Transport gratuit pentru comnezile mai mari de 150 de RON.
7-greșeli-pe-care-le-faci-atunci-când-te-speli-pe-dinți
7-greșeli-pe-care-le-faci-atunci-când-te-speli-pe-dinți

7 greșeli pe care le faci atunci când te speli pe dinți

7 greșeli pe care le faci atunci când te speli pe dinți

Un zâmbet frumos contează enorm pentru imaginea ta. Dar te-ai întrebat ce îți poate distruge dinții? Desigur, răspunsul este igiena dentară nepotrivită. Surpriza este că majoritatea persoanelor „trișează” la acest capitol. Iată câteva greșeli pe care le faci și pe care ar trebui să le eviți pe viitor.

Îți folosești periuța de dinți prea mult timp

Dacă folosești periuța de dinți de două ori pe zi, zilnic, aceasta ar trebui înlocuită după trei luni. După 200 de folosiri trebuie să renunți la ea pentru că se tocește și îți poți zgâria gingiile. În plus, se adună bacterii și particule de mâncare, deci necesită să o schimbi o dată la trei luni pentru a obține rezultatele dorite.

Nu îți periezi dinții suficient de mult

Două minute este durata recomandată pentru un periaj. Cu toate acestea, media unei persoane pentru periaj este de 45 de secunde. Dacă nu te speli timp de două minute, fluorura din pastă nu are suficient timp pentru a se atașa de dinți. Pentru a fi sigur că îți periezi dinții suficient, folosește fie o periuță electrică dotată cu timer, fie un cronometru. Vei fi surprins de cât de mult pare la început față de cum obișnuiai să faci înainte, dar te vei obișnui.

Îți clătești gura cu apă după periaj

Da, nu este o glumă. Nu este recomandat să îți clătești gura cu apă după ce te speli pe dinți pentru că fluorura nu este la fel de eficientă atunci când intră în contact cu apa. Poți folosi apă de gură cu fluorură în locul apei normale pentru clătire. După periaj, așteaptă jumătate de oră înainte să consumi mâncare sau băuturi.

Nu folosești ață dentară

Dacă nu folosești deja, ar trebui să faci un obicei din asta. Folosește ața dentară măcar o dată pe zi pentru a scăpa de placa dintre dinți, de unde periuța nu poate ajunge. Dacă nu îndepărtezi placa, aceasta se va transforma în depozite de calciu.

Nu îți cureți limba

După periajul dinților, curăță-ți limba întotdeauna pentru a îndepărta bacteriile și mirosurile neplăcute. Poți folosi fie un dispozitiv special creat pentru curățarea limbii, fie o periuță de dinți care are un astfel de dispozitiv. Chiar și periuța în sine este bună pentru curățarea limbii – nu la fel de pună precum respectivul dispozitiv, dar își face treaba acceptabil.

Folosești o periuță de dinți tare

Periuțele de dinți tari sau medii îți rănesc gingiile, îți strică stratul de smalț, iar dinții tăi vor deveni sensibili la factori de căldură. Folosește una soft sau super soft

Te speli pe dinți de mai mult de două ori pe zi

Este recomandat să îți îngrijești dinții, dar orice exces dăunează. Periajul des îți poate afecta gingiile și dăuna smalțului. Deci periajul după fiecare masă nu este tocmai recomandat.

Suntem convinși că multe dintre cele menționate mai sus nici nu ți-a trecut prin cap că ar putea fi greșeli. Aplică sfaturile de mai sus și spune-ne într-un comentariu dacă simți diferența. Orice decizie ai lua pe viitor, nu uita să îți consulți stomatologul.

The g r o om l ab E S T ABLISHED 2015

PRODUSE POPULARE

  • (5 recenzii)
    3,60 lei
  • 4,50 lei
  • (6 recenzii)
    9,50 lei
  • (3 recenzii)
    7,00 lei
  • (3 recenzii)
    4,90 lei
  • (3 recenzii)
    18,00 lei

ULTIMELE ARTICOLE DIN JURNAL