Transport gratuit pentru comnezile mai mari de 150 de RON.
typewriter TGL

Jurnalul

The Groom Lab

Tendințe în Îngrijirea Masculină în Primăvara 2018
Tendințe în Îngrijirea Masculină în Primăvara 2018

Tendințe în îngrijirea masculină în primăvara 2018

Tendințe în îngrijirea masculină în primăvara 2018

Anul 2018 a început în forță, cu o vreme ciudată, cu mult stres și multe lucruri de făcut. Însă oricât de ocupați am fi, ladies & gentlemen moderni, putem amâna unele probleme ca să ne oferim puțin timp și pentru răsfățul personal.

Un bărbat modern este acel bărbat care știe că există trenduri în ritualurile de îngrijire masculină și ar trebui să-și facă un inventar al lui 2017 și să-și seteze obiective noi pentru a arăta mai bine și a dobândi look-ul anului 2018. Adică unul mai natural și aparent puțin neglijent.

Tendințe în îngrijirea pielii

Pentru a contracara efectele vremii capricioase, specifice primăverii și pentru a-ți menține pielea fină, netedă și sănătoasă, în afară de o formula de îngrijire ușoară și eficientă de gel pentru înlăturarea murdăriei de pe corp și față, ai nevoie și de o cremă de protecție solară. Tenul masculin nu este “imbatabil”, iar capacitatea acestuia de a face faţă provocărilor cotidiene este în strânsă legătură cu atenţia acordată fiecărui neajuns.

Hidratarea oferă elasticitate pielii și întârzie îmbătrânirea

E adevărat că pielea bărbaților este mai rezistentă la influențele negative ale factorilor externi și îmbătrânește mai lent decât cea a femeilor. Însă o dată cu îmbătrânirea peilii, tenul unui bărbat nu mai are capacitatea de a reține hidratarea și astfel apar primele riduri.

Pătrunderea elementelor active în piele trebuie facilitată prin utilizarea unor texturi uşoare, cu rol de permeabilizare, de aceea trebuie utilizate produse fără o bază uleioasă, creme cu texturi non-grase.

Aplicarea cremelor hidratante imediat după spălare este foarte eficientă, ajutând pielea să fie cât mai confortabilă și să pară îngrijită. Este recomandat să folosești un produs de hidratare și după ce te barbierești. În momentul procedurii pielea se exfoliază. Produsele de hidratare a pielii trebuie folosite zilnic dimineața și seara exact după ce te speli pe față. Anumite produse de hidratare au și factor de protecție care previne uscarea pielii expuse la soare.

Crema regenerantă din unt din arbore de Shea Saponificio Varesino este bogată în vitamina A, E și F fiind folosită ca pre-shave sau lăsată să acționeze peste noapte pentru o hidratare intensă. Are proprietăți antibacteriene și netezește pielea după bărbierit.

Crema reparatoare aftershave Saponificio Varesino Pro Victis are proprietăți antiinflamatoare, vindecătoare, antibacteriene și emoliente.

Crema de față hidratantă Mr Bear Family cu unt de shea, unt de cacao și șofran, îngrijește, netezește și hrănește intens pielea.

Sheet masks – noul trend în 2018

Ultimul trend în îngrijirea facială a bărbaților este folosirea măștilor de față coreene “sheet masks”. Maștile sunt făcute să hidrateze la maximum, sunt ușor de folosit oriunde și oricând și conțin ingrediente active pentru a trata diferite afecțiuni ale pielii. Se pare că prin acest tratament pielea absoarbe mai repede substanțele și tratamentul durează doar 20 minute. Măștile au devenit obsesia bloggerilor de frumusețe și prilej de amuzament pe Instagram, unde multe vedete gen Chris Pratt, Justin Bieber sau P. Diddy și-au postat pozele din timpul tratamentului.

Oricum măștile de tratamentsunt excelente pentru hidratare, curățarea pielii în profunzime și eliminarea toxinelor din piele. După tratament pielea devine mai elastică și mai luminoasă.

Tendințe în îngrijirea părului

Veștile bune sunt că în 2018 ai mai multă libertate în alegerea tunsorii pe care o dorești, revine la modă părul lung, nu mai lung de umeri însă, și dăm jos din pod milităria, pentru că revine în forță stilul buzz-cut.

O tunsoarea militărească de tipul Prison Break se poate aranja cu mașina de tuns, dar lucrurile nu rămân atât de simple pentru că părul poate avea mai multe trepte: Faded, Burr, The High & Tight, The Mohawk-Inspired Buzz Cut. Și atunci, cine vrea o tunsoare dură trebuie să-și frecventeze mai des stylistul, mai ales că toate stilurile se pot asorta cu o barbă pe măsură în funcție de look-ul la care aspiri.

Foarte la modă, DIY Punk, un fel de frate mai mic al tunsorii pompadour, are aceeași lungime a părului, însă este aranjată într-un mod foarte dezordonat. La fel de cunoscutul Fade va fi mai scurt, combinându-se cu stilul Pompadour și rezultând un stil aproape elegant.

