apoi șterge-te cu un prosop ca să te usuci.

 • 100,00 lei

Ulei pentru barbă

Deși este opțional, unii bărbați folosesc zilnic ulei pentru a-și înmuia barba. El poate da și un miros plăcut bărbii tale.

 • 80,00 lei

Sfaturi pentru ajustarea bărbii

Evită să-ți ajustezi barba când e încă udă. Barba udă pare mai lungă și după ce se usucă, poți să-ți dai seama c-ai tăiat deja o grămadă din ea.

Dacă folosești un pieptene pentru ajustarea bărbii, atunci trebuie să tai doar părul aflat în partea lui exterioară. Astfel, eviți să tai prea mult. O să ai nevoie să exersezi ca să înveți metoda asta.

Pentru a echilibra ambele părți ale feței, poți să începi din apropiere de ureche, mergând în jos spre bărbie, și apoi repetând procesul pe cealaltă parte. Dacă-ți ajustezi mustața, începe din centrul gurii și continuă spre margini. Repetă pe cealaltă parte.

Când încep deja să-ți crească fire răzlețe, folosește o lamă lungă ca să le îndepărtezi. Când ajustezi linia gâtului, folosește lama mică. Începe de la mărul lui Adam.

Sunt mai multe forme din care poți alege să-ți ajustezi barba. Dacă ai fața ovală, încearcă să începi din partea inferioară a bărbiei, lăsând însă mai mult păr pe obraji. Dacă ai o față rotundă, încearcă să lași mai mult pe bărbie, și mai puțin pe obraji.

După ce ai învățat cum să-ți ajustezi barba în mod eficient și i-ai dat o formă frumoasă, trebuie să înveți s-o îngrijești și să-i menții forma. Este chiar foarte simplu. Asigură-te că bărbierești zilnic zonele fără barbă. Ajustează și firele răzlețe cel puțin o dată pe săptămână, sau de câte ori e nevoie.

The g r o om l ab E S T ABLISHED 2015

PRODUSE POPULARE

 • (5 recenzii)
  3,60 lei
 • 4,50 lei
 • (6 recenzii)
  9,50 lei
 • (3 recenzii)
  4,90 lei
 • (3 recenzii)
  7,00 lei
 • (3 recenzii)
  18,00 lei

ULTIMELE ARTICOLE DIN JURNAL