Transport gratuit pentru comnezile mai mari de 150 de RON.
75-single-default
75-single-default

Când devine esențial să folosești un ulei de barbă?

Când devine esențial să folosești un ulei de barbă?

În ultimii ani barba a devenit un puternic element de imagine și un statement oficial, de aceea îngrijirea de care trebuie să beneficieze ca să arate așa cum trebuie nu poate fi neglijată. Neîngrijită, barba poate căpăta un aspect neplăcut, prin urmare e bine să investești în produse de calitate, dacă îți dorești un look stilat. Este nevoie și de puțină îndemanare – pe care o dobândești ușor – iar uleiul de barbă este unul dintre produsele esențiale pe care orice bărbos ar trebui să le dețină.

Din momentul în care e folosit prima oară, uleiul de barbă devine definitoriu în viața oricărui bărbos pentru că el are puterea magică de a face orice barbă să arate extraordinar în timp record. El protejează barbă, calmează pielea și îți oferă și posibilitatea de a te juca cu look-ul tău.

Ingredientele uleiului de barbă

Orice ulei de barbă de calitate este o combinație de uleiuri de bază și uleiuri esențiale. În unele cazuri, uleiurile de barbă, pe lângă ingredientele clasice pot avea adăugate în compoziția lor vitamina E care oferă îngrijire în plus părului și pielii feței.

Uleiurile vegetale – vor furniza multe dintre beneficiile de bază (hidratarea pielii, îndepărtarea mătreții de barbă, redarea aspectului mătăsos bărbii) ale oricărui ulei de barbă deoarece constituie aproximativ 90% din compoziția uleiurilor.

În mod obișnuit sunt folosite uleiuri vegetale purtătoare derivate din semințe și nuci, uleiurile vegetale purtătoare fiind complet naturale. Printre cele mai folosite în compoziția uleiurilor de barbă:

  1. Uleiul de jojoba cu o compoziție apropiată de cea a sebumului este foarte ușor absorbit datorită acestei compatibilități. Este foarte potrivit pentru persoanele cu ten gras, sensibil, iritat sau cu tendințe acneice.
  2. Uleiul de argan, bogat în vitamina E și în acizi grași, este foarte eficient pentru hidratare și ajută la estomparea semnelor de îmbătrânire. În plus este printre responsabilii aspectului strălucitor și sănătos al părului.
  3. Uleiul de migdale dulci se remarcă prin conținutul ridicat de vitamine, care ajută la păstrarea vitalității bărbii și la creșterea mai rapidă a acesteia. Se opune reacției inflamatorii a pielii și previne firele de păr crescute sub piele.
  4. Uleiul de nucă de cocos este una dintre cele mai bune creme hidratante naturale și este foarte bogat în nutrienți. Are un miros discret si plăcut și penetrează rapid pielea și keratina care protejează firul de păr, rezolvând totodată și problema mătreții, acolo unde ea este prezentă, multumită proprietăților antibacteriene și antifungice.
  5. Uleiul de semințe de struguri elimină fragilitatea are proprietăți hidratante și antiacneice precum uleiul de jojoba, la care se adaugă proprietatea de a restabili colagenul din țesuturi, întârziind îmbătrânirea.

Multe dintre uleiurile de barbă decente au în compoziția lor un mix de uleiuri esențiale în plus față de uleiurile purtătoare/vegetale. Aceste uleiuri esențiale care sunt extrem de volatile și necesită să fie diluate cu un ulei vegetal purtător înainte de a fi aplicate pe piele, sunt cele care personalizează uleiurile de barbă.

Uleiurile esențiale sunt cele responsabile pentru mirosul dat de uleiul de barbă dar pot avea și proprietăți antiseptice. Concentrația lor în uleiurile pentru barbă este între 5% și 10%. Sunt foarte multe uleiuri esențiale, de cedru, tutun, eucalipt, santal, arome de citrice, lavandă, arbore de ceai, etc. Majoritatea au proprietăți antiseptice – aplicate pe piele previn apariția acneii, închid porii și curăță tenul.

Beneficiile aplicării uleiului de barbă

Motivele aplicării uleiului de barbă în orice etapă de creștere și indiferent de model, sunt prevenirea senzației de mâncărime și a mătreții, dar beneficiul esențial este creșterea și întreținerea unei bărbi sănătoase cu un păr neted și mătăsos și a unui ten hidratat și elastic. Hidratarea feței e esențială pentru a preveni fragilitatea părului mai ales în sezonul rece, pentru a combate uscăciunea, mâncărimea și mătreața bărbii.

