Transport gratuit pentru comnezile mai mari de 150 de RON.
typewriter TGL

Jurnalul

The Groom Lab

Cum văd femeile bărbaţii cu barbă
Cum văd femeile bărbaţii cu barbă

Cum văd femeile bărbaţii cu barbă?

Cum văd femeile bărbaţii cu barbă?

Dacă în urmă cu ceva timp bărbaţii proaspăt bărbieriţi reprezentau standardul obişnuit de îngrijire acum observăm cum lucrurile se schimbă şi obişnuinţa devine bărbatul cu barbă, indiferent de lungimea acesteia.

Dar hai să vedem ce părere au femeile de acest trend.

Neave and Shelds au făcut un studiu în 2008 pe care l-au numit „Efectele manipulării părului facial asupra percepţiilor femeii privind atractivitatea, masculinitatea şi dominanța în fetele masculine”.

Prin intermediul acestui studiu cercetătorii au cerut femeilor să evalueze atractivitatea faţă de figuri ale bărbaţilor modificate grafic ce reprezentau diferite lungimi de barbă: de la proaspăt bărbierit până la barbă foarte lungă.

Pentru fiecare dintre aceste stadii femeilor li s-a cerut s-a determine figura cea mai masculină, agresivă, atractivă, dominantă şi matură din punct de vedere social. O altă întrebare pentru grupul de femei era să detemine ce tip de bărbat îşi doresc alături pe termen scurt şi lung.

Rezultatele studiului arată că participantele şi-au exprimat în mod deosebit atracţia faţă de cei cu barbă nerasă (de câteva zile) considerându-i cea mai atractivă categorie de bărbaţi şi totodată cei mai dominanţi. Mai mult decât atât, aceştia au fost preferaţi ca şi parteneri atât pe termen lung cât şi pe termen scurt.

Cu toate acestea, participantele au considerat că cei mai masculini, agresivi dar şi maturi sunt bărbaţii ce poartă barbă lungă, aceştia fiind şi percepuţi mai în etate decât în realitate.

Într-un alt studiu efectuat de Dixson and Brooks în 2013, pe aceleaşi considerente, au ieşit la iveală şi alte aspecte în percepţia femeilor referitoare la bărbaţii ce poartă barbă lungă. Conform cercetării, bărbaţii cu barbă par mai interesanţi în sensul robust, puternic, înţeles precum capacitate de supravieţuire şi fertilitate. Cine ar fi crezut că barba este atât de plină de înţelesuri?

În linii mari rezultatele ambelor studii arată că bărbaţii cu barbă nerasă sunt percepuţi mai atractivi pentru sex, iar cei cu barbă mai lungă sunt consideraţi mai potriviţi pentru a întemeia o familie.

Selecţia sexuală din perspectiva femeii a determinat întotdeauna evoluţia trendului de imagine masculină. Aşadar, barbă poate fi considerată echivalentul penelor de păun sau a coarnelor cerbului. Chiar şi aşa, a avea barbă presupune un efort suplimentar în întreţinerea imaginii proprii, mai ales când vrei să fii apreciat de femeile din jurul tău.

Tunsul, lungimea, îngrijirea, spălatul, pieptănatul toate acestea se fac cu o frecvenţă ridicată, pentru că părul facial are o viteză de creştere accelerată.

Produsele profesionale de îngrijire special destinate părului facial pot veni în ajutorul bărbaţilor cu barbă. Aceştia au astfel posibilitatea îngrijirii în confortul casei.

The g r o om l ab E S T ABLISHED 2015

PRODUSE POPULARE

 • (5 recenzii)
  3,60 lei
 • 4,50 lei
 • (6 recenzii)
  9,50 lei
 • (3 recenzii)
  7,00 lei
 • (3 recenzii)
  4,90 lei
 • (3 recenzii)
  18,00 lei

ULTIMELE ARTICOLE DIN JURNAL