Transport gratuit pentru comnezile mai mari de 150 de RON.
modele de barba
modele de barba

5 modele de barbă populare și cum le obții

5 modele de barbă populare și cum le obții

Barba este la moda de ceva vreme, iar printre stilurile definite și redefinite în ultimii ani s-au conturat câteva modele de barbă, care pot să definească personalitatea unui bărbat și să-i ofere un look original. Dacă în anii ’80 –’90 erau preferaţi bărbaţii cu tenul impecabil, proaspăt ras în fiecare dimineaţă, iată că astăzi a fost readusă barba în prim-plan, fiind adesea considerată un simbol al masculinităţii. Între „clean shave” și o barbă stufoasă și lungă, este important să găsești stilul în care te simți confortabil pentru că ți se potrivește și care te va face să întorci cât mai multe priviri admirative.

Indiferent de vârstă, dacă ești motociclist, hipster sau manager, barba ta este un accesoriu foarte stylish și cu siguranță poți să-ți definești stilul personal cu ajutorul unui stil de barbă potrivit.

Barba Stubble

Dacă te numeri printre privilegiați – bărbații cu fața ovală, sau chiar și pătrată, atunci adoptă acest look sexy dat de barba Stubble. Îți va pune în valoare maxilarul și îți va da acel aspect cool, de bad boy, un stil foarte mediatizat, asociat de cele mai multe ori cu Jason Statham.
La modă din anii ‘80, este practic barba nerasă, lăsata câteva zile să crească, 4 – 5 zile, fiind unul dintre cele mai scurte modele de barbă.

1. Cui i se potrivește?

Este barba perfectă pentru bărbații cu trăsături copilăroase, care își doresc un look mai matur, sau cei care încearcă să-și îndesească/asprească barba.
Se potrivește și dacă nu ai un păr facial foarte des sau ai zone în care părul nu crește uniform. Acest stil are tendința de a face maxilarul să pară mai puternic și oferă un camuflaj bun pentru imperfecțiunile date de eventuale cicatrici sau urme lăsate de arsuri sau pigmentare neuniformă.

2. Cum se obține?

Nu te culca pe o ureche pentru că pare ușor de îngrijit și nu neglija procesul de îngrijire constantă a acestui tip de barbă.
Folosește o lamă pentru a îndepărta firele de păr din zona pomeților și pentru a da contur barbiei (beartouring), îndepărtând părul de la nivelul mărului lui Adam în jos.
Marginile trebuie foarte bine definite, perciunii ar trebui lăsați să crească foarte puțin, urmând ca aceștia să se piardă în barbă. Mustața trebuie să fie foarte scurtă, ca un fel de linie discretă ce se formează deasupra buzei superioare.
Barba de 2-3 zile se poate menține foarte ușor cu ajutorul unui aparat de ras sau cu un dispozitiv de tuns cu o setare de 3-4 mm.

3. TIPS

Pentru a reduce riscul de erupții cutanate, începe prin a-ți exfolia pielea moartă prin folosirea unui scrub de față bărbătesc, delicat dar destul de puternic pentru a înlătura impuritățile și pentru a curăța fața.
Pentru a păstra pielea moale și curată se recomandă folosirea unei creme hidratante care să se absoarbă rapid pentru a restabili bariera de umiditate a pielii.

  • 78,00 lei
  • 80,00 lei
  • 100,00 lei

The Goatee

Stilul Goatee, cunoscut la noi sub denumirea de barbișon, este adesea asociat cu persoanele boeme sau nonconformiste. Este o versiune a ciocului fără mustață sau cu mustața mai scurtă. A început să fie trendy pe la mijlocul anilor ‘90 și a rămas în vogă încă de atunci.

Ciocul, deși nu se potrivește oricui, este și va fi întotdeauna în tendinte, oferind un look classy impresionant. Ciocul este compromisul perfect pentru cei ce lucrează cu publicul sau sunt constrânși de locul de muncă și nu își pot permite o barbă „întreagă”.

O altă variantă a acestui stil este cunoscut sub denumirile de Barba Goatee extinsă, stil denumit și „tailback” sau „hollywoodian”. A început să apară de curând, după „lansarea” stilului Goatee și este o combinație între cioc și Goatee.

1. Cui i se potrivește?

Acest stil de barbă este o alegere bună pentru cei ce au fețele triunghiulare sau bărbiile ascuțite sau mici. Un exemplu clasic de stil Goatee se regăsește la Brad Pitt sau Johnny Depp. De asemenea, acest stil poate face o față rotundă, cum este cea a lui George Michael să pară mai alungită. Se potrivește bărbaților care-și poartă părul scurt sau mediu. Este barba alternativă pentru cei care nu reușesc să obțină o barbă uniformă.

