Cu toate că uleiul pentru ten este folosit de mii de ani în ritualurile de înfrumusețare și constituie ingredientul-cheie pentru multe produse cosmetice – creme, seruri, produse de machiaj – uleiul din plante a revenit în atenția noastră în urmă cu puțin timp. Datorită acizilor grași esențiali și vitaminelor A și E, ingrediente cu puteri miraculoase asupra pielii, uleiurile sunt considerate un adevărat răsfăț pentru piele. Acestea hidratează ca niciun alt produs, lăsând senzația că tenul este mult mai elastic.
Chiar dacă multe femei, mai ales cele cu ten gras, ar considera neavenită înlocuirea cremei de față cu un ulei, găndindu-se că uleiurile sunt prea grase și că nu intră bine in piele, încearcă-le pe cele potrivite pentru tine și vei constata beneficiile lor incredibile.
Pentru un ten frumos, hidratat, elastic, pentru a preveni apariția ridurilor și a petelor, putem folosi cu încredere produse de îngrijire de profil de genul unui ulei pentru ten, ale cărui beneficii ne ajută să ne păstrăm apectul tânăr și sănătos.
Ce este uleiul pentru ten de fapt?
Uleiurile pentru îngrijirea tenului și a corpului ar trebui să fie indispensabile în rutina de beauty a oricărei femei. Având în compoziție extracte naturale din plante, acestea tonifică pielea, tratează acneea, diminuează ridurile, hidratează tenul și îl fac mai strălucitor.
-
390,00 lei
-
240,00 lei
Uleiul sau “sufletul plantei” constituie forța vitală a plantei. Orice ulei fără parfum din plante sau ulei sintetic poate fi folosit pe orice zonă a feţei sau corpului, nu sunt uleiuri mai bune decât altele pentru o anumită problemă sau zonă a corpului. Iar termenul de uleiul facial / ulei de faţă / ulei pentru ten sună mai bine și mai special decât simplul ulei.
Cum se folosesc uleiurile pentru ten
Uleiul natural aplicat pe piele are capacitatea de a stimula aptitudinile naturale de vindecare și regenerare a epidermei totodată având și proprietăți antibiotice și antiseptice, astfel că ideea conform căreia folosirea acestora îngrașă și mai mult pielea este doar o prejudecată.
Aplică în fiecare dimineată și seara 3-4 picături de ulei pe față și pe gât, apoi oferă-ți câteva minute în care să masezi energic zona până intră bine în piele. Aplicarea uleiului se va face după folosirea produselor de tipul cleanser, toner sau exfoliant. Un peeling delicat aplicat anterior va facilita acțiunea uleiului și îi va spori eficiența.
Uleiurile faciale pot fi folosite cu orice ser, tratament, exfoliant AHA/ BHA sau orice alt produs. Ceea ce nu trebuie să faci este să amesteci uleiul cu produsul hidratant cu factor de protecţie solară pe care îl aplici dimineaţa pentru că eficienţa factorului de protecţie o să scadă.
De ce și când sunt uleiurile pentru ten benefice
Cele mai bune uleiuri sunt cele potrivite pentru tenul tău – dacă ai făcut o alegere bună cu ajutorul acestora pielea ta va fi purificată și restructurată în profunzime. Secretul uleiului pentru ten constă în descoperirea ingredientului potrivit tipului tău de piele, după care poți începe să-l folosești puțin câte puțin, câte o picatură sau două.
Dacă ai tenul uscat şi simţi că produsul hidratant nu-şi face treaba aşa cum trebuie, în special în lunile mai reci, adăugarea unei picături de ulei din plante, fără parfum, poate fi ceea ce are nevoie tenul tău, iar orice ulei din plante, fără parfum, poate fi folosit şi în jurul ochilor. Cei cu ten gras sau mixt nu vor simţi că uleiurile le oferă hidratarea de care au nevoie. Cei cu ten mixt şi cu porţiuni foarte uscate ar putea beneficia de rezultate pe acele porţiuni foarte uscate, trucul este să nu ajunge uleiul şi pe porţiunile grase, lucru dificil pentru că uleiurile alunecă uşor.
