Transport gratuit pentru comnezile mai mari de 150 de RON.
Curățarea corectă a bărbii cât de des și cum se spală barba
Curățarea corectă a bărbii cât de des și cum se spală barba

Curățarea corectă a bărbii: cât de des și cum se spală barba

Curățarea corectă a bărbii: cât de des și cum se spală barba

Barba este un element extrem de important pentru fizicul unui bărbat, îl reprezintă. Chiar dacă fiecare barbă e diferită, din momentul în care a optat să o poarte, un bărbat va fi perceput în ochii celorlalți ca și “bărbosul” din orice grup. De aceea un bărbat îngrijit care a decis să afișeze un look modern cu o barbă corespunzătoare, trebuie să știe că așa cum părul, unghiile și pielea tenului necesită atenție și îngrijire, și barba are nevoie de curățare și de îngrijire.

Ar fi și păcat să nu o îngrijești după ce ai reușit să o crești așa cum ți-ai dorit. Ca și în orice operă de artă trebuie să investești timp și efort. Aceasta trebuie curățată zilnic și tunsă frecvent pentru ca fiecare fir nou crescut să își găsească locul potrivit.

Pentru un look stylish barba are nevoie de un set de produse dedicate îngrijirii care să se completeze perfect cu o rutină zilnică. În mare parte poți face asta singur, dar poți apela și la stilizările și produsele profesionale din saloane.

Un ritual cu efecte garantate începe cu o curățare corectă a bărbii tale

Părul facial este ca un magnet pentru praf și murdărie, mai ales dacă locuiești într-un oraș aglomerat sau petreci mult timp în aer liber.

Înainte de a afla cum se spală barba, trebuie să folosești o perie pentru barbă. Ea îți va aranja firele de păr, le va înlătura pe cele căzute, dar în același timp va ajuta la exfolierea pielii precum și aducerea celulelor moarte la suprafață. După spălare toate aceste celule moarte vor dispărea.

Pentru că pielea feței este diferită față de cea a scalpului este recomandat să folosești un șampon special pentru spălarea bărbii. Trei spălări pe săptămână sunt suficiente pentru barbă, dar poți să o faci chiar zilnic atunci când simți că este nevoie pentru un aspect mai îngrijit. Pentru ca șamponul să își facă efectul este necesar ca acesta să ajungă la rădăcina firului de păr. Pentru a asigura acest efect, este necesar să șamponati foarte bine de fiecare dată când faceți duș. Folosește un șampon cu textură blândă și acțiune redusă de formare a spumei, care să curețe atât fața cât și barba conferindu-le prospețime, hidratare și un miros plăcut.

De asemenea, este bine să lăsați acest produs să acționeze câteva minute înainte de a clăti barba și a o usca prin ștergere cu un prosop cald.

După spălarea bărbii este important ca uscarea să primească aceeași atenție. Uscarea bărbii se poate face cu ajutorul unui prosop curat și cald sau a unui uscător electric. Pieptănatul și periatul trebuie să devină de asemenea rutine zilnice.

Frecarea bărbii cu prosopul poate duce la contactul acestuia cu pielea care în scurt timp va ajuta ca pielea să se usuce. Senzația de piele uscată poate apărea și din cauza stresului sau a nopților nedormite.

Nu uita să îți hidratezi pielea de sub barbă

Cele mai utile produse pentru hidratarea pielii de sub barbă sunt uleiurile de barbă care ajută atât la hidratarea firului de păr cât și a pielii acoperite. În plus, atunci când barba ta este una aspra la atingere, este necesar să intervii în plus în momentul spălării și înaintea tunderii acesteia, prin aplicarea unui balsam de barbă profesional cu efecte hidratante. Balsamul pentru barbă poate să fie pe bază de ceară sau apă și se aplică pe exteriorul bărbii pentru a controla firele rebele, iar barba se modelează cu ajutorul palmelor.

Uleiul de barbă te ajută să menții părul facial într-o formă sănătoasă hidratând atât firele de păr precum și pielea care este acoperită. Uleiul îi va oferi bărbii un luciu natural, dar și o senzație mai plăcută la atingere. În plus barba ta va mirosi mai bine și nu vei face mătreață.

Cel mai potrivit moment în care se poate aplica uleiul de barbă este exact după ce ieși de la duș. Dacă nu ai timp să faci duș este suficient să o speli după care să aplici uleiul de barbă. Barba, însă, trebuie să fie uscată. În plus, uleiul te va ajuta să previi eventualele iritații.

Exfolieză pielea pentru a înlătura celulele moarte

Periodic trebuie să îți exfoliezi pielea pentru a înlătura celulele moarte. Probabil ai avut senzația de mâncărime și după ce ai scăpat de problemă te-ai trezit cu mătreață pe barbă. Senzația de mâncărime se manifestă atunci când pielea este prea uscată. Uscarea pielii poate fi cauzată și de temperaturilor scăzute sau dacă nu înlături periodic celulele moarte.

Exfoliantul se va aplica exact după baie sau duș pentru că atunci porii sunt deschiși. Acesta va ajuta în acest fel și la prevenirea creșterii firelor de păr sub piele.

Barba ta te reprezinta în totalitate, este ca un act de identitate dacă ne întrebi pe noi 🙂 și acum că ai aflat cum se spală corect barba, ce produse de îngrijire te ajută, nu ai nici o scuză să nu îi acorzi răsfățul și atenția necesare.

The g r o om l ab E S T ABLISHED 2015

PRODUSE POPULARE

 • (5 recenzii)
  3,60 lei
 • 4,50 lei
 • (6 recenzii)
  9,50 lei
 • (3 recenzii)
  7,00 lei
 • (3 recenzii)
  18,00 lei
 • (2 recenzii)
  4,90 lei

ULTIMELE ARTICOLE DIN JURNAL