Un Goatee extins arăta grozav la bărbații care au o față ovală sau pătrată, conferind un aer puternic, masculin, așa cum este cazul lui David Beckham.

2. Cum se obține?

Pentru a obține acest stil, începe prin a-ți rade tot părul de pe gât, obraji și perciuni, însă nu te atinge de mustață. Lasă părul doar sub gură și pe bărbie, cel mult sub nivelul maxilarului.
Bărbierește părul de sub colțul gurii astfel încât barbișonul să se extindă într-un semicerc în jurul bărbiei, practic modelează părul sub forma unui „T” inversat.

Lungimea firului de păr ar trebui sa fie de aproximativ 5 centimetri, însă există numeroase variații.

Cea mai inspirată alegere în acest caz este să razi complet părul de pe obraji și să păstrezi mustața, părul din zona barbiei și pe cel care urmărește linia maxilarului – extended goatee.
Este un stil destul de comod și accesibil oricui și nu necesită altceva decât folosirea periodică a unor foarfece și a unei lame de ras. Și, bineînțeles, a unei mâini sigure. Este alegerea perfectă pentru bărbatul iubitor de barbă, dar care nu își dorește să petreacă prea mult timp în oglindă.

3. TIPS

Este bine să fiți atenți când vă modelați barba, să luați în considerare că părul este mai lung când este ud, să nu aveți surprize la uscare. Pentru îngrijirea bărbii folosiți un ulei pentru pre-bărbierit, care adaugă un strat ce proteșează pielea și înmoaie firele de păr astfel încât bărbieritul să fie mai ușor.

Beardstache

modele de barba

Dacă nu te-ai hotărât încă asupra stilului pe care vrei să-l adopți, dar la mustață nu ai dubii, o alternativă simpatică și trendy rămâne barba scurtă cu mustață, alintată sub numele de beardstache. Este practic un hibrid între stubble și full beard.

1. Cui i se potrivește?

Este barba potrivită pentu fața ovală sau pătrată și dă un aer de masculinitate puțin agresivă. Acest stil va reuși să distragă atenția, dacă este cazul, de la o bărbie prea proeminentă. Este un stil caracteristic pentru bărbații cu constituție mai solidă.

2. Cum se obține

Ca să obții acest stil de barbă, începe cu o barbă scurtă și bogată. Părul de pe bărbie și partea inferioară a feței trebuie să fie bogat și des.

Mustața trebuie să fie separată de barbă și să fie mai lungă și mai plină decât restul părului din jur.

Părul de pe partea superioară a obrajilor dinspre urechi trebuie să fie scurt și bărbierit.
Perciunii ar trebui lăsați să crească, iar forma bărbii ar trebui conturată după forma bărbiei tale.

Pentru cele mai bune rezultate, acest model de barbă ar trebui întreținut destul de des, cam la 2 săptămâni.

3. TIPS

Cele mai reușite stiluri Beardstache nu au diferența prea mare între mustață și barbă. Pentru îngrijirea acestei bărbi trebuie să ai o strategie dublă, vei acționa diferit pentru mustață față de barbă. Îngrijirea mustății se va face cu un pieptene special și ceară de mustață.

  • 60,00 lei

Short Beard

model de barba

Barba scurtă numită și barba clasică sau standard, unul din cele mai populare modele de barbă ale tuturor timpurilor, rămâne pe poziții și anul acesta. Multe studii chiar arată că femeile preferă în continuare acest stil de barbă pentru bărbați, în detrimentul celorlalte.

Dacă te-ai hotărât să adopți acest stil de barbă, nu mai ai cale de întoarcere, chiar ai intrat în rândul “bărboșilor” autentici! Este totuși varianta mai temperată a bărbii pline și care te ferește de mult disputatul aspect de “lumberjack”.

1. Cui i se potrivește?

Este un stil la care apelează cu succes foarte mulți bărbați, chiar multe vedete (George Clooney, Ryan Reynolds), pentru că este confortabil. Poate acoperi multe defecte, oferă prestanță și ajută la definirea unui stil personal. Stilul acesta de barbă ți se potriveste dacă vrei să obții unui look mai masculin și aparent neglijent, mai ales dacă este vorba despre varianta lungă. Se potrivește foarte bine pentru fața cu formă patrată, ovală și rotundă. Nici prea lungă, nici prea scurtă, barba clasică este recomandată pentru cei care acordă o atenție specială bărbii.

2. Cum se obține

Nu necesită foarte multă îngrijire și poate fi oricât de lungă îți dorești. După aproape 2-3 săptămâni de creștere barba scurtă se poate îngriji cu un foarfece, cu briciul sau cu aparatul de ras. Și este bine să ai grijă de ea pentru a-ți păstra aspectul îngrijit.

Trebuie să ai răbdare să lași barba să crească – se presupune că firul de par trebuie să crească aproximativ 2 centimetri peste bărbie.

