Transport gratuit pentru comnezile mai mari de 150 de RON.
4-dusmani-ai-pielii-in-sezonul-cald-si-prietenii-care-te-salveaza
4-dusmani-ai-pielii-in-sezonul-cald-si-prietenii-care-te-salveaza

4 dușmani ai pielii în sezonul cald și prietenii care te salvează

4 dușmani ai pielii în sezonul cald și prietenii care te salvează

Statul la soare ne face să ne simțim și să arătăm bine și ne alimentează organismul cu binefăcătoarea vitamină D care ne protejează de o multitudine de afecțiuni. Fototerapia este o metodă prețioasă de tratament pentru numeroase afecțiuni dermatologice, ceea ce înseamnă că acțiunea moderată a razelor soarelui poate avea mai multe efecte terapeutice.

Soarele face bine organismului uman, în condițiile unei bune protecții a țesutului cutanat și a ochilor, prin aplicarea de lotiuni cu factor SPF de minimum 30 și purtarea ochelarilor și a pălăriei de soare. În caz contrar, ne expunem riscului de a dezvolta numeroase probleme atât de sănătate dar și probleme estetice – deshidratare, hiperpigmentare, urmate de ridarea precoce a pielii. Soarele, radiațiile UV, căldura și aerul uscat sunt cei mai mari dușmani ai pielii și tenului în sezonul cald, prin urmare protecția solară și hidratarea sunt de căpătâi.

Vara este sezonul vacanțelor, al distracției și relaxarii, iar soarele ne este prieten, nu dușman de temut, mai ales că există cățiva “prieteni” care te pot ajută în lupta împotriva dușmanilor pielii în sezonul de vară. Aceștia poartă diverse nume dar toți fac parte din marele grup al produselor de îngrijire masculină.

Cremele cu FPS – soluții împotriva razelor solare

Soarele ne bronzează și ne dă un aer mai macho-exotic, dar în același timp ne atacă pielea cu radiațiile. De altfel, soarele este unul dintre cei mai mari dușmani ai pielii, făcând colagenul să se epuizeze, iar elastina să se degradeze. Ai putea să porți o pălărie care s-ar putea să te avantajeze, dar în același timp ar fi păcat să nu-ți afișezi tunsoarea. De aceea, trebuie să aplicam o cremă cu factor de protecție solară 30 – 50, rezistentă la transpirație, în fiecare dimineață, pe zonele neacoperite de haine și mai ales pe față.

La nivelul pielii, razele UVA și UVB sunt responsabile de înroșirea acesteia, de apariția pigmentării și, în cazurile grave, a bolilor grave de piele. Asigurarea protecției solare este necesară zilnic, nu doar în timpul vacanțelor la mare sau la munte. De fapt, tot timpul anului, crema cu care ne hidratăm zilnic ar trebui să fie una care beneficiază de factor de protecție solară, iar vara, FPS-ul este obligatoriu.

Cremele hidratante – campioane împotriva deshidratării

Atunci când nu este hidratată, pielea noastră își pierde abilitatea de a se regenera și de a se repara, iar temperaturile ridicate sau vântul pot duce la deshidratarea ei. Deshidratarea duce la stres oxidativ, care produce radicali liberi ce ne ataca pielea.
Cele mai bune produse pentru hidratare sunt cele care conțin acizi grași esențiali, ceramide și niacinamide. Nu trebuie să uiți nici de cele pe bază de ulei de măsline, ulei de argan sau unt de shea.

Când vine vorba de cremă hidratantă, alege întotdeauna una care să se potrivească perfect tipului tău de ten. Așadar, dacă ai tenul uscat, alege o cremă intens hidratantă, care conține acid hialuronic și uleiuri esențiale. Dacă ai tenul gras, optează pentru o cremă pe bază de acid glicolic. Folosirea cremei hidratante nepotrivite poate duce la apariția iritațiilor, ceea ce nu îți dorești în niciun moment al anului, mai ales în lunile de vară.

Nu uita să îți îngrijești pielea în mod corespunzător înainte de fiecare bărbierit, pentru a face față cu brio căldurii, folosește creme reparatoare aftershave cu proprietăți antiinflamatoare, vindecătoare, antibacteriene și emoliente. De asemenea în perioadele în care ești în vacanță poți alege creme hidratante pe bază de aloe vera, vitamina C și/sau FPS. Aloe vera răcorește pielea expusă la soare, vitamina C îi conferă o strălucire aparte, în timp ce FPS-ul oferă protecție împotriva razelor solare.

Cum poți scăpa de sindromul de “față lucioasă”

Vara, când este cald afară, persoanele cu tenul gras au o bătaie de cap în plus. Transpiraţia şi sebumul fac faţa să lucească mai mult decât până acum. Chiar dacă îţi tamponezi faţa cu şerveţele de hârtie, după 2-3 ore luciul apare din nou pe vârful nasului și pe frunte.
Nisipul, transpirația și căldura sunt coșmaruri pentru orice ten. Metoda de curăţare şi îngrijire a pielii, măştile şi tratamentele naturiste la care poţi apela, toate acestea fac diferenţa dintre un ten curat, mat, sănătos, şi unul încărcat, cu porii dilataţi şi plin de sebum. Curăţarea în profunzime a tenului este esențială pentru un ten sănătos şi luminos. În plus, hidratarea rămâne la fel de importantă şi în sezonul cald.

Dacă ai tenul gras folosește gelurile de curățare care țin producția de sebum sub control, sunt solubile în apă și noncomedogenice (adică nu încarcă porii). Pe de altă parte, este preferabil să eviți produsele care conțin emolienți, cum ar fi untul de cacao și uleiul de cocos, care nu vor face decât să accentueze producția de sebum. Ai putea folosi o loțiune de curățat tenul care să conțină și un abraziv pentru a putea îndepărta celulule moarte și pentru a lăsa tenul curat.

Arma împotriva ridurilor de la ochi: ochelarii de soare

Ochii și mai ales ridurile din jurul lor sunt o de carte de identitate pentru fiecare om. Acestea sunt indicii pentru vârsta reală, ne pot îmbătrâni cu câțiva ani sau, din contră, ne pot întineri atunci când reușim să le ținem sub control. Și ne dau, orice ar fi, un farmec personal specific.

Pentru a preveni apariția lor, este important să purtăm ochelari de soare, dar este esențial să nu uităm nici de hidratarea specială, necesară zonei din jurul ochilor. Nu trebuie să renunți în nici o zi la ea, chiar dacă ți se pare că e prea cald pentru a folosi o cremă. Poți folosi în timpul zilei o cremă specială „anti-fatigue”, iar seara înainte de culcare poți folosi puțin ulei de argan.

Ce spui, domnule, ești pregătit pentru o vară în care să te simți fresh și tânăr, la fel ca planurile tale de vacanță?

The g r o om l ab E S T ABLISHED 2015

PRODUSE POPULARE

ULTIMELE ARTICOLE DIN JURNAL