Transport gratuit pentru comnezile mai mari de 150 de RON.
Arta bărbieritului profesional, acasă produsele pe care le folosesc și bărbierii
Arta bărbieritului profesional, acasă produsele pe care le folosesc și bărbierii

Arta bărbieritului profesional, acasă: produsele pe care le folosesc și bărbierii

Arta bărbieritului profesional, acasă: produsele pe care le folosesc și bărbierii

Bărbieritul, deși este o acțiune făcută foarte des, aproape zilnic, nu trebuie să fie percepută ca o rutină și mai ales, ca o corvoadă. Este acel timp pe care ni-l acordăm pentru a face să arătăm așa cum ne dorim, acel scurt timp în care muncim pentru a-i impresiona pe cei din jur cu look-ul nostru. Bărbieritul ar trebui să fie tratat ca un timp de răsfăț personal.

Astăzi, bărbieritul cu briciul este considerat tradițional, clasic, într-un cuvânt “vintage” sau decadent. În ultima sută de ani briciul a fost înlocuit de “aparatele de bărbierit ce pot fi folosite în siguranță de către cei ce se bărbieresc singuri”, bărbieritul “ca la carte” devenind o artă uitată.

Un bărbierit perfect, profesional, este acel bărbierit ce lasă pielea fină, fără iritații, roșeață și fără senzația de arsură pe care majoritatea o consideră ca făcând parte din “rutina bărbieritului”. Interesul tot mai multor bărbați pentru imaginea lor a dus la o întoarcere către tradiționalul bărbierit umed, metodă considerată de mulți ca fiind demodată.

Pașii de urmat într-un bărbierit profesional, chiar și atunci când este făcut acasă, sunt mereu aceeași.

1. Pregătirea pielii feței pentru bărbierit

Bărbieritul bun începe înainte de a pune lama sau briciul pe față, zona de bărbierit trebuind să fie curățată, umezită bine și “înmuiată”. Mulți bărbați deseori sar acest pas.

Spălatul tenului cu săpun de corp, cu efect deodorant, va usca pielea feței și va face greu de suportat “agresiunea” bărbieritului. De aceea tenul va fi curățat cu , ce revigorează și energizează tenul obosit, hrănind pielea în timp ce o curăță sau cu Loțiunea de curățare ten Baxter of California care elimină uleiurile și murdăria, conținând antiinflamatori și antioxidanți, sau cu o Loțiune de curățare ten Uppercut Deluxe, ce conține abrazivi care îndepărtează celulele moarte și lasă tenul curat.

Clătirea se va face cu apă caldă, din belșug, care va inmuia pielea și barba, deschizând porii și permițând un bărbierit mai aproape de nivelul “0”.

După curățare pot fi folosite produse “pre-shave” pentru o și mai bună pregătire a pielii feței. Crema regenerantă din unt de mango Saponificio Varesino este bogată în vitamine și minerale, și poate fi folosită pentru înmuierea pielii și deschiderea porilor. Are proprietăți emoliente, antioxidante și antiinflamatoare. Apoi se poate folosi o loțiune de genul Loțiune Astringentă Baxter of California, care curăță pielea în profunzime, previne inflamațiile, restabilește pH-ul natural al pielii, hidratează și tonifică pielea fără să o usuce.

În acest fel este asigurată o bună lubrifiere, pielea fiind astfel pregătită corespunzător pentru bărbierit.

2. Bărbieritul cu cremă sau săpun de bărbierit

În pasul următor se aplică pe față crema sau săpunul pentru bărbierit, de preferință pe bază de glicerină. Folosirea unui pămătuf de calitate din păr natural de bursuc ducând la obținerea de rezultate excelente.

Când folosiți crema, udați pămătuful în apă caldă, în bolul de bărbierit și, cu mișcări circulare în palmă, obțineți un strat consistent și cremos pe părul pămătufului. Cu o mișcare circulară, pe fața udă, aplicați crema pe barbă astfel încât pămătuful să ridice firele de păr.

Crema de bărbierit Kent Luxury SCT2 are o consistență bogată care lasă pielea moale și hidratată mult timp după bărbierit. Formulă netedă și mătăsoasă nu irită fața și face bărbieritul ușor și comfortabil.

Cu Săpunul de bărbierit Kent Luxury în bol de lemn SB3 se obține un strat bogat de spumă, cu mișcări circulare ale pămătufului, bine înmuiat în apă caldă, pe săpun.

Pentru bărbierit recurgeți la mișcări fine, scurte și egale ale aparatului de ras pe care îl clătiți cât mai des în timpul bărbieritului. Bărbieritul implică 2-3 faze, între faze fiind esențială aplicarea spumei cu pămătuful, pentru evitarea iritațiilor. Puteți proceda în trei moduri: WTG – with the grain, adică în sensul de creștere al părului; XTG – across the grain și opțional, perpendicular pe acesta; ATG – against the grain, bărbieritul în răspăr pentru cei care nu se irită.

3. Finalizarea sau clătirea cu apă rece și tratarea pielii cu un aftershave.

Finalizarea bărbieritului se realizează printr-o clătire energică cu apă rece, pentru a ajuta la închiderea porilor.

Pielea va fi protejată prin aplicarea unui balsam sau a unei loțiuni after-shave, fără alcool și hidratant. Acesta fiind un pas foarte important în bărbieritul tradițional umed având rolul de a calma și împrospăta pielea feței după bărbierit, protejând-o, regenerând-o și conferindu-i finețea mult dorită.

The Groom Lab TIPS

Barba viguroasă sau /și o piele sensibilă, necesită aplicarea pe față a unui Ulei pre-bărbierit roll-on Saponificio Varesino sau a unei creme pentru pregătirea bărbieritului. Astfel se protejează pielea prin înmuierea bărbii iar lama aparatului de bărbierit va aluneca mai ușor.În timpul bărbieritului, întinde ușor pielea feței cu mâna pentru un bărbierit mai eficient.

Iată că pașii pentru un bărbierit ca într-un barbershop sunt simpli dacă ai “arsenalul” potrivit. Urmează-i și acasă și fiecare bărbierit va deveni un ritual așteptat, unul mai confortabil și mai plăcut.

The g r o om l ab E S T ABLISHED 2015

PRODUSE POPULARE

ULTIMELE ARTICOLE DIN JURNAL