Între tendințele pentru păr scurt și lung, bărbații pot opta pentru Sleek Back Undercut, un fel de tunsoare cropuită, și tunsoarea Speedy, pentru bărbații care vor eleganță, dar care nu au timp prea mult de stat în oglindă. Este nevoie doar de pomadă și fixativ.

Bărbații tineri și adolesceții sunt încurajați în 2018 la tunsori rebele, cum sunt cele cele cropped, la care să-și decoloreze una sau mai multe șuvițe.

Persoanele mai romantice nu trebuie să dispere pentru că părul lung revine în tendințe. Se poartă părul lung dat pe spate și nu mai lung de umeri, o coafură ușor de purtat și de aranjat, cu ajutorul gelului de păr, care oferă și o notă de eleganță. Practic, tragem concluzia că pentru a arăta mai bine orice bărbat va avea nevoie, indiferent de lungimea părului, de un produs de fixare. Acesta te va ajuta să eviți aspectul “pufos” al părului proaspat spălat sau șuvițele rebele cu care te-ai trezit de dimineață.

Pomada Reuzel Green Grease Medium Hold pe bază de ceară și ulei, vă permite să controlați gradul de susținere și strălucire.

Pomada Suavecito Firm Strong Hold este o pomadă solubilă în apă cu aromă fresh ce conferă o susținere fermă părului. Se aplică pe părul umed sau uscat.

Kitul de păr Uppercut Deluxeeste un produs de calitate pentru o îngrijire complexă a părului: șampon, pomadă, balsam, pieptene.

Tendințe în îngrijirea bărbii

În ultimii ani barba a fost readusă în prim plan, devenind un simbol al masculinității. Anul 2018 păstrează trendul, bărbații având de ales între mai multe stiluri, de la barba nerasă de câteva zile, la goatee, la barba plină sau la barba lungă de hipster. Se schimbă faptul că în 2018 este mai puțin vorba despre lungimea bărbii și mai mult despre felul în care o aranjați. Este anul în care ai ocazia să experimentezi diverse stiluri de bărbi de toate mărimile și să încerci mai multe produse de îngrijire. Practic, după ce te hotărăști asupra stilului de barbă, indiferent de look-ul ales, bărbile vor necesita mai multă atenție și vor conta mai mult produsele de îngrijire: săpunuri și șampoane pentru barbă, uleiuri, balsamuri și perii pentru barbă.

Pentru spălare Săpunul pentru barbă Solomon cu Papaya și Cupacusau Șamponul de barbă Beardbrand Tea Tree curăță intens barba, pregătind-o pentru aplicarea uleiului de barbă.

Uleiurile și balsamurile vor hidrata și înmuia barba, facând-o mai ușor de aranjat. Acest lucru se poate face cu ajutorul unui trimmer sau a unui foarfece.

Uleiurile sunt și în 2018 foarte importante, trebuie alese în funcție de lungimea bărbii și de conținutul lor în uleiuri de bază și uleiuri esențiale. Unele dintre cele mai apreciate sunt cele care folosesc ca bază uleiul de migdale și uleiul de cânepă.

E mai ușor să-ți ajustezi barba dacă o piepteni cum trebuie, pentru că poți scăpa de încâlcituri. Peria de barbă Kent, din porc de mistreț este ideală pentru îngrijirea zilnică. Aceasta îți va aranja firele de păr, le va înlătura pe cele căzute, dar în același timp va ajuta la exfolierea pielii precum și la aducerea celulelor moarte la suprafață.

Un alt trend pentru îngrijirea bărbii este folosirea kiturilor de barbă.Acestea conțin produse de la același producător și sunt menite să funcționeze împreună.

Tendințe în îngrijirea mustății

Există și predicții ale anului 2018, care afirmă cum clean shave-ul câștigă din nou teren, dar indiferent de soarta bărbii, mustața rămâne în trend și își câștigă popularitatea și ca street style.

Indiferent de stilul ales: Chevron, Walrus, tip creion, Handlebar Scruffy, mustața trebuie întreținută cu produse specifice.

Trebuie spălată, tunsă sistematic pentru a-și menține forma, hidratată cu uleiuri de barbă,pieptănată.

În funcție de stilul pe care l-ai ales pentru mustață, aceasta trebuie aranjată zilnic. Pentru a-ți păstra mustața în forma dorită, folosește o ceară specială pentru mustață.

Ce tendințe te inspiră anul acesta? Asigură-te că te reprezintă și, desigur, că folosești produse premium, pe măsura look-ului tău, pentru a le urma.

The g r o om l ab E S T ABLISHED 2015

PRODUSE POPULARE

 • (5 recenzii)
  3,60 lei
 • 4,50 lei
 • (6 recenzii)
  9,50 lei
 • (3 recenzii)
  7,00 lei
 • (3 recenzii)
  4,90 lei
 • (3 recenzii)
  18,00 lei

ULTIMELE ARTICOLE DIN JURNAL