Cel mai bun parfum bărbătesc este cel care spune o poveste

Cel mai bun parfum bărbătesc este cel care spune o poveste

În zilele noastre bărbații acordă aceeași atenție produselor de îngrijire corporală precum femeile, iar marile branduri din industria de frumusețe nu întârzie să le pună la dispoziție arome magice, demne să corupă și cele mai pretențioase gusturi. În alegerea parfumului preferat, este importantă și povestea din spatele brandului. Poți fi atras de un parfum de și din cauza istoriei lui, povești parfumate născute în urma unor întâmplări, mai mult sau mai puțin plăcute, interesante sau banale. Atât licoarea cât și numele sau ambalajul transmit un mesaj, sau măcar îți dau niște indicii.

Floris – istorie parfumată cu arome englezești

Povestea uneia din cele mai vechi case de parfumuri din Anglia, Floris Londra, începe în 1730, când Floris Juan Famenia și soția lui Elizabeth deschid inițial, în cartierul elegant al hotelului St. James's din Londra, o frizerie pentru domnii care țineau la eticheta și moda din acele vremuri. Au început prin a vinde parfumuri, piepteni și produse de bărbierit, dar nostalgia amintirilor parfumate mediteraneene din copilărie îi conduce pe alt drum și parfumurile devin vocația lor ascunsă. Floris avea o pasiune pentru a combina uleiuri, esențe, dobandită mai ales din vizitele sale în Montpellier, regiune cu un potențial dezvoltat în producția de parfumuri și principalul concurent al binecunoscutei regiuni Grasse.

Prin intermediul Reginei Victoria, Floris a pătruns în toate casele regale din Europa. A reușit să creeze mereu cel mai bun parfum bărbătesc  iar magazinul de parfumuri a devenit atracția tuturor oamenilor de marcă din Londra. Magazinul pe care l-au deschis pe strada Jermyn 89 rămâne magazinul de suflet al afacerii, fiind deschis și în zilele noastre. Începând cu 1820, Floris a dobândit numeroase titluri de apreciere, dintre care cele mai importante sunt „Parfumierul Reginei Elizabeth a 2-a” și „Producătorul de produse cosmetice al prințului de Wales”.

Floris London nu s-a mulțumit cu laurii dobândiți și a evoluat tot timpul, deschizând și alte magazine, realizând game noi de produse pentru a se conforma tradiției dar și spiritului neconvențional al Londrei. Continuă să fie cel mai vechi comerciant de parfumuri și produse de toaletă din Anglia și afacerea fiind în continuare deținută de familie, astăzi la a opta și a noua generație.

Eleganța atemporală a produselor Casei Floris se reflectă în calitatea și unicitatea parfumurilor de lux și produselor de îngrijire sofisticate pentru corp. Lista de clienți ai brandului Floris este una în care se regăsesc nume celebre: Errol Flynn, Michael Caine, Brian Ferry, Mick Jagger, David Bowie, Winston Churchill, Vivien Leigh, Emma Thompson, Margaret Thatcher.

Cum alegi cel mai bun parfum bărbătesc

Simțul olfactiv este unul dintre cele mai sensibile și senzuale simțuri, aromele ce ne învăluie devenind o notă personală distinctivă, de aceeanimeni nu ar trebui să treacă cu vederea puterea și farmecul pe care îl oferă parfumul potrivit. Parfumul este un accesoriu invizibil care vorbește despre tine, este direct legat de unele amintiri și de aceea alegerea unui anumit buchet olfactiv va trebui făcută cu atenție în funcție de preferințele personale.

Cel mai bun parfum barbatesc trebuie să nu treacă neobservat, dar nici să sufoce persoanele din jur. Semnătura pe care o lași în urmă va fi asociată cu imaginea ta, trebuie să fie discretă dar remarcabilă. Masculinitatea și rafinamentul sunt trăsăturile primare ale bărbatului modern și independent, cu o atitudine elegantă și încrezătoare. Firma și prețul nu sunt singurele lucruri care decid dacă un parfum este cel mai bun. În fond, vei alege un miros care să te însoțească întreaga zi, așa că ar fi de preferat să îți și placă, nu doar să fie opulent și să atragă priviri.

Alegerea parfumului ideal nu este tocmai un lucru ușor, nevoile diferă în funcție de individ, sezon, personalitate, iar dacă înaintezi în vârstă ar trebui să folosești esențe care să te reprezinte cât mai bine.

Concentrații și compoziții

Același parfum poate avea mai multe concentrații, diferențiindu-se prin procentul de compuși aromatici/uleiuri esențiale și evident, prin preț.

-- Cel mai dens este parfumul pur, ce contine 22% compuși aromatici. Există foarte puține parfumuri pure pentru bărbați, și acelea sunt destul de scumpe, aceasta fiind una dintre principalele diferențe între parfumurile de femei și cele de bărbați, cele de femei fiind făcute să iasă mai mult în evidență.

-- Urmatoarea clasată este apa de parfum (eau de parfum), mai slabă decât parfumul, conținând 15-22% compuși aromatici.

-- Urmează apa de toaletă (eau de toilette), mai mai slabă decât precedentele două, lucru reflectat în concentrația de compuși aromatici.

-- Urmează apa de colonie (eau de cologne), care are 4% compuși aromatici. Mirosul ei durează de obicei doar câteva ore.

-- Ultima clasată este apa rece (eau fraîche). Este cea mai slabă din punct de vedere al concentrației, având 1-3% compuși aromatici.

Alegerea parfumului bărbătesc în funcție de sezon

Alegerea între apa de toaletă și apa de parfum nu este o chestiune de tip „care este mai bun”, ci mai degrabă, „care se potrivește mai bine ocaziei”. Apa de parfum este potrivită pentru o vreme mai rece, cum ar fi toamna, iarna și serile târzii. Pe de altă parte, apa de toaletă sau apa de colonie au miros proaspăt care completează perfect căldura verii sau dimineața devreme și după-amiaza. Apa de colonie are un miros fresh, ușor și fructat, datorită uleiurilor esențiale folosite, de lămâie, bergamotă, portocală, neroli, lavandă, rozmarin și altele.

Alegerea parfumului bărbătesc în funcție de personalitate

Dincolo de vârsta unei persoane, personalitatea acesteia ar trebui luată în considerare atunci când este vorba de alegerea unui parfum. Ceea ce contează este mesajul pe care vrei să-l transmiți prin intermediul parfumului. Dacă vrei să întorci capete, ai nevoie de un parfum puternic sau chiar o esență de parfum. Dacă ești mai discret vei alege o apă de toaletă.

Dacă ești fidel doar unui singur parfum, poți jongla cu concentrația. Adică ziua o concentrație redusă, iar seara apă de parfum.

Apoi trebuie să iei în considerare notele de bază, care „traduc” mesajul fiecărui parfum în parte: vanilia înseamnă seducție și este pentru personalitățile sociabile și cărora le place distracția; cu ambra ne apropiem de-o stare senzuală; moscul merge bine cu personalitățile mai discrete, care nu doresc să iasă în evidență; iar notele condimentate merg bine cu personalitățile mai vulcanice.

Recomandări pentru cel mai bun parfum bărbătesc

Cel mai bun parfum bărbătesc este cel care ți se potrivește, acesta va completa în mod natural aspectul tău și te va ajuta să faci o primă impresie deosebită, în orice context.

Creată în 1951 pentru a fiparfumul gentlemanului londonez datorită aromei sale masculine,clasice, Apa de toaletă Floris No 89,  îmbină note de bergamotă și portocală cu lavandă și neroli. În timp apar și note ascunse de lemn de santal, cedru și vetiver. A fost și este în continuare cel mai bun parfum bărbătesc pentru Ian Fleming, cel care a creat gentlemanul perfect în celebra serie Bond. Din aceeași gamă Apa de toaletă Floris Elite te cucerește cu notele masculine tipice de bergamotă, lămâie, portocală, cedru și lavandă.

Cel mai bun parfum barbatesc Floris The groom LabCel mai bun parfum barbatesc Floris The groom Lab

QR code

Recently Viewed

No products