Orice bărbos sau persoana care a experimentat creșterea bărbii știe că în faza inițială, cam la o lună, pielea începe să se simtă inconfortabil, acest lucru fiind însoțit și de o senzație de mâncărime.
Explicația e legată de faptul că la rădăcina fiecăruia dintre firele de păr se află foliculii și o pereche de glande sebacee. Aceste glande sunt esențiale pentru a hrăni barba, iar glandele sebacee creează uleiul de sebum. Pe măsura ce firul de păr crește glandele sebacee rămân la aceeași dimensiune iar producția de ulei de sebum nu este suficientă și nici constantă, aceasta fiind cauza pentru care apare senzația de mâncărime și pielea devine uscată.

Introducerea unui ulei de barbă în rutina ta va acționa de fapt ca un supliment la uleiul de sebum ceea ce va face ca mâncărimea să dispară oferind pielii și firului de păr hrana necesară.

Dar mâncărimea de barbă este doar una dintre marile probleme, cealaltă mare problemă este apariția celulelor moarte în barbă, adică a mătreții.

Atunci cand nu folosești nici un fel de ulei de barbă pe piele pentru o perioadă mai lungă de timp și simți în mod constant mâncărime atunci vor apărea în mod inevitabil și celulele moarte în barbă. Folosirea uleiului de barbă va preveni apariția mâncărimii și apariția mătreții acesta acționând ca un “aftershave”.

Un alt efect al uleiului de barbă este că atunci când îl folosești îți vei modela mai ușor barba, aceasta începând să capete un aspect mai îngrijit, fără fire încurcate. Folosind ulei de barbă barba va deveni mai ușor de îngrijit, firele se vor aranja și vor avea tendința să crească în aceeași direcție. Utilizarea regulată a uleiului de barbă va ajuta, de asemenea, la reducerea vârfurilor despicate care mai apar.

Un alt beneficiu plăcut și de necontestat este că uleiul de barbă conferă un miros deosebit. Unii bărbați își spală barba folosind același șampon pe care-l folosesc pentru scalp. Nu e greșit, dar un ulei de barbă de calitate este o oportunitate pentru un gentleman, este ca și când ai folosi un parfum care să te personalizeze.

Cum se folosește un ulei de barbă pentru efect maxim

Uleiul de barbă se aplică pe barbă proaspăt spălată și uscată. Adică, de regulă, după duș, atunci când porii feței sunt deschiși și pot absorbi uleiul. Mai întâi, usucă-ți barbă cu un prosop și elimină umezeala produsă de duș, apa și uleiul nu se amestecă. Pune apoi câteva picături de ulei în palmă și masează-ți ușor barba, având grijă să ajungi până la piele, în special dacă o ai uscată și deci în pericol de a produce mătreață.

Asigură-te că uleiul este întins cu grijă pe întreaga suprafață a bărbii iar după ce l-ai aplicat poți începe procesul de pieptănare și aranjare, folosind o perie de barbă.

Aplicarea uleiului poate deveni o rutină zilnică, în fiecare dimineață după duș barba ta va arăta wow iar tu va trebui doar să faci față doar comentariilor admirative. Desigur dacă simți nevoia poți folosi uleiul de barbă și de 2 ori în aceeași zi.

Când devine esențial folosirea uleiului de barbă

Barba îți da un look masculin și nu ai nici o șansă să treci neobsevat. Trendul pădurarilor a trecut și dacă ești un bărbos autentic și te mândrești cu barba ta, ar trebui să recunoști că îți face plăcere să investești timp și produse de îngrijire în ea. Și atunci de ce să nu încerci un ulei de barbă care este până la urma o necesitate nu un lux.

Uleiul de barbă este un beneficiu pentru bărboși indiferent de model sau lungime. Cu cât ai barba mai mare, cu atât vei avea nevoie mai mult de ulei de barbă. Acel look cool al bărbii devine din ce în ce mai evident pe măsură ce ea crește mai mult. Dar și micile imperfecțiuni devin mai vizibile odată cu acest lucru. Dacă folosești ulei de barbă, aceasta devine mai netedă și mai ușor de ținut sub control. Iar dacă îți păstrezi barba sănătoasă și mătăsoasă, timpul petrecut pentru îngrijirea ei va scădea.

The g r o om l ab E S T ABLISHED 2015

PRODUSE POPULARE

ULTIMELE ARTICOLE DIN JURNAL