În cazul în care ridurile au devenit o preocupare constantă în viața ta, poți folosi produsul care se regăsește în mai toate trusele de frumusețe din lume: uleiul de argan. Denumit și „aurul lichid al Marocului”, acesta este folosit ca tratament antiaging datorită conținutului de vitamina E și acizi grași. Dacă nu știai, acesta se menține pe piele, în lumina puternică a soarelui, mai mult decât oricare alt antioxidant.
Uleiurile din plante sau cele sintetice ajută la potenţarea hidratării pielii, însă le lipsesc antioxidanţii, ingredientele reparatoare şi ingredientele cell-communicating necesare ca pielea să arate şi să se simtă tânără. De aceea, nu recomandăm înlocuirea produsului hidratant bine formulat cu un ulei. Pielea în sine este un organ complex care niciodată nu va putea să-şi satisfacă toate nevoile cu un singur ingredient, chiar dacă este vorba de retinol sau vitamina C. De aceea sunt foarte benefice formulele care combină uleiurile naturale, dar atenție nu trebuie să conțină parabeni, ftalați, uleiuri minerale, SLS și nici ingrediente de origine animală.
Un ulei pentru ten poate fi un mod bun de a spori gradul de hidratare al cremei sau serului dacă simţi că ai nevoie de mai multă hidratare sau dacă ai un ten uscat, cu porţiuni deshidratate pe care crema nu prea le ajută. Însă nu te baza exclusiv pe un ulei facial să rezolve probleme complexe, precum ridurile, rozaceea sau acneea. De aici poți cumpăra un ulei de calitate==>>https://thegroomlab.com/ro/65-uleiuri-pentru-ten
Cele mai bune uleiuri pentru ten
Toate uleiurile din plante, fără parfum, oferă hidratare pielii şi au beneficii antioxidante. Fie că optezi pentru uleiul din sâmburi de struguri, de cocos, de jojoba, de argan sau de migdale sau altele, toate au cam aceleaşi beneficii, ceea ce diferă este textura şi consistenţa. Din punct de vedere estetic, unele uleiuri ţi se pot potrivi mai bine, aşa că experimentează şi vezi la ce reacționează piele ata cel mai bine.
-
390,00 lei
-
240,00 lei
În general, cu cât mai mare este concentraţia de acizi graşi (de exemplu uleiul de cocos) cu atât mai greu se va simţi uleiul pe piele. Uleiul din sâmburi de struguri este mai sărac în acizi graşi, aşa că se simte mult mai lejer decât uleiul de cocos. Dacă ai de gând să introduci în rutina ta un ulei facial, caută un produs care să combine mai multe uleiuri din plante în loc să te bazezi pe unul singur .
Uleiurile pentru ten Elemis pe care le vei regăsi în The Groom Lab se bazează pe o gamă bogată în nutrienți pe bază de plante: alge marine, gama Superfood, celule stem din plante de zmeură și gențiana de Himalaya. Acestea refac structura celulară a pielii și asigură hidratarea optimă de care tenul matur are nevoie. Ridurile si liniile fine vor fi de domeniul trecutului iar tenul va fi mai sănătos și revitalizat.
Ce uleiuri trebuie evitate
Dacă intenționezi să adaugi un ulei din plante rutinei tale, evită uleiurile esenţiale parfumate (precum lavandă, eucalipt sau orice citric). Aceste uleiuri nu au aceleaşi proprietăţi ca cele fără parfum şi conţin componente cu un ridicat potenţial de iritare. Unele uleiuri de citrice pot deveni fototoxice – pătează pielea – când sunt expuse la raze UV.
Pentru că în mod suprinzător mare parte din uleiurile faciale conţin atât uleiuri fără parfum, cât şi uleiuri parfumate, alege cu grijă și optează pentru cele fără parfum și ingrediente naturale.