După cum îi spune și numele, barba trebuie să fie uniformă, iar mustața trebuie să se îmbine cu barba.

Dacă ai fața rotundă trebuie să reduci ușor lungimea marginilor, pentru un efect de alungire. În mod similar, lăsarea părților laterale poate ajuta la adăugarea lățimii la o față subțire și îngustă. Este și un ajutor estetic pentru cei cu așa-numita bărbie dublă.

3. TIPS

Nu se potrivește tuturor și ar trebui să optezi pentru o tunsoare tinerească care să însoțească acest stil de barbă. Ea îți va permite să reinterpretezi aspectul clasic într-un mod modern.
Folosește produsele pentru întreținere pentru a-ți putea îngriji corespunzător barba: săpunuri și șampoane pentru barbă, uleiuri și balsamuri și perii pentru barbă.

Full Beard

Nu se știe bine de unde provine modelul de barbă plină și nici nu mai contează, pentru că acest stil a trecut cu brio proba timpului. Există foarte multe repere în istorie care ne-au făcut să asociem acest model de barbă unui look geeky și inteligent, figuri care au marcat timpurile: Moise, Leonardo da Vinci, Charles Darwin, Abraham Lincoln, Lev Tolstoi, Nicolae Iorga, dar și foarte mulți artiști: Jim Morisson, Billy Gibbons.

Se spune că acest model de barbă este pentru un „bărbat mai în vârstă”. Inițial, el a fost adoptat de către bărbații cu vârsta mai înaintată, dar în prezent este punctul de plecare pentru multe stiluri de barbă foarte trendy, adoptate de tineri. De la stilul Bandholz, la stilul Faded Beard sau la Razor Edge Beard. Practic este barba definitorie pentru hipsteri sau pentru cei ce s-au alăturat stilului lumberjack.

1. Cui i se potrivește?

Este un look foarte masculin, cu care nu ai șanse să treci neobservat. În cazul în care optezi pentru un look mai classy, necesită o îngrijire mai atentă. Dacă nu, poți merge pe varianta ceva mai sălbatică, care să te facă să arăți ca un pădurar adevarat.

Este stilul de barbă potrivit, dacă forma feței tale este ovală, pătrată, de diamant, triunghi sau triunghi inversat, pentru că pune foarte bine în valoare trăsăturile feței. Dacă ai fața rotundă, poți lăsa o barba foarte scurtă pe pomeți, în comparație cu restul obrazului, unde ar trebui să fie puțin mai lungă. Astfel, fața îți va părea mai alungită.

2. Cum se obține

Deși acest stil este adesea punctul de plecare pentru alte stiluri de barbă, barba plină poate fi un stil de sine stătător dacă genetica te ajută. Barba plină este deasă și se extinde de la buza superioară peste obraji, de-a lungul favoriților, peste și sub bărbie. Totuși, această barbă se obține mai greu – de obicei între patru și șase săptămâni.

Lasă-ți barba să crească aproximativ 6 săptămâni și împrietenește-te cu un pieptene cu dinți rari și o perie lată. Nu te vei descurca fără ele.

Ai nevoie de multă răbdare pentru a obține acest aspect, deoarece trebuie să-ți lași părul facial să crească mult timp. Pentru eventualele iritații și pentru o barbă mai ușor de gestionat, folosește uleiuri și balsamuri pentru barbă.

  • 100,00 lei

O barbă mai lungă poate funcționa pentru tine atunci când este bine aranjată, de aceea este important să-ți conturezi barba. Daca vrei să-ți lasi o barbă ca a lui ZZ Top, ar fi o idee bună să-ți bărbierești pomeții și porțiunea de pe gât până la mărul lui Adam. Îți poți lăsa o barbă lungă doar dacă părul îți crește egal, fără a avea unele porțiuni acoperite neuniform.
Forma bărbii poate fi dată în funcție de dorința ta – rotundă, pătrățoasă sau cu vârf. Pentru un aspect mai sexy și mai dur încearcă să îți tai barba din zona inferioară, pentru a o face să pară mai rotundă.

3. TIPS

Trebuie să îți perii zilnic barba și să o îngrijești cu produse speciale pentru barbă: creme, uleiuri, loțiuni, șampoane. Mașina de contur este un must have. Sau, dacă asta preferi, alege să faci o vizită la un barbershop.

The g r o om l ab E S T ABLISHED 2015

PRODUSE POPULARE

  • (5 recenzii)
    3,60 lei
  • 4,50 lei
  • (6 recenzii)
    9,50 lei
  • (3 recenzii)
    7,00 lei
  • (3 recenzii)
    4,90 lei
  • (3 recenzii)
    18,00 lei

ULTIMELE ARTICOLE DIN